ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Belgie a Lucembursko na kole

Krajem belgických speciálů v pohodě
dovolená na kole1-2 nenáročný / středně náročný★★★ chci cestovat pohodlně

Nový program z jednoho místa

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Belgie, Lucembursko

Na co se můžete těšit?

  • Belgicko-lucemburské pomezí
  • Řeky, kopce a jeskyně Grottes de Han
  • Hrady, zámky i pamětihodnosti 1. a 2. světové války
  • Hvězdicové cyklovýlety s podporou autobusu
  • Ubytování v autentickém hotelu se snídaní

Popis

Češi a Belgičané jsou po celém světě proslulí především jednou věcí – svým pivem. Vydejte se prozkoumat, co na té slávě belgického piva je. Možná nakonec uznáte, že jste na tom pomyslném stupni vítězů ve skutečně vybrané společnosti. A i kdybyste nadále trvali na tom, že se tomu našemu zlatému moku prostě nic nevyrovná, určitě si značně rozšíříte své "pivní" obzory. A nejen ty. Zájezd vás zavede do oblastí, které už od středověku patří mezi jedny z kulturně nejbohatších částí Evropy. A možná se budete divit, že i v těchto oblastech najdete spoustu krásné přírody a ochutnáte belgické speciality nejen z čokolády.

Program

1.–2. den

Odjezd večer, noční přejezd do Belgie; prohlídka krasové jeskyně Grottes de Han dále po cyklostezce po zrušené železnici do Dinantu se svou středověkou citadelou (lanovkou nebo pěšky k středověké citadele, muzeum pivovaru Leffe s možností ochutnávky), skála Rocher Bayard – nejzápadnější bod, kterého dosáhla německá armáda během bitvy v Ardenách (45 km).

3. den

Celodenní prohlídka Bruselu ze sedla kola (muzea, památky, Manneken Pis, Atomium, instituce EU, slavná bistra); květinový festival na náměsti Grote Markt a dále možnost ochutnávky, unikátního spontánně kvašeného piva typu Lambic v pivovaru Cantillon (25–30 km).

4. den

Pivní stezka okolo Dinantu, zámek Château-Ferme ve Falaënu, benediktinský klášter Abbaye de Maredsous (ochutnávka mnišského piva a oranžového sýra), ruiny hradu Montaigle a dále po cyklostezce po zrušené železnici podél řeky Montaigle do Purnode, sídla pivovaru Bocq (fakultativní ochutnávka) (asi 40 km).

5.–6. den

Ranní odjezd do lucemburského Alzingenu, na kole podél řeky Alzette do Lucemburku (hrobka Jana Lucemburského, tajemné kasematy a Evpropská čtvrť Kirchberch); večer odjezd, návrat v brzkých ranních hodinách (25 km).

Podmínky

GALERIE: UBYTOVÁNÍ, CYKLOVLEK