ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Indie a Nepál

Za historií Indie a krásou Nepálu
poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Pojeďte s námi obdivovat dokonalou krásu Tádž Mahalu či se toulat křivolakými uličkami posvátného Váránasí. A kdo by nežasl nad majestátností Himálaje a atmosférou místa, kde se narodil Buddha?

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Indie, Nepál

Na co se můžete těšit?

  • Hrobka lásky Tádž Mahal a kamenná učebnice lásky Khadžuráho
  • Život na posvátné řece Ganze
  • Nespoutaná příroda ve stínu Himálaje a úchvatné osmitisícovky
  • Chrámy a památky starých královskych měst Káthmándského údolí

Popis

Nejoblíbenější zájezd po "klasické" Indii, obohacený o Nepál, na vás čeká! Pojeďte zažít slávu sultánů a rádžů do nádherných paláců někdejších mocných říší. V duchovnem naplněné zemi poznáme kontrast archaických tradic a moderního života, navštívíme hinduistická, buddhistická i islámská posvátná místa. Z Indie se vydáme do Nepálu, země, která vás okouzlí nejen nádherou svých památek, ale především krásou přírody a zejména majestátními vrcholky Himálaje.

Program

1.–2. den

Praha – Dillí: největší indická mešita Džámí masdžid s výhledem na Červenou pevnost , místo zpopelnění Mahátmy Gándhího – Rádžghát; Humájúnova hrobka , symbol vítězství islámu Kutub Mínár , kaligrafie v kameni – mešita Kuvvatul islám, záhadný železný nerezavějící sloup.

3. den

Dillí – Džajpur: návštěva sikhské gurudváry Bangla Sáhab; přesun do "růžového města" (nový zápis UNESCO v r. 2019) státu Rádžasthán – večer individuální volno na uličky a bazary starého města.

4. den

Džajpur – Ámbér: středověká astronomická observatoř Džantar Mantar, sídlo rádžů City Palace (Městský palác), symbol města Havá Mahal – tzv. "palác větrů"; jantarová pevnost Ámbér – fakultativní možnost projížďky na slonech.

5. den

Džajpur – Ágra: přes jedinečnou stupňovitou studnu baórí v Abhanérí do Fatéhpur Síkrí  – nádherně dochovaného hlavního města císaře Akbara s posvátnou hrobkou světce Salíma Čištího; večer dojezd do Ágry.

6. den

Ágra: svítání u nejslavnější hrobky lásky Tádž Mahalu , bývalé sídlo indických panovníků tzv. Červená pevnost , téměř neznámá předchůdkyně Tádž Mahalu – hrobka Itimád-ud-daula.

7. den

Ágra – Khadžuráho: dopoledne přesun do vesničky Órčha – prohlídka nádherných zapomenutých paláců a chrámů někdejšího hlavního města Bundélkhandu; večer dojezd do Khadžuráha.

8. den

Khadžuráho – Satna: prohlídka proslulého chrámového komplexu s erotickými výjevy – tzv. "Kámasútra vytesaná do kamene"; odpoledne přesun do Satny a následně noční vlak do Váránasí.

9. den

Váránasí – Sarnáth: návštěva poutního místa prvního kázání Buddhy; křivolaké uličky a nejposvátnější místa hinduistů – koupací a spalovací gháty; večer impozantní hinduistické obřady áratí na březích Gangy.

10. den

Váránasí: ranní projížďka lodičkou po Ganze – náboženské rituály na březích probouzejícího se města; toulky křivolakými bazary fascinujícího starého města s jedinečnou atmosférou – projížďka cyklorikšou pulzujicími ulicemi.

11. den

Váránasí – hranice – Lumbiní : ranním vlakem do Górakhpuru a dále na indicko-nepálskou hranici a do Lumbiní – jedno ze čtyř velkých poutních míst buddhismu, místo narození Buddhy.

12. den

Lumbiní – Pókhara: hluboká údolí, terasovitá rýžová políčka, nedozírné lesy – fotogenická cesta podhůřím Himálaje do druhého největšího města Nepálu.

13. den

Pókhara: odpočinkový den ve stínu himálajských velikánů – fakultativně na loďkách po jezeře Phéva, krátký výstup k pagodě Míru a dále po hřebeni k soutěsce Déví – vše s výhledy na krásnou horu Mačhapučhre (tzv. "Rybí ocas") a masiv Annapúren.

14. den

Pókhara – Káthmándú: celodenní přejezd do hl. m. Nepálu, "opičí chrám" Svajambhunáth – symbol Nepálu; večer návštěva historického jádra města náměstí Darbar s palácem dětské žijící bohyně Kumárí.

15. den

Káthmándú: celodenní okruh po Káthmándské kotlině – starobylé hlavní město Bhaktapur  s náměstím hrnčířů, nejstarší nepálská pagoda Čángu Nárájan ležící na horském hřebeni, hinduistické centrum Pašupatináth na březích řeky Bagmatí.

16.–17. den

Káthmándú – Praha: ráno fakultativně možnost letu k Mt. Everestu; dopoledne volno na nákupy suvenýrů; odlet do ČR, přílet 17. den.

Podmínky