ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Národní parky Tanzanie a ostrov Zanzibar

V poklidném tempu a s koupáním v Indickém oceánu
poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
28. 6. – 8. 7. 202411 dní27492401
26. 9. – 6. 10. 202411 dní27492402

Termín a cena jsou předběžné a mohou být upraveny dle dostupnosti letenek.

Tento zájezd pro vás připravíme i na zakázku.

Na co se můžete těšit?

  • Přírodní archa Noemova a safari na dně kráteru Ngorongoro 
  • Úchvatná africká krajina s baobaby a stády slonů v NP Tarangire
  • Unikátní pěší safari na úpatí vulkánu Mt. Meru v NP Arusha
  • Zanzibar – ostrov koření a korálových útesů
  • Stone Town  – orientální atmosféra a středověké uličky

Popis

Úvodní část zájezdu osloví všechny milovníky přírody, kteří četli napínavý Příběh lvice Elsy a společně s Joy Adamsovou v duchu cestovali africkou divočinou. Pronikněte spolu s námi k fascinujícímu životu divokých zvířat přímo v srdci nejkrásnějších národních parků východní Afriky!

Výběr i pořadí navštívených míst jsme navrhli tak, abychom poznali několik rozličných, a přitom typických přírodních lokalit – od horského pralesa na úpatí vyhaslého vulkánu, přes rozlehlé savany na dně hlubokého kráteru, až po rozmanitou krajinu v údolí řeky Tarangire, posetou staletými vznešenými baobaby. Díky pestrosti krajiny pak budeme mít možnost postupně spatřit i většinu volně žijících druhů zvířat, a to včetně takzvané „velké pětky“, tedy slona, nosorožce, buvola, lva i leoparda.

S rozvojem dopravní infrastruktury na severu Tanzanie v posledních letech se zlepšila přístupnost národních parků, takže přesuny mezi nimi již nejsou tak náročné jako dříve. Program jsme sestavili tak, aby přejezdy mezi jednotlivými oblastmi nebyly obvykle delší než dvě hodiny, a měli jste tak možnost strávit maximum času v přírodě či v kouzelném zázemí autentických stylových lodží.

Na závěr zájezdu se přesuneme na kořením vonící korálový ostrov Zanzibar. Tam spláchneme prach savan v Indickém oceánu a budeme poznávat bohatou historii i zajímavou současnost tohoto úžasného ostrova.

Program

1.–2. den

Letecky Praha – Arusha, ubytování ve stylovém africkém hotelu.

3. den

NP Arusha – jedinečné pěší i klasické safari na úpatí vulkánu Mt. Meru: dostaneme se na dosah největší populace žiraf ve východní Africe, stejně jako k různým druhům primátů i řadě dalších velkých býložravců; odpoledne přesun do oblasti Karatu se zastávkou v barvité domorodé vesnici Mto Wa Mbu a na vyhlídce na NP Lake Manyara u hrany Velké příkopové propadliny; ubytování na 2 noci ve stylové lodži s bazénem.

4. den

Přírodní rezervace Ngorongoro  – zcela unikátní chráněné území rozprostírající se kolem jezera na dně sopečného kráteru o průměru 20 km s výškou svahů 600 m, které je domovem téměř 30 000 zvířat... Spatříme spolu i kriticky ohrožené černé nosorožce? Po brzké snídani se vydáme na téměř celodenní safari, v brzkém odpoledni se pak po obědě vrátíme zpět do rezortu – odpočinek a poklidné vstřebání zážitků před večeří.

5.–6. den

NP Tarangire  – lesnatá savana, kterou obývají velká stáda afrických zvířat (zebry, žirafy, antilopy, gazely, pakoně, sloni, buvoli), asi 200 druhů ptáků, faunou i flórou jeden z nejzajímavějších NP v Africe. Po poklidné snídani se vydáme zpět přes vyhlídky na Velkou příkopovou propadlinu a zhruba po dvou hodinách vstoupíme do NP Tarangire, kde nás čeká nejprve přesun do lodže ukryté přímo v srdci národního parku ve stínu staletých baobabů, a po odpoledním odpočinku v příjemném zázemí bude následovat podvečerní a následně ranní a dopolední vyjížďka za pozorováním zdejší úchvatné přírody – tzv. game drive.

ZANZIBAR

Druhý den okolo poledne se přesuneme na letiště v Arushe (opět asi 2 h), odkud pak přeletíme na Zanzibar – podvečerní přejezd na sever ostrova do oblasti Nungwi s bílými plážemi a nejlepším koupáním; ubytování na 3 noci v poklidné lodži s bazénem.

7.–8. den

Koupání, šnorchlování a relaxace u moře – blankytně modrý Indický oceán, pláže lemované palmami i pestré korálové útesy. Díky absenci korálového reefu v tomto místě nedochází k dlouhým odlivům, a tak je koupání možné po celý den. Pobyt zde si lze rozšířit a zpestřit řadou fakultativních programů a aktivit:

  • celodenní výlet k ostrovu Mnemba se šnorchlováním na korálové bariéře;
  • rybaření v oceánu v doprovodu místních rybářů;
  • pěší výlet po pláži až do záchranné stanice mořských želv a rehabilitačního centra, kde můžete plavat se želvami – cestou zastávka v tradiční zanzibarské vesnici s typickou architekturou i malou dílnou na výrobu tradičních dřevěných plachetnic dhau;
  • plavba na tradiční plachetnici dhau s drinkem či večeří při západu slunce.
9. den

Po ranním koupání a relaxaci na pláži návrat do hlavního města Stone Town ; cestou tzv. Spice tour – výlet s výkladem o pěstování koření a tropického ovoce spojený s ochutnávkami (např. muškátový oříšek, pepřovník, chlebovník různolistý – žakie, vanilka pravá, skořicovník, hřebíčkovec vonný, kakaovník pravý apod.); večer procházka po městě s výkladem a doprovodem místního průvodce – Palác zázraků, stará ománská pevnost, dům dr. Livingstona, rodný dům Freddieho Mercuryho, orientální tržiště; ubytování ve stylovém hotelu přímo v historickém centru.

10. den

V případě časové rezervy (umožní-li to letový řád) lze fakultativně zařadit lodní výlet na ostrov Changuu (bílé pláže, kolonie želv obrovských), nebo procházku po naučné stezce v lesní a mangrovové rezervaci Jozani Forest s výskytem endemického druhu gueréz červených či kočkodanů diadémových, případně volný program ve městě (nákup suvenýrů, odpočinek na pláži...); rozloučení se Zanzibarem a odlet do Prahy.

Podmínky

GALERIE: UBYTOVÁNÍ, STRAVOVÁNÍ