ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Papua-Nová Guinea a severní Austrálie

poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Austrálie, Papua - Nová Guinea

Na co se můžete těšit?

  • Výprava do doby kamenné
  • Kultura a zvyky domorodých kmenů
  • Tropická džungle a její fauna
  • Velký bariérový útes

Popis

Papua-Nová Guinea se nachází v Oceánii a sousedí s Indonésií a Šalamounovými ostrovy. Součástí tohoto státu však není pouze část velkého ostrova, patří k němu také mnoho dalších menších ostrovů. Mnohým lidem se může zdát, že se v této zemi zastavil čas. Žije zde spousta různých domorodých kmenů, jejichž příslušníci po staletí nezměnili své tradice a své hodnoty a výdobytky moderního světa je nijak neovlivnily. I proto se nedoporučuje mezi domorodce chodit sám, vždy je lepší mít s sebou místního průvodce, který vás uvede a nastaví přátelskou atmosféru. Na PNG vás neuchvátí pouze domorodci a jejich zvyky, ale také nádherná příroda, zelená údolí řek, tropické pralesy a živočichové v nich žijící. V průběhu zájezdu se setkáme celkem se třemi různými kmeny na PNG, poté se vydají zájemci o kompletní program také do australského Cairns a jeho blízkého okolí.

Program

1. – 2. den

Letecky Praha – Port Moresby.

3. den

Přílet do Port Moresby a poté vnitrostátní přelet do Mount Hagen, třetího největšího města Papuy Nové Guiney. Ve městě vládne většinou poklidná a uvolněná atmosféra, ale v období voleb se Hagen promění v moderní město, kde se dá ve vzduchu cítit napětí a stres. Působí zvláštně, jak se v této oblasti střetávají a současně doplňují historie a tradice s moderním pojetím obchodu. Ubytování v lodži, odkud se otevírá výhled do údolí Whagi

4. – 5. den

Dvoudenní poznávání tradic a kultury kmene Melpa. Tento kmen žije v blízkosti Mount Hagen, jednoho z hlavních obchodních center. Nejvíce se zde obchoduje s čajem a kávou. Kmen Melpa proslul především tím, že věří na duchy rodinných či klanových příslušníků a vždy, když kmen trápí nějaká nemoc nebo se rozhoduje o něčem důležitém, obětuje zvíře, aby jim duchové pomohli a aby si je nerozhněvali.

6. den

Přelet do Karawari, přístání na airstripu (soukromá neasfaltovaná letištní dráha). Po příletu plavba lodí a transfer do lodžie, která se nachází nad řekou Karawari a skýtá nádherný výhled na tropickou džungli, rozprostírající se na několikasetkilometrové ploše. Odpoledne výlet do vesnice Kundiman a ukázka zpracování ságy, škrobovitého prášku, jež představuje základní potravinu Papuánců.

7. – 8. den

Objevování tradic regionu Sepik. Během dvou dnů navštívíme několik vesnic, kde uvidíme místní tance a můžeme obdivovat výrobky zdejších řezbářů. Hlavním dopravním prostředkem bude kanoe vydlabaná z jednoho kusu dřeva, na které poplujeme po řece Karawari. Cestou spatříme několik totemů a dalších uměleckých předmětů, při plavbě nás bude doprovázet dunění bubnů zaznívající z okolních vesnic.

9. – 10. den

Vnitrostátní přelet do údolí Tari. Zde spatříme domov kmene Huli, známého svými po staletí nezměněnými tradicemi. Huliové nosí pestrobarevné oblečení a jsou doslova posedlí vlasy. Nosí vyčesávané paruky, které zdobí květinami a peřím rajek a papoušků, proto se jim také říká parukáři (wigmen). Svá těla zdobí malbami, nejčastěji používají žlutou, bílou a červenou barvu. Odpoledne následuje procházka pralesem a pozorování ptactva.

11. – 12. den

Transfer na letiště a vnitrostátní přelet do Port Moresby. Konec základního programu a odlet do Prahy (přílet 13. den).

Účastníci s kompletním programem absolvují přelet z Port Moresby do Cairns v Austrálii, zbytek dne relaxace a koupání

13. den

Velký bariérový útes -  největší korálový útes na světě. Vydáme se na celodenní výlet na ostrov Green Island. Plavba lodí na ostrov a šnorchlování nebo projížďka výletní lodí se skleněným dnem a pozorování mořských živočichů.

14. den

Celodenní výlet do tradiční vesničky Kuranda, kde se zúčastníme kulturního vystoupení původních obyvatel, Austrálců, nebo se podíváme na koaly. Koupání v nádherné řece Mossman a procházka deštným pralesem Daintree s možností pozorování krokodýlů. Závěrem dne výlet za klokany.

15. den

Výlet do vnitrozemí v okolí Cairns. Cestou uvidíme vodopády, banánové a čajové plantáže a starodávné sídlo v pralese. V pralese spatříme také jeden z největších fíkovníků – Cathedral fig tree.

16. – 17. den

Letecky zpět do Prahy.

Podmínky

ZOBRAZIT FOTOGALERII PODMÍNEK ZÁJEZDU