ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Kuba autentická

Velký poznávací okruh
poznávací zájezdy★★ jsem ochoten cestovat skromněji

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
25. 10. – 9. 11. 202416 dní27760402
4. 2. – 19. 2. 202516 dní27760501

termín a cena budou upřesněny

4. 2. – 19. 2. 202416 dní27760401

Na co se můžete těšit?

  • Skvosty koloniální architektury – Havana  a Trinidad
  • Koupání a šnorchlování na liduprázdných plážích
  • Údolí Viňales  a jeho typické homole 
  • Večery s kubánskou hudbou při sklence Cuba libre

Popis

Zveme vás na ostrov, který je právem nazýván perlou Karibiku. Navštívíme většinu z pozoruhodných míst, která Kuba nabízí. Seznámíme se s nádhernou koloniální architekturou i pestrou přírodou. Zároveň si i odpočineme, vykoupeme se na písečných plážích Karibského moře a se sklenkou vyhlášeného kubánského koktejlu prožijeme nezapomenutelné večery v rytmu podmanivé salsy. Ubytování v soukromí nám umožní blíže poznat skutečný život přátelských a pohostinných Kubánců, poznamenaný léty izolace a autoritářského socialismu. Vřele doporučujeme polopenzi u hostitelských rodin, výběr jídla je vždy pestrý a bohatý.

Program

1. den

Letecky Praha–Havana.

2.–3. den

Havana – přílet a prohlídka hlavního města: bohaté koloniální paláce, pevnosti a chrámy, nejstarší divadlo Nového světa, všudypřítomné pomníky všech kubánských revolucí, Floridita – oblíbený bar Ernesta Hemingwaye a kolébka nápoje „daiquiri“; procházka po nábřeží El Malecón, návštěva centra nové Havany La Rampa se známou zmrzlinárnou Copelia; noční přejezd pronajatým autobusem na východ Kuby.

4. den

Santiago de Cuba:ráno příjezd a prohlídka města – nejstarší dům na Kubě z r. 1519, pevnost San Pedro de la Roca , kasárna Moncada – dějiště prvního revolučního pokusu Fidela Castra; přejezd na východní cíp ostrova.

5.–6. den

Baracoa – místo, kde v r. 1492 přistál Kryštof Kolumbus: nejstarší koloniální přímořské městečko z r. 1512 s bohatým kulturním životem a mimořádně malebným okolím (pláže, večery plné kubánské hudby); možnost fakultativních výletů do džungle v povodí řeky Duaba, koupání v průzračných tůních, výstup na stolovou horu El Yunque nebo výlet ke kaňonu v ústí řeky Yumurí.

7. den

La Farola – průjezd legendární horskou silnicí: místo vylodění José Martího – Playita s možností koupání na oblázkové pláži; přejezd do poklidného města Bayamo – kolébky bojů za nezávislost Kuby.

8. den

Přejezd do centrální části ostrova – cestou si prohlédneme koloniální města Camagüey a Sancti Spiritus.

9.–10. den

NP Lomas de Banao – pohoří Escambray: výlet pěšky nebo na mulách na sedlo La Sabina, osvěžující koupání v horské říčce.

11.–12. den

Trinidad  – prohlídka neobyčejně poutavého koloniálního města s množstvím památek a muzeí, možnost večer pochutnat si na skvělém rumu za poslechu místní hudby; koupání na pláži krásné Ancón s výhledy na pohoří Escambray; možnost fakultativního výletu parním vláčkem do Valle de los Ingenios .

13. den

Cienfuegos  – prohlídka neoklasicistního centra města; přejezd do západní části ostrova spojený s průjezdem pobřeží Zátoky Sviní, místem vylodění kontrarevolucionářů v r. 1961; návštěva krokodýlí farmy v Guamá.

14. den

Region Pinar del Río: fotogenický kuželový kras s homolovitými tvary hor (mogoty) v údolí Viňales; ukázka výroby doutníků, ruiny Hacienda Cortina a návštěva jeskyně Los Portales – velitelského stanoviště Che Guevary; orchidárium v Soroa.

15.–16. den

Letecky zpět do Prahy.

Podmínky

ZOBRAZIT FOTOGALERII PODMÍNEK ZÁJEZDU