ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Falcký trojlístek

Bavorské železniční cyklostezky
dovolená na kole1 nenáročný programdovolená pro rodiny s dětmi do 10 let

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Německo

Na co se můžete těšit?

  • Hvězdicově po železničních cyklostezkách
  • Nostalgie zrušených železnic
  • Ubytování v gasthofu v historickém městečku s polopenzí
  • Centrum osobité pivovarské kultury

Popis

Příjemná jarní cyklistika v geologicky přitažlivě zvlněné krajině Horního Falcka po rovinatých říčních a drážních cyklostezkách vám představí bavorský venkov a úhledná městečka s kultovními pivovárky a osobitým pivem Zoigl. Ubytováni jsme přímo v centru tradice Zoiglu a na trasách pro vás máme tipy na zastávky v typických bavorských zahradních hospůdkách.

Program

1. den

Po ranním přesunu  busem (Praha asi 8:00) etapa po mírně klesající a dokonale asfaltované cyklostezce po zrušené železnici Bockl-Radweg, která je součástí panevropské cyklotrasy Praha-Paříž, přes pozoruhodná městečka a nedotčenou krajinou do údolí romantické řeky Waldnaab, která nás doprovodí kolem zámku a hradu do místa ubytování (46 km). Prohlídka typického pivovaru (Kommunbräu).

2. den

Steinwaldský okruh s využitím krásné drážní cyklostezky podél řeky Fichtelnaab, kolem GEO-centra s nejhlubším vrtem do Země – 9101 m (43 km), event. prodloužení (70 km).

3. den

Po cyklostezce podél řeky Waldnaab chráněnou krajinnou oblastí do Falkenbergu s hradem, dále kolem bezpočtu rybníků a po klasické drážní cyklostezce Vizinalbahn kolem nádherného areálu zahradnického veletrhu v Tirschenreuthu a se zakončením v Historickém parku (41 km). Odpolední odjezd a příjezd do Prahy večer.

Podmínky