ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Burgundsko na kole

Chablis, Beaujolais, Mâconnais...
dovolená na kole1-2 nenáročný / středně náročný★★★ chci cestovat pohodlně

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Francie

Na co se můžete těšit?

  • Etapově s doprovodným autobusem
  • Vínu zaslíbený kraj v době vinobraní
  • Vhodné pro gurmány a milovníky vína
  • Ubytování v hotelech se snídaní

Popis

Oblasti Burgundska jsou proslavené především svým špičkovým vínem a vyhlášenou gastronomií. Budete mít možnost navštívit některé ze zdejších pověstných sklepů a ochutnat vína nesoucí nejvyšší klasifikaci "cru“. Perlami zdejší gastronomie jsou například kohout na víně, šneci s petrželkou a česnekovým máslem či pikantní sýry jako Bleu de Bresse. To vše je zasazeno do krásné zvlněné krajiny, plné lesů a vinic, vyšperkované mnoha architektonickými skvosty a útulnými vesničkami.

Program

1.–2. den

Podvečerní odjezd a noční přejezd do Avallonu; cyklovýlet okrajem přírodního parku Morvan do Vézelay, prohlídka slavného poutního místa Ste. Madeleine; pro zájemce možnost prodloužení cyklotrasy k zámku Bazoches, patřícímu staviteli pevností, maršálu Vaubanovi (45–60 km).

3. den

Údolí říčky Serein: návštěva středověkého kamenného Montreálu, na kole podél říčky do Noyers – hrázděné domy, opevnění; Chablis – městečko obklopené vinicemi, možnost ochutnávky vyhlášených vín (45–60 km), návrat autobusem do Avallonu.

4. den

Dijon – prohlídka hlavního města Burgundska, přesun do Beaune – hlavní město vína, možnost ochutnávky vína v historických sklepích a návštěva slavného hospicu Hôtel-Dieu, prohlídka města (odpočinkový den bez kol).

5. den

Do obce Vougeot – možnost návštěvy zámku, sídla řádu koštérů vína; na kole vinařskou oblastí Côte de Nuits  – možnost zajížďky do Cîteaux, kolébky řádu cisterciánů (40–60 km).

6. den

Okruh po vinařské oblasti Côte de Beaune: po cyklostezkách vinicemi ke Canal du Centre – možnost návštěvy pohádkového hradu Rochepot, případně zajížďka na konec světa Bout du Monde (45–65 km).

7. den

Přejezd autobusem do jižního Burgundska; vrchovina Beaujolais – vinařská oblast, dějiště románu Zvonokosy; možnost výstupu na skalnatý vrchol Roche de Solutré (493 m) – dominanta Burgundska s výhledy na Juru a Alpy; dále do údolí na cyklostezku kolem Cluny (40–70 km).

8.–9. den

Po cyklostezce do Cormatinu – renesanční zámek s unikátní vnitřní výzdobou a zahradami; možnost prodloužení do vrchoviny Mâconnais, hrad Brancion (35–65 km); prohlídka opatství Cluny – kdysi největšího klášterního komplexu v Evropě; podvečerní odjezd domů, příjezd následující den ráno.

Podmínky

GALERIE: UBYTOVÁNÍ, CYKLOVLEK