ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Barcelona na kole

Cyklostezky katalánské metropole
dovolená na kole1 nenáročný program★★★ chci cestovat pohodlně

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Španělsko

Na co se můžete těšit?

  • Letecky v menší skupině
  • Druhá adventurní městská cyklistika
  • Ubytování ve stylových moderních apartmánech nedaleko centra města se snídaní v přilehlých kavárnách

Popis

V Barceloně od r. 2007 zavedli systém veřejných půjčoven kol a mnozí místní obyvatelé si bez nich dopravu po městě už ani nedokážou představit. Připojme se i my k tisícům Barceloňanů, kteří denně uhánějí do práce po cyklistických magistrálách kolem skvostů secesní architektury, v teplém pozdním odpoledni líně šlapou ve stínu futuristických novostaveb současných architektů, aby se zchladili na některé z městských pláží, a večer brázdí křivolaké uličky středověkého centra při pátrání po baru s nejlahodnějším červeným a neodmyslitelnými jednohubkami tapas. Do katalánské metropole zavítáme mimo hlavní turistickou sezonu a vyhneme se tím nejen dlouhým frontám před desítkami zdejších vyhlášených muzeí, ale i letním vedrům. Barcelona je rovinatá, takže se na kole moc nenadřeme, ale zároveň by byla škoda opominout těch pár kopečků, ze kterých se nám na město naskytne úchvatný výhled.

Reference:

Ve středu jsme se vrátili ze zájezdu pořádaného vaší agenturou. Děkujeme za velmi dobrou organizaci zájezdu a zvláště výborného průvodce pana Čestmíra Kříže. Jeho znalosti o Barceloně byly pro nás velmi zajímavé a poučné. Byl příjemný a pokud nastal nějaký menší problém, vždy ho s klidem vyřešil. Děkujeme

D. N., 2019

Program

1. den

Odlet ráno/dopoledne z Prahy do Barcelony, ubytování, odpolední a večerní projížďka: vyhlídka z vrchu Montjuïc, večerní světelné a hudební představení u Zpívající fontány  (15 km).

2. den

„Staré město“ – z náměstí Plaça de Catalunya, srdce Barcelony, po slavné třídě Las Ramblas kolem největšího trhu v Evropě Mercat la Boquería k pomníku Kryštofa Kolumba u starého přístavu, středověkými uličkami k bazilice Santa Maria del Mar, skvostu katalánské gotiky, pod Vítězným obloukem do parku Citadely; možnost návštěvy Picassova muzea s více než čtyřmi tisíci jeho děl (20 km).

3. den

„Barcelona secesní“ – kolem nejznámějších děl Antonia Gaudího a jeho současníků: slavné domy Casa BatllóCasa Milà, přes malebnou čtvrť Gràcia do parku Güell s vyhlídkou na Barcelonu, z kopce k nemocnici Sant Pau, největšímu secesnímu komplexu na světě, závěr projížďky u neuvěřitelného projektu monumentální baziliky Sagrada Familia (25 km).

4. den

„Pryč z centra“ – od trávníků poklidných zahrad Královského paláce k trávníku, na kterém se dnes píší dějiny sportu – fotbalovému stadionu FC Barcelona Nou Camp; mezi starými vesnickými domy masies čtvrti Les Corts k nádherně zachovalému gotickému klášteru Pedralbes a příjemnou čtvrtí Sarrià s obchůdky a kavárnami zpět do centra.

5. den

„Na pláž!“ – po eskalátorech k futuristickévěži od Santiaga Calatravy, vyhlídka na panorama města z kopce Monjuïc ležícím mezi starým a novým přístavem, po nábřeží ke starému nádraží França a odtud k býčí aréně La Monumental pro 20 000 diváků, moderní obchodní čtvrtí San Martí s impozantní budovou Torre Agbar od Jeana Nouvela do epicentra současné architektury v okolí olympijské vesničky a slavné pláže Barceloneta, závěr dne na pláži (25 km).

6. den

„Barcelona probouzející se“ – na kole po dosud téměř liduprázdných ulicích čtvrti Raval kolem emblematické sochy obřího kocoura Gat od Fernanda Botera do tržnice Boquería, sledování postupně otevíraných stánků nad typickou katalánskou snídaní v místní kavárně, návštěva nádherné gotické katedrály bez davů turistů, volný program, nákupy, dle letových řádů odjezd na letiště a odlet do Prahy (15 km).

Podmínky

GALERIE: UBYTOVÁNÍ