ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Černá Hora na kole v pohodě

Starobylá města a olivovníky
dovolená na kole1 nenáročný program★★★ chci cestovat pohodlnědovolená pro rodiny s dětmi do 10 let

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Černá Hora

Na co se můžete těšit?

  • Cyklopobyt u moře s podporou autobusu
  • Ubytování u moře v hotelu s polopenzí
  • Vhodné pro rodiny s dětmi
  • Pravoslavné i muslimské památky
  • Středomořský přístav Kotor , dalmatské pobřeží
  • Speciality balkánské kuchyně včetně Njegušského pršutu

Popis

Černá Hora, to je malý hornatý stát na jihovýchodě Evropy. V zemi velké jako Středočeský kraj se nachází řada přírodních i kulturních překvapení. Vypravíme se do oblasti černohorského přímoří. Užijeme si zde nenáročné cyklistické trasy, koupání ve vlnách Jadranu a fascinující scenerii horského masivu Lovčen, který se tyčí jen pár kilometrů od písečných pláží. Čeká nás slavná Boka Kotorská , největší přírodní záliv na jihu Jaderského moře, famózní sjezd serpentinami do nejkrásnějšího černohorského města Kotor , Skadarské jezero plné vzácného ptactva, městečko Ulcinj s orientální atmosférou a další perličky, které tato malá, ale velice pestrá země nabízí. Na své si přijdou i mlsné jazýčky, každý den ochutnáme některou ze specialit balkánské kuchyně včetně vyhlášeného Njegušského pršutu. 

Program

1.–2. den

Odjezd v brzkých odpoledních hodinách, noční přejezd do Černé Hory na pobřeží Jaderského moře do města Budva poblíž Kotoru, ubytování, koupání, relaxace.

3. den

Autobusem do srdce pohoří Lovćen k Njegoši, přejezd přes sedlo nad boku Kotorskou , sjezd serpentinami do Kotoru, prohlídka města, koupání na městské pláži.

4. den

Autobusem na náhorní plošinu ke kostelíku v Dragalj, odtud na kole po staré silnici do Ledenice (občerstvení), sjezd k boce Kotorské  do Risanu, návštěva antické památky Rimski mozaici a pak podél Boky Kotorské přejezd na trajekt do Kamenari, přejezd přes úžinu Verige do Lepetane a podél moře vyhlídkovou silničkou ke Kotoru, možnost koupání; vrchařská prémie – možnost prodloužení trasy z Dragalj do Crkvice (6 km stoupání a pak sjezd do Risanu), (40–50 km, dle varianty).

5. den

Na kole kolem poloostrova Luštica, možnost výletu lodí do Modré jeskyně a k pevnosti Forte Mare ze 14 . století na ostrově Mamula, návštěva vesničky Rosé s ponorkovými bunkry, koupání na plážích, Saliny – ptačí rezervace, (kopcovitá trasa, 35–45 km).

6. den

Autobusem návštěva Stareho Baru a města Ulcinj (koupání cestou), nebo fakultativně výlet na lodi po boce Kotorské (celodenní výlet), nebo odpočinek na pláži (den bez kol).

7. den

Autobusem k Cetinje, na kole do Rijeka Crnojevića (vyhlídka na Stari most, možnost plavby na lodi do Virpazaru) a průjezd NP Skadarsko jezero až do Virpazaru (asi 45 km), dále autobusem do Budvy.

8. den

Autobusem do srdce pohoří Lovćen k Njegoši a návštěva pršutárny (nákup lahůdek), na kole stoupání okolo Štirovniku na křižovatku pod Jezerski Vrh (11 km), (možnost výjezdu k Njegošiho mauzoleu – 3 km stoupání), sjezd přes Ivanova Korita do Cetinje (17 km, bývalé hlavní město černohorského království, prohlídka starobylého města), poté návrat autobusem do hotelu.

9.–10. den

Odjezd v brzkých ranních hodinách, příjezd následující den dopoledne.

Podmínky

GALERIE: UBYTOVÁNÍ