ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Freeride camp v Japonsku

Big in Japan
lyžování a skialpinismus3 náročný program★★ jsem ochoten cestovat skromněji

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Japonsko

Na co se můžete těšit?

  • Proslulý japonský prašan a noční freeride
  • 7-8 dní freeridu a 1-2 dny skitouringu
  • Skialpinistický výlet na vulkán Mt. Yotei
  • Koučování a video-analýza
  • Výtečné místní jídlo
  • Japonské lázně Onsen

Popis

SCOTT FREERIDE CAMP VE ZKRATCE.
V Japonsku začnete svůj den lyžováním v nejlepším prašanu na světě. Po obědě a teplém Saké si vyšlápnete na vrchol sopky a dáte si úžasný sjezd do údolí. K večeři ochutnáte místní Ramen a v japonských lázních Onsen zakončíte den s pivkem v ruce.

Na našich kempech máme základnu v Niseku s přístupem k 11 lyžařským střediskům a rozlehlému backcountry terénu. Náš plán je jednoduchý. Máme dodávku, předpověď počasí a lyžujeme tam, kde jsou nejlepší podmínky. Nabízíme mix mezi freeridem dostupným z lanovky a skialpinistickými výlety. 

HOKKAIDO
Lyžařským střediskům na Hokkaidu se dostává ohromujících 18 metrů prašanu za sezónu. Nejen, že tu sněží hodně, sněží tu navíc téměř pořád. Dle měření v roce 2012 sněžilo 94,5% dní za zimu.

STŘEDISKA: Během 9 lyžařských dní si zalyžujeme v následujících resortech. Světoznámé NISEKO je největší lyžařské středisko na ostrově zahrnující 4 areály (Grand Hirafu, Hanazono, Niseko Village a Annupuri). RUSUTSU nabízí nejlepší lyžování v lesích a přírodní freestyle park pro ty, co mají chuť si trochu zaskákat. KIRORO se těší podobné sněhové nadílce, navíc je stále neobjevené turisty. Udržme tedy tajemství a nikomu to neříkejme! :) Zamíříme do menších středisek jako je KOKUSAI či MOIWA. Navštívíme SAPPORO TEINE s nejprudšími svahy na Hokkaidu a úžasným výhledem na oceán.

BACKCOUNTRY. Vyšlápneme sopku Mt. Yotei a zalyžujeme si uvnitř kráteru. Dlouhatánský sjezd z vulkánu do údolí bude to nejlepší z tvého japonského výletu. Zkusíme pokořit vrcholky v okolí Niseka a nebude chybět vulkán Mt. Annupuri a Niseko "Back Bowls".

MĚSTA. NISEKO je uvolněné horské městečko a pravá freeridová mekka. Najdeme zde desítky horkých pramenů Onsen, japonské restaurace a bary, kde se po dni ježdění budeme moci řádně "vypnout". SAPPORO je město v pravém slova smyslu s jedinečným nočním životem a vynikajícím japonským jídlem.

Ostrov Hokkaido je známý z mnoha lyžařských filmů a je jedním z míst s nejhlubším prašanem na světě. Za sezónu zde napadne 15 - 18m sněhu. V rámci kempu budete mít možnost jezdit “off-piste” a “backcountry” 9 středisek, vyzkoušet noční prašanové lyžování v lese či vystoupit na vulkán Mt. Yotei. V Japonsku máme zázemí s vlastním transportem, můžeme tak jezdit vždy tam, kde jsou nejlepší podmínky.

Organizátoři si připravili video-coaching, přednášky a bohatý večerní program. Kromě proslulého prašanu, poznáte místní kulturu, ochutnáte skvělé japonské jídlo a zrelaxujete ve venkovních lázních “Onsen”. Lyžujeme ve skupinkách po pěti lidech. Pro co největší flexibilitu a individuální přístup se deseti účastníkům kempu věnují 2 guidové.

Program

1. den

Letecky Praha – Japonsko. Transfer do Niseka.

Den 1. každého kempu je přílet do Japonska. Z Evropy je nutné odletět den před začátkem kempu (2 dny letu z důvodu časových pásem).

2. den

Lyžování v oblasti Rusutsu. Večer: prezentace - lavinový trénink

3. den

Lyžování v oblasti Moiwa a lavinový trénink v terénu.  Večer Onsen.

4. den

Lyžování v oblasti Niseko Backbowls. Večer zažijeme večerní lyžování.

5. den

Skialpinistický den: Vulkán Mt. Yotei nebo Mt. Shiribetsu. Večer: Karaoke noc (volitelné)

6. den

Lyžování v oblasti Niseka bez guida nebo den volna. Odpoledne: transport do Furana.

7. den

Furano.

8. den

Lyžování v Tomamu (+ volitelné filmování) nebo Car Lapping (tajné místo:).

9. den

Skialpinistický den Furano-dake​. Večer: Přírodní Onsen.

10.-11. den

Lyžování v oblasti Kamui. Večer Good Bye Party v Sapporu a následný den letecky zpět do Prahy.

Případně individuální prodloužení po Japonsku.

Podmínky