ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Dunajským obloukem z Visegrádu do Budapešti

a jezero Velence
dovolená na kole1-2 nenáročný / středně náročný

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Maďarsko

Na co se můžete těšit?

  • Hvězdicové cyklovýlety s podporou autobusu
  • Přes dunajský Monmartre do maďarského Rimini
  • Královská města
  • Romantický Visegrád s panoramatickými výhledy z hradní pevnosti
  • Nejmodernější cyklostezka Maďarska okolo jezera Velence

Popis

Vychutnejte si ze sedla kola nejmalebnější krajinu Maďarska – Dunajský oblouk - s řadou kulturních klenotů, historických měst, útulných vesnic, úctyhodným Dunajem, sevřeným romantickou soutěskou mezi mohutnými pohořími Pilis a Börzsöny a dále přes město umělců Szentendre do „největších lázní na světě“ – Budapešti, kde vyvěrá 1 milion litrů termální vody denně. 

Program

1.- 2. den

Noční přesun (Praha 23:30) do Maďarska. Putování zahájíme v Ostřihomi, rodišti krále Štěpána (r. 1000 korunován prvním maďarským králem), s monumentálními památkami, ale i s hospůdkami a obchůdky v uličkách. Na kolech podél Dunaje s využitím 2 přívozů přes Nagymaros do našeho pobytového Visegrádu (30 km), kdysi římského sídla, ve středověku hlavního města Maďarska; výstup pěšky či na kole na Citadelu vysoko nad městečkem. Pro zdatné MTB okruh 23 km.

3. den

Po Podunajské cyklostezce po levém břehu Dunaje do historického městečka Vác (Vítězný oblouk), trajektem na 31 km dlouhý dunajský ostrov, hospůdka u dalšího přívozu a návrat Visegrádu (38 km), přídavek podél lesní úzkokolejky a k hradu Nógrád (+40 km).

4. den

Na kole či busem do horské vesnice Pilisszentlászló (14 km), příjemným sjezdem do Szentendre, „Montmartre Dunaje" s galeriemi a hospůdkami v půvabném bludišti uliček (12 km, bus). Po Podunajské cyklostezce kolem římských vykopávek Aquincum do centra Budapešti (cca 25 km z Szentendre, možno též naším busem), prohlídka na kole či pěšky. Večerní přejezd busem do hotelu u jezera Velence.

5. den

Okruh po nové cyklostezce kolem jezera Velence přes lázeňská letoviska i hnízdiště vodního ptactva a úbočím vinohradů, zastávka u vinaře (34-40 km). Návrat do Prahy před půlnocí.

Podmínky