ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Korutanská jezera a Alpe-Adria

Slunný kout pod jižními Alpami
dovolená na kole2 středně náročný program

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Itálie, Rakousko, Slovinsko

Na co se můžete těšit?

  • Hvězdicové cyklovýlety s podporou autobusu
  • Ubytování v penzionu s polopenzí
  • Cyklostezkami okolo jezer a podél Drávy
  • S atraktivní etapou do Slovinska

Popis

Díky výhodné poloze našeho penzionu objedeme nejkrásnější korutanská jezera: mondénní a zároveň největší Wörthersee – „Korutanskou riviéru“ s luxusními hotely a vilami v krásných zahradách, jezero Ossiacher See s monumentálním hradem, ale i menší jezírka Keutschachersee a Faaker See. Atraktivním zpestřením je nová cyklostezka lemovaná Julskými Alpami z  italského Tarvisia do slovinské Jesenice.

Program

1. - 2. den

Po nočním přesunu (Praha asi 23:30) etapa po cyklostezce z Feldkirchenu podél jezera Ossiacher See s mohutným hradem Landskron a opičí zahradou, přes Villach a odbočkou k malebnému Faakersee do našeho penzionu na Drávské cyklostezce (44/69 km).

3. den

Z mondénního letoviska Velden objedeme po rovinaté stezce největší z korutanských jezer – Wörthersee přes Klagenfurt. Etapu lze prodloužit o zajížďku k atraktivní vyhlídce Pyramidenkogel a kolem jezírka Keutschachersee, koupání (60 km).

4. den

Z rakouského Arnoldsteinu po trase Alpe-Adria do italského Tarvisia a po cyklostezce kolem jezer Fusine a skokanských můstků Planica přes Kranjskou Goru do Mojstrany (40/52 km). Prodloužení kolem vodopádu Peričnik k chatě Aljažev dom pod stěnu Triglavu (+23 km).

5. den

Po Drávské cyklostezce k pláži v Seebodenu u jezera Millstättersee (32/41 km). Návrat do Prahy kolem půlnoci.

Podmínky