ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Vídeň na kole

Cyklostezky rakouské metropole
dovolená na kole1 nenáročný program

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Rakousko

Na co se můžete těšit?

  • Historické skvosty centra
  • Oázy zeleně Prater a Donau Insel
  • Zámek Schönbrunn s rozlehlými zahradami
  • Typické kulinářské speciality
  • Ubytování v pensionu se snídaní
  • Doprava linkovým autobusem

Popis

Vídeň je již několik let dle velmi respektovaných hodnocení označována jako nejpříjemnější město k životu v Evropě. Její historické centrum patří k nejvýznamnějším kulturním památkám UNESCO, je světovou, multikulturní metropolí a bývalým hlavním městem rakousko-uherského mocnářství, jehož nezanedbatelnou součástí byly i české země.

Město, jež rozhodně stojí za návštěvu a určitě se vyplatí prohlédnout si je ze sedla bicyklu. Staneme se součástí velkoměstského ruchu, na vlastní kůži poznáme, jak se jezdí, když cyklista není jen trpěným a mnohdy i posmívaným podezřelým živlem, ale naopak respektovaným, rovnoprávným a chráněným účastníkem silničního provozu. Cyklostezky nás provedou kolem nejvýznamnějších památek, projedeme se Praterem a po Dunajském ostrově a zajedeme na vídeňské předměstí ochutnat mladé víno v typickém Heurige.

Program

1. den

Ranní odjezd do Vídně autobusem, přesun metrem do hotelu a ubytování; pozdně odpolední vyjížďka na kole po Prateru, po cestě zahrady Belvedere (asi 10 km).

2. den

Vídeň císařská a historická: dopoledne na kole po Ringstraße (Opera, Albertinum, Karlsplatz, Maria Theresia Platz, Muzeum Quartier, Hofburg, Helden Platz, Rathaus, Burgtheater) a historickým centrem Altstadt (Stephan Platz, Michael Platz); odpoledne individuální návštěva historických památek, nebo některých z četných muzeí, návštěva vyhlášených kaváren a restaurací starého města, ochutnávka jejich pochoutek (vídeňský řízek, káva, Sacher), (asi 12 km).

3. den

Vídeň moderní: dopoledne k Hundertwasserovu domu (architekt a výtvarník Friedensreich Hundertwasser, jehož otisk lze vidět i v dalších vídeňských stavbách – Kunst Haus Wien, nákupní centrum Hundertwasser Village, teplárna ve Spittelau...), poté přejezd na Donau Insel a vyhlídka na UNO City (ukázka moderní architektury ve Vídni); po Donau Insel na jeho západní konec a přejezd do Nußdorfu, návštěva a ochutnávka vína v Heurige; zpět na kole podél Donau Kanal (asi 25 km).

4. den

Monumetální Schönbrunn s překrásnými zahradami: ráno návštěva zámku Schönbrunn, poté přejezd po stezce Wientall k Naschmarkt (vyhlášené vídeňské tržiště se spoustou nejen kulinářských specialit), (asi 10 km); v podvečerních hodinách (dle jízdních řádů) odjezd do Prahy.

Podmínky