ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Slovinsko na kole

dovolená na kole1-2 nenáročný / středně náročný

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Slovinsko

Tento zájezd pro vás připravíme na zakázku.

Na co se můžete těšit?

  • Hvězdicové cyklovýlety ze dvou míst s podporou autobusu
  • Ubytování v hotelech *** s polopenzí
  • Z Julských Alp až k moři
  • Horská sedla i údolí, propasti a jeskyně
  • Ochutnávka slovinské kuchyně a průjezd vinařskou oblastí
  • Vstup do akvaparku v ceně zájezdu

Popis

Zájezd je rozdělen na dvě části, nejprve si vychutnáme majestátní horské štíty Julských Alp a tyrkysově zelené řeky, v druhé části pak Benátkami inspirované jadranské pobřeží. Po zvlněných vrcholových partiích, zbrázděných hlubokými údolími a bílými skalními ostrohy, se kroutí malebné asfaltky, střídané občas štěrkošotolinovými úseky. Z vrcholků kopců zde shlížejí do kraje historická městečka a zapomenuté vesničky. Poté nás přivítá perla slovinské riviéry - benátský Piran a další přijemná městečka na pobřeží. Doporučené denní trasy mají 20–70 km, lze je však za podpory autobusu zkrátit (včetně většiny stoupání), tudíž jsou vhodné i pro méně zdatné cyklisty.

Program

1.–2. den

Noční přejezd do Itálie, vyložení kol v sedle Sella Nevea (1190 m), kolem Predilského jezera (960 m) a přes sedlo Predel (1156 m) do Slovinska, sjezd do Bovce (300 m), s koupáním v kaňonu nejkrásnější slovinské řeky Soči; možnost velehorských odboček (asfalt) pod Montaš (do 1600 m) a pro cyklistické nenasyty pod Mangrt (do 2055 m).

3.–5. den

Cyklistika v podhůří Julských Alp s možností zdolání sedla Vršič (1611 m), výlet k pramenu Soči či pěší výlet podél řeky přes krásné soutěsky, případně výlet k vodopádu údolím Lepeny nebo horská šotolinová prémie lesy nad Bovcem; zájemci mohou na řece Soča absolvovat různé vodní sporty (fakultativně).

6. den

Ráno autobusem do největšího slovinského přístavního města Koperu (ubytování v hotelu s akvaparkem), po cestě zastávka u Postojny, možnost prohlídky Postojenské jeskyně.

7.–9. den

Cyklistika po celém slovinském pobřeží až do Izoly (rybářský přístav s příjemnou promenádou), návštěva perly slovinského Jadranu Piranu (prohlídka starého města a přístavu) a známého přímořského letoviska Portorož, relaxace a koupání v moři či v akvaparku, který je součástí hotelu; noční přejezd, příjezd v ranních hodinách.

Podmínky