ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Omán, Dubaj, Abú Dhabí, Katar

poznávací zájezdy

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Na co se můžete těšit?

  • Horská vádí i písečné duny
  • Bahla – pevnost z nepálených cihel
  • Tradiční zavlažovací systém aflaj
  • Pozorování želv při kladení vajec do písku
  • Kosmopolitní Dubaj a Abú Dhabí

Popis

Tento intenzivní poznávací zájezd nám umožní poznat v plné šíři vše, co činí Omán jedinečným: uvidíme horské kaňony i písečné duny, prohlédneme si historické stavby a v noci budeme pozorovat mořské želvy, kladoucí vejce do vyhřátého písku. Ochutnáme tedy ode všeho trochu a zbude nám čas i na vykloupání v moři. Poté přejedeme do Dubaje – nejluxusnější turistické destinace, hypermoderního města na pomezí pouště a oceánu. Prohlédneme si zdejší supermoderní architekturu v kontrastu s původní. Avšak vybyde i čas na "nákupní safari" v největším nákupním centru na světě. Program v Dubaji je fakultativní, lze se věnovat dle vlastního výběru neobvyklým turistickým lákadlům a poznat atmosféru tohoto kosmopolitního města za asistence našeho průvodce. Pro zájemce je zde i výlet do Abú Dhabí. Na závěr našeho zájezdu se podíváme ještě do Kataru, do hlavního města Doha, které nás rovněž uchvátí svou futuristickou architekturou.

Program

1.–2. den

Letecky Praha – Maskat; prohlídka Maskatu: Velká mešita (včetně interiérů), muzeum Bait Al Baranda, sultánův palác Al Alam, portugalské pevnosti Merani a Jalali, návštěva jednoho z nejstarších arabských trhů – súku Muttrah.

3. den

Přejezd podél pobřeží do starobylého rybářského města Súr, města námořníka Sindibáda s chráněným přístavem plným tradičních plachetnic, nazývaných „dhow“; cestou pozůstatky Miriamininy hrobky; výběžek Ras Al Hadd, proslulý nočním pozorováním želv při kladení vajec; večeř možnost koupání v moři; fakultativně noční pozorování želv při kladení vajec.

4. den

Vádí Bani Khalid – krásné údolí s množstvím přírodních, průzračných, sladkovodních bazénků, možnost koupání; mohutné písečné duny poušťě Wahiba sands, západ slunce na dunách; večeře a noc v pouštním kempu.

5. den

Nizwa – bývalé hlavní město, ležící v překrásné palmerii, od pobřeží chráněné mohutným pohořím Al Hajar: pevnost ze 17. století, mešita a súk (trh); prohlídka paláce Jabrin, jenž je považován za jeden z nejlepších příkladů zdařilé rekonstrukce tradiční architektury; návštěva pevnosti Bahla , jenž byla postavena ve 13. století.

6. den

Výlet do horských vesnic postavených z nepálené hlíny Al Hamra a Misfat Al Abriyeen, kde domy jakoby vystupují ze skal (domy tzv. „jemenského typu“). Prohlídka interiéru jednoho z tradičně postavených domů i tradičního zavlažovacího systému tzv. aflaje .

7. den

Transfer do Spojených arabských emirátů (emirát Abú Dhabí), prohlídka oázy Al Ain: pevnost Al-Husn; ZOO, kde uvidíte stádo nesmírně vzácných bílých přímorožců arabských; večerní procházka po súku s mnohými možnostmi nákupů.

8.–9. den

Dubaj – vyhlídková plavba lodí po Creeku, historickém přístavu obklopeném nejstaršími částmi města; zlatý súk (trh) a súk s kořením a látkami; odpoledne fakultativní aktivity: Burž Chalífa  nejvyšší budova světa a panoramatický pohled na město z vyhlídkové plošiny ve výši 452 metrů; Dubai Mall – "safari" v největším nákupním středisku světa s obřím akváriem; Dubai Marina – podvečerní projížďka lodí luxusní čtvrtí mezi mrakodrapy; umělý ostrov Palma s projížďkou futuristickou železnicí po tomto umělém ostrově, hotel Atlantis s obrovským akváriem s rejnoky a žraloky plujícími mezi ruinami bájné Atlantidy; Moll of the Emirates – lyžování na kryté sjezdovce.

10. den

Emirát Abú Dhabí – široké bulváry, jsou zde lemovány parky, se zářivě bílými mešitami; exteriéry pevnosti Al-Hosn; fakultativně návštěva slavného zábavního parku Ferrari World; nebo možnost zůstat v Dubaji, relaxovat a koupat se v moři nebo navštívit některý z úžasných akvaparků.

11.-12. den

Přelet do Kataru, do Doha – prohlídka města, jež nám předvede kontrasty mezi „starým a novým“ v tomto dynamicky se rozvíjejícím městě:  přístaviště čtvrti Perla Kataru, stojícím na umělém ostrově, přístavní promenáda Corniche; návštěva zdařilého muzea islámského umění, které nabízí nejrozsáhlejší veřejně přístupnou sbírku islámských uměleckých předmětů v celém regionu; zastávka na tradičním arabském súku, možnost posledních nákupů; odlet do Prahy.

Podmínky