ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Krásy zimního Laponska - klasický okruh

poznávací zájezdy

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Finsko

Na co se můžete těšit?

  • Safari na sněžném skútru a se psím spřežením
  • Výlet ledoborcem po Botnickém zálivu
  • Ledový hrad v Kemi
  • Laponská ZOO v Ranua
  • Aurora Borealis - polární záře 

Popis

Pojďte a nechte se unášet fascinující krásou laponské přírody! Vychutnejte si vzrušující jízdu na sněžném skútru, zažijete romantiku při jízdě na saních, tažených psím spřežením. Plujte ledoborcem po Botnickém zálivu a vcítíte se do pocitů polárníků, plavících se po zamrzlých mořích a slyšících jen skřípění praskajícího ledu. Navštivte ale také monumentální ledový hrad nebo polární ZOO s bezprostředním kontaktem s místní faunou.
Mukavin terveisin!

Program

1.den

Letecky Praha – Kemi, severské město ležící na březích Botnického zálivu při ústí řeky Kemijoki; transfer do hotelu.

2. den

Safari na sněžném skútru - seznámení se s jízdou na skútru, odjezd na  „snow safari" zasněženou laponskou krajinou s mnoha jezery a lesy (1 skútr pro 2 osoby, celkem cca 6 hod.), oběd formou malého pikniku; návrat do hotelu a večeře.

3. den

Fakultativně výlet ledoborcem po zamrzlém Botnickém zálivu, procházka po kře; možnost koupání se mezi krami rozdrcenými ledoborcem; nebo výlet do polární ZOO v Ranua, kde máte možnost spatřit všechny zimní zástupce laponské fauny. 

4. den

Výlet se psím spřežením – „husky safari": odjezd na chovnou stanici, seznámení se s životem huskijů, instrukce před jízdou se psím spřežením; odpoledne návštěva ledového hradu v Kemi s vyhlášeným ledovým barem.

5. den

Letecky zpět do Prahy.

Podmínky