ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Jižní Korea a Taiwan

Země "ranního klidu" a "nádherný" ostrov
poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Zkuste zajímavé spojení dvou u nás méně známých zemí! Uvidíte malebné scenérie i dramatické hory, starobylé památky i rušná velkoměsta.

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Jižní Korea, Taiwan

Na co se můžete těšit?

  • Metropole Soul i starodávné buddhistické kláštery
  • Malebné pohoří Soraksan a přímořský Pusan
  • Poklady z pekingského Zakázaného města a "bambusová" Taipei 101
  • Unikátní horská železnice a fascinující soutěska

Popis

Poznejte Jižní Koreu – zemi, která si uchovala vlastní kulturu, ač byla po tisíciletí sevřená mezi Čínou a Japonskem. Seznámíte se s ní blíže v tajuplných buddhistických klášterech, nedotčených horách nebo prostřednictvím nezaměnitelné korejské kuchyně. Taiwan – "jiná Čína" se pyšní kdysi nejvyšší budovou světa a jednou z nejdynamičtějších ekonomik, ale i poklady z pekingského Zakázaného města. Ostrov nabízí i divokou tropickou přírodu – hluboké soutěsky, křišťálová jezera, pobřeží modelovaná divokým mořským příbojem či uklidňující termální prameny.

Program

1.–2. den

Praha – Soul: případný program dle času příletu – historická čtvrť Insadong, buddhistický klášter Čongjesa.

3. den

Soul: prohlídka hl. m. Jižní Koreje, třináctimilionové metropole – královský palác Čchangdokkung , výjezd na rozhlednu Namsan s vyhlídkou na celý Soul, největší soulské tržiště Namdemun.

4. den

Soul – pohoří Soraksan: přesun na východní pobřeží do nejkrásnějších korejských hor, které byly předlohou mnoha tušových maleb – rozeklané skalní štíty a borovicové lesy, jejichž malebné scenérie budeme moci obdivovat po výjezdu lanovkou v centrální části.

5. den

Soraksan – Andong: půldenní přejezd do města Andong se zastávkou v malebné tradiční korejské vesnici Hahoe .

6. den

Andong – Kjongdžu: konfuciánská akademie Tosan Sowon  (nový zápis UNESCO v r. 2019); klášter Heinsa, kde je po staletí uchovávána korejská rarita – nejstarší buddhistická písemná památka rytá do dřevěných destiček; večer příjezd do Kjongdžu.

7. den

Kjongdžu – „Zlaté město“: historické hl. m. dávného království Silla – královské hrobky, stará observatoř aj.; klášter Buddhovy země Pulguksa, jeskyně Sökkuram se sochařským pokladem – nádhernou sochou Buddhy.

8. den

Kjongdžu – Pusan: přesun do největšího korejského přístavu – skvělé akvárium, největší rybí trh v zemi; prohlídka zajímavě položeného kláštera Haedong Jonggungsa přímo na břehu moře.

9. den

Pusan – Taipei (Tchaj-pej): přelet na Taiwan (Tchaj-wan) a prohlídka hl. m. – památník Taiwanské demokracie; Taipei 101 – do r. 2009 nejvyšší budova světa (509 m), pohled na Taipei z 91. patra (391 m); večer návštěva buddhistického chrámu Longshan (Lung-šan).

10. den

Taipei – pohoří Alishan (A-li-šan): celodenní přejezd a závěrečný výjezd klikatou silnicí vinoucí se mezi čajovými plantážemi (na 70 km nastoupá 2000 m) do horské přírodní rezervace Alishan.

11. den

Alishan – j. Slunce a Měsíce: časně ráno výjezd vláčkem pod vrchol posvátné hory Chushan (Čhu-šan) – „Slavnostní hora“ (2489 m), východ slunce, jezírka, magnóliová zahrada, obří stromy (nejstarší přes 2000 let); odpoledne přejezd k jezeru.

12. den

Jezero Slunce a Měsíce – Taroko: ráno prohlídka okolí jezera; odpoledne přejezd vyhlídkovou horskou trasou s překročením nejvyššího hřebene ostrova (přes 3200 m) k ústí soutěsky Taroko.

13. den

Taroko – Taipei: průjezd dramatickou soutěskou – zastávky v nejzajímavějších pasážích impozantních skal; dále přejezd scenerickou trasou SV pobřeží s výhledy na Pacifik do Taipei.

14.–15.den

Taipei – Praha: Palácové muzeum ukrývající poklady z pekingského Zakázaného města; odpoledne výlet k Tichému oceánu – mořem vytvořené skalní útvary v Yehliu (Královnina hlava, Kouzelný střevíc...); skvělá mořská kuchyně; večer odlet do ČR; přílet 15. den.

Podmínky