ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Treking kolem Dhaulagiri

3-4 náročný / velmi náročný

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Nepál

Na co se můžete těšit?

  • Kolem osmitisícové stěny Dhaulagiri do údolí Kálí Gandakí
  • Přechod sedel French Pass (5360 m) a Dhampus Pass (5244 m)
  • Spaní ve stanech v místech horolezeckých basecampů
  • Královská města Káthmándú   a Pátan 

Popis

Trek kolem mohutného osmitisícového vrcholu Dhaulagiri patří k obtížnějším, ale zároveň nejkrásnějším trekům Nepálu. Nádherná vysokohorská krajina společně s úchvatnými výhledy na zaledněné himálajské štíty a menší navštěvovanost plně vyvažují horší dopravní dostupnost oblasti. Trek je určen zejména zkušeným trekařům, které neodradí nutnost spaní ve stanech a vlastní vaření. Tábořit budeme přímo pod mohutnou západní stěnou Dhaulagiri a celý trek projdeme za 12 dní. V druhé části treku nás čeká přechod dvou pětitisícových sedel, rozdělený do dvou dnů. Mezi sedly zažijeme také nejvýše položený nocleh v Hidden Valley Campu (5140 m). Během treku je plánován rezervní den, který je za příznivých podmínek po sestupu do Jomsonu možné využít k návštěvě hinduistického poutního místa Muktinath. Z Jomsonu je naplánován přelet údolím Kálí Gandakí do Pokhary. Na závěr nevynecháme návštěvu hlavního města Káthmándú a prohlédneme si jeho nejhezčí památky.

Program

1.-2. den

Letecky Praha - Káthmándú.

3. den

Ranní přejezd autobusem do Pokhary, odpolední prohlídka města.

4. den

Přejezd autobusem do Beni, po obědě přejezd dále do Darbangu.

5.-15. den

Treking po trase Sibang, Dobhan Kharka, Italian BC, Dhaulagiri BC, sedlo French Pass (5360 m), Hidden Valley Camp, sedlo Dhampus Pass (5244 m), Marpha. V kempu Italian BC  (3550 m) strávíme dvě noci, kde kvůli správné aklimatizaci prozkoumáme okolní svahy. V malebné vesničce Marpha navštívíme vzkvétající gompu se sto let starým modlitebním mlýnkem doneseným z Tibetu.

16. den

Ranní přejezd do Jomsomu:prohlídka místního ekomuzea (archeologie, geologie, flóra, fauna, lékařství, zvyky a kultura), procházka směr Kagbeni, příp. výlet do Muktinathu nebo bočního údolí směrem na Tilicho Ta. Tento den nám částečně slouží jako rezervní, kdybychom se zdrželi na treku.

17. den

Letecky z Jomsomu do Pokhary, odpočinek na loďce u jezera Phewa Tal či návstěva muzea horolezectví.

18. den

Přelet do Káthmándú , odpolední prohlídka historického centra, nejlepší kombinace hinduistických a buddhistických památek: Pašupatináth s posvátným Šivovým chrámem a buddhistická stúpa Boudhanáth

19. den

Prohlídka stúpy Swayambhunath a center královských měst Pátan  a Bhaktapur Fakultativně vyhlídkový let k Everestu. 

20.-21. den

Letecky zpět do Prahy.

Podmínky

GALERIE: UBYTOVÁNÍ, STRAVOVÁNÍ