ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Hory, kaňony a jezera severní Albánie Tatrabusem

Nová originální výprava
poznávací zájezdy1 nenáročný program

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Albánie, Černá Hora

Na co se můžete těšit?

  • Příroda, historie a denní život Albánců
  • Průzračné řeky a jezera
  • Ochutnávka nečekaně dobré a bohaté kuchyně
  • Pohoří Prokletije, NP Theth, údolí Valbona

Popis

Budeme se pohybovat převážně v turisticky málo objevených lokalitách, obklopeni exotickým naturelem místního běžného života. Tatrabus nám umožní navštívit i místa obtížně dostupná, částečně budeme kopírovat i osvědčenou trasu našeho zájezdu na horských kolech. Využívání místních stravovacích možností nám dá objevit tajemství místní skvělé kuchyně.

Program

1. den

Dopolední odjezd, Tatrabusem z Prahy, noční přejezd do Černé Hory.

2. den

Příjezd k Plavskému jezeru, Prokletije do podhorského městečka Gusinje; prohlídka, koupání v jezeře, vyvěračka Alipašiny Izvory.

3. den

Údolím řeky Vermoshit do stejnojmenné nejsevernější albánské vesnice; přejezd sedla s výhledy na pohoří Komovi; koupel v řece na dně kaňonu; NP Theth: přes sedlo Terthores (1680 m) s monumentálními výhledy do vesničky Theth, nocleh v rodinách u místních obyvatel.

4. den

Prohlídka muzea v Thethu a pěší výlet podél řeky; pohořím Alpet Shqiptare (Albánské Alpy) s koupáním v řece; kempování u místní hospody s využitím jejího zázemí.

5. den

Letovisko Shkodra na břehu Skadarského jezera, ze kterého vytéká řeka Bune; prohlídka města a benátské pevnosti Rozafa.

6. - 7. den

Dopolední trajekt pohořím Spaç po přehradním "fjordovém" jezeře Komanit k Fierzes a dále do údolí Valbona; pěší výlet k vodopádům na stejnojmenné řece; fakultativně celodenní turistická túra s výstupem na  na nejvyšší horu Jezerca.

8. den

Horskou silnicí s dalekými vyhlídkami podél přehrady Fierzes do Fushe Ares; rozloučení s Albánií večerním posezením u pečeného berana.

9. - 10. den

Transfer přes Černou horu do Prahy.

Podmínky