ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Všechny barvy Korsiky

Napoleonův rodný ostrov
poznávací zájezdyturistické zájezdy1-2 nenáročný / středně náročný★★★ chci cestovat pohodlně

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Francie, Korsika

Na co se můžete těšit?

  • Perla Korsiky Bonifacio
  • Soutěska Spelunka stvořená pro koupání
  • Přírodní mořská rezervace Scandola
  • Tajemné Sartène a okouzlující Porto
  • Hotely se snídaní

Popis

Korsika je jednou z ostrovních perel Středomoří. Během naší cesty poznáme malebné rozeklané západní pobřeží, divoké vnitrozemí s vysokými horami a průzračnými bystřinami, navštívíme nejjižnější a nejmalebnější město ostrova Bonifacio i památky z doby megalitické. Ubytováni budeme na třech místech u moře, takže bude vždy čas i na koupání v azurově čistém moři.

Program

1. den

Letecky Praha–Bastie, přesun do hotelu.

2. den

Výlet do jedné z nejhezčích částí korsických hor přes turistické středisko Zonza a horský hřeben Bavella, procházka a koupání v kaskádách Polischelu, ochutnávkakorsického piva Pietro a po cestě zpět návštěva horského městečka Sainte Lucie de Tallano a kostela v Carbini. Přesun do Propriana a ubytování.

3. den

Celodenní výlet do pestrobarevného Bonifacia přezdívaného "perla Korsiky", prohlídka města s možností výletu lodí podél vápencových skal, pěší vycházka v okolí s výhledy až na Sardinii, v podvečer možnost ochutnat speciality z moře (ústřice) i z hor (kančí).

4. den

Návštěva tajemného města Sartène, proslulého jako město vendety, poté procházka po megalitickém nalezišti Cauria a na závěr koupání a zasloužený drink na pláži v přímořské vesničce Tizzano.

5. den

Dopoledne odpočinek u moře a odpoledne odjezd do Porta s krátkou prohlídkou Napoleonova rodného města Ajaccio, v podvečer prohlídka sluncem nasvícených unikátních žulových útesů Calanche, ubytování.

6. den

Výlet do přírodní soutěsky Spelunca s možností koupání v nesčetných tůních a jezírkách horské řeky, následně občerstvení v horské vesničce Ota (pastis, mirto) s výhledem na okolní horské masívy svažující se k zátoce v Portu.

7. den

Fakultativní výlet lodí k přírodní rezervaci Scandola(výkladní skříň středomořské fauny i flory) s mezipřistáním ve vesničce Girolata, která je přístupná pouze pro pěší či mořeplavce, případně odpočinek a koupání v Portu.

8. den

Letecky zpět do Prahy.

Podmínky