ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Španělské Pyreneje na kole

Divokou krajinou Aragonie a Katalánska
dovolená na kole2-3 středně náročný / náročný★ zvládnu i noclehy pod stanem nebo náročné cestování

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Andorra, Francie, Španělsko

Na co se můžete těšit?

  • Etapově s doprovodným autobusem, možnost letecké dopravy
  • Ubytování v kempech s polopenzí, koupání v bazénech nebo řekách
  • Horskými sedly přes Andorru do Seo de Urgel
  • Vhodné pro milovníky horských kol

Popis

Pyreneje každého okouzlí půvabem rozkvetlých strání na pozadí zasněžených hřebenů, vůní tymiánu a barevností dozrávajících vinic. Nás, cyklisty, ale osloví zejména serpentinami silniček a horských cest vinoucích se po úbočích hor a údolími podél horských bystřin, které lákají osvěžit se koupelí. Budeme degustovat místní víno Oporto nebo si ve volném dnu zkusíme rafting na místní řece Noguera Pallaresa. Pokud jste ještě nebyli v Andoře, možná se tam budete chtít alespoň na skok mrknout. V závěru tohoto krásného zájezdu nás čeká prohlídka Barcelony – hlavního města Katalánska.

Program

1.–2. den

Dopoledne odjezd a noční přejezd do Francie, do oblasti Massif Central s úžasnou kulisou kaňonu řeky Tarn; ubytování přímo v kaňonu s krásným koupáním v řece; cyklistika v atraktivním okolí s několika variantami tras (40–90 km/ převážně asfalt).

3. den

Autobusová varianta: prohlídka světoznámé sýrárny Roquefort s degustací sýrů, zastávka u viaduktu Millau tyčícího se 343 m nad údolím Tarnu;přejezd autobusem do Španělska (vyzvednutí letecké skupiny v Toulouse); ubytování v údolí Pineta nedaleko Bielsy na břehu řeky Río Cinca pod masivem Monte Perdido (3355 m); letecká varianta: odlet z Prahy, přílet do francouzského Toulouse a připojení k autobusové skupině.

4. den

Údolím a kaňonem řeky Esery přes sedlo Sahún (2002 m) s následným dlouhým sjezdem do městečka Castejón de Sos - ráje paraglidingu (60 km/ ↑ 1000 m/ stoupání do sedla - šotolina, sjezd - asfalt nebo singltrek).

5. den

Podhorské vesničky Campo a Egea, románský klášter Santa María de Obarra postavený v geologickém skvostu kaňonu řeky Isábena; výjezd na Alto de Bonansa (1380 m), výhledy na Pico Aneto (3408 m) (30–64 km/ asfalt).

6. den

Z Aragonie do Katalánska – románské kostelíky v údolí Vall de Boí; přes Pont de Suert a dvě sedla do Senterady (40–80 km).

7. den

Údolím řeky Noguera Pallaresa přes centrum vodáckých sportů Sort do Llavorsí; románský klášter Santa Maria (z 9. století) a muzeum soli v Gerri de la Sal (48–55 km); ubytování na dvě noci v kempu u řeky s bazénem.

8. den

Volný den v Llavorsí: nádherné šotoliny pro MTB nad Vall de Llessui nebo pěší túry v NP Aigüestortes i Estany de Sant Maurici – horská vesnice Espot, jezero St. Maurici nebo fakultativně rafting na místní řece Noguerra Pallaresa

9. den

Výjezd z Llavorsí přes vysokohorská sedla do Andorry (s nádhernými výhledy na okolní horské velikány), následný dlouhý sjezd do románského města LaSeu de Urgell – městečka s olympijským vodním kanálem (65 km/asfalt, 80 km/MTB).

10.–11. den

Dvoudenní cyklistika v pohoří Serra del Cadí, horské vesničky a výhledy na Pyreneje; přejezd kolem lyžařských středisek, přehrad a skalních měst do opevněného města Solsona, návštěva románského kostelíku s kryptou v Olius (40 km a 65 km).

12. den

Solná hora Muntanya de Sal de Cardona, přírodní rezervace Riera de Navel (60 km).

13.–14. den

Ráno přejezd busem do Barcelony a celodenní prohlídka města s unikátními Gaudího stavbami a osobitou atmosférou staré přístavní čtvrti; odlet letecké skupiny z Barcelony do Prahy; noční přejezd přes Francii a Německo, návrat následující den ve večerních hodinách.

Podmínky

GALERIE: DOPRAVA, STRAVOVÁNÍ, CYKLOVLEK