ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Malajsie a Indonésie

Země Sandokana a tradičních batik
poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Zkuste neotřelou kombinaci dvou (polo)ostrovních zemí! Mrakodrapy Kuala Lumpuru a vlnící se čajové plantáže vystřídají tradiční stínové divadlo či sopky Jávy.

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Indonésie, Malajsie

Na co se můžete těšit?

  • Supermoderní Kuala Lumpur a koloniální přístav Melaka
  • Slavné chrámy – buddhistický Borobudur a hinduistický Prambanan
  • Vulkán Bromo a čajové plantáže Cameron Highlands
  • Magické Bali, multikulturní ostrov Penang a příjemné ostrůvky Gili

Popis

Dopřejte si rozmanité cestovatelské zážitky ve dvou příjemných zemích jihovýchodní Asie. Na Malajském poloostrově navštívíme kosmopolitní velkoměsto Kuala Lumpur a starobylou Melaku, projdeme horské stezky a čajové plantáže v Cameron Highlands. Indonésie nám nabídne kulturní a náboženskou různorodost svých ostrovů. Čeká nás hlavní ostrov Jáva a jeho monumentální chrámy Borobudur a Prambanan, či hinduistické Bali a jeho nesčetné exotické taneční a divadelní formy. Poznáme i nádhernou indonéskou přírodu – při východu slunce nad vulkánem Bromo či při odpočinku na plážích souostroví Gili.

Program

1.–2. den

Praha – Kuala Lumpur: přílet a první seznámení s hl. m. Malajsie – Petronas Twin Towers (nejvyšší „dvojčata“ světa, 452 m), Národní mešita.

3. den

Kuala Lumpur – Melaka: památky K. Lumpuru – Náměstí nezávislosti, masdžid Jamek, staré nádraží; výlet do koloniální Melaky – holandská radnice a rezidence guvernéra, pozůstatky kostela Sv. Pavla z r. 1521, sultánský palác, „malá Čína“ s chrámem Cheng Hoon Teng; návrat do K. Lumpuru – procházka indickou čtvrtí.

4. den

K. Lumpur – Cameron Highlands: celodenní přejezd do příjemné horské stanice Cameron Highlands (1300 m n.m.) – cestou zastávka u hinduistických jeskyní Batu.

5. den

Cameron Highlands: čajové plantáže – exkurze do továrničky na zpracování čaje a ochutnávka, květinové, ovocné a zeleninové plantáže; vycházka po okolních kopcích v příjemném horském podnebí.

6. den

Cameron Highlands – George Town: půldenní přejezd na ostrov Penang (přes 13 km dlouhý most) do kosmopolitního George Townu – koloniální architektura, mešity i čínské a indické chrámy.

7. den

Ostrov Penang: britská pevnost Cornwallis, hodinová věž, rezidence bohatého čínského obchodníka, shromažďovací dům klanu Khoo, bohatě zdobený jihoindický chrám, 33 m dlouhá socha ležícího Buddhy v chrámu Wat Chayamangkalaram, největší buddhistický chrám v Malajsii Kek Lok Si s 30 m vysokou věží.

8. den

Penang – Yogyakarta: půldenní přejezd zpět do K. Lumpur; odpolední přelet do Indonésie; Yogyakarta – možnost večeře v restauraci nabízející sultánskou kuchyni poblíž kratonu (sultánský palác).

9. den

Yogyakarta: prohlídka hl. m. někdejšího jávského království, proslaveného výrobou batik – sultánský palác; „vodní palác“ Taman Sari, někdejší sultánský harém; hinduistický chrám Prambanan z 9. stol.; večer představení Rámájany.

10. den

Yogyakarta: východ slunce na monumentálním buddhistickém chrámu Borobudur – cestou zastávka u menších chrámů Mendut a Pawon; rušná obchodní třída Malioboro, dílna na výrobu batik; fakultativně tradiční jávské loutkové divadlo.

11. den

Yogyakarta – Bromo: celodenní přejezd přes centrální Jávu k vulkánu Bromo.

12. den

Bromo – Ubud: úchvatná scenérie východu slunce nad vulkánem Bromo a činnou sopkou Semeru (3676 m) v pozadí – procházka po okraji vulkánu; přesun do Surabayi a odlet na ostrov Bali – přejezd do Ubudu, kulturního centra ostrova.

13. den

Bali: okruh po ostrově – chrám posvátného pramene Pura Tirta Empul, nejposvátnější balijský chrám Besakih na úpatí vulkánu Gunung Agung (3031 m), výhledy na jezero Batur, zahrady s kořením; večer představení balijského tance.

14. den

Ubud: volno na nákupy v krámcích a galeriích, fakultativně návštěva Opičího lesa; odpoledne chrám Taman Ayun a scénický západ slunce nad „chrámem na moři“ Tanah Lot.

15.–16. den

Ubud – Praha: přesun do Denpasaru a odlet, přílet domů 16. den.

Prodloužení

KOUPÁNÍ NA OSTROVĚ GILI

15.–16. den

Ubud – GILI: přejezd k moři a dvoudenní odpočinek na plážích ostrova.

17.–18. den

Gili – Praha: odpoledne přesun na letiště a odlet, přílet domů 18. den.

Podmínky