ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Kodaň na kole

Cyklostezky dánské metropole
dovolená na kole1 nenáročný program

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Dánsko

Na co se můžete těšit?

  • Vyhlášený přístav Nyhavn a projížďka lodí po kanálech
  • Královský palác Amalienborg a střídání královských stráží
  • Svobodný stát Christianie
  • Živá tepna města Strøget
  • Zahrady zábavního parku Tivoli
  • Výlet k Hamletovu hradu Kronborg
  • Ubytování v hostelu se snídaní a všechny vstupy v ceně zájezdu

Popis

Kodaň je město cyklistických snů a není náhodou, že právě dánská metropole je mekkou městské cyklistiky. Kodaň byla dokonce v roce 2008 zvolena Mezinárodní cyklistickou unií světově prvním cyklistickým městem světa. Cyklisté v Kodani ujedou celkem 1,2 milionu kilometrů každý den. Tato vzdálenost odpovídá cestě ze Země na Měsíc a zpět, a to hned dvakrát!

Památky i parky města si budeme prohlížet ze sedla kola ve volném tempu, neopomeneme ani projížďku lodí po přístavu a kanálech a budeme mít možnost navštívit nejedno muzeum. Čas si najdeme i na posezení u kávy, piva či typického smørrebrødu.

Vybraný červnový termín je obdobím letního slunovratu, který je mezi Dány velmi oblíbený a dny jsou dlouhé a příjemné.

Program

1. den

Přílet do Kodně, transfer metrem do hostelu, ubytování a půjčení městských kol.

2.–3. den

Během 2 dnů projedeme Kodaň křížem krážem a budeme mít možnost zastavit se či navštívit všechny vyhlášené ikony města, vybraná muzea, paláce a zahrady dle libosti; například královský Amalienborg a shlédnout polední střídaní královské gardy, nezávislou čtvrť Christiania, vyhlášenou svou volnomyšlenkářskou atmosférou, Christianhavn, nejpestřejší oblast Kodaně a kdysi obchodní čtvrť, barevné nábřeží přístavu Nyhavn, kdysi proslulého nevěstinci a zaplivanými putykami, odkud lze vyjet na projíždku lodí po kanálech, nejstarší část Kodaně Slotsholmen, kde sídlí stará burza, zelené zahrady Frederiksberg včetně městské ZOO, návštěva původního pivovaru Carlsberg, s expozicí o pivovarnictví a závěrečnou ochutnávkou, návštěva muzea designu, přičemž Dánsko je jeho kolébkou a další...

4. den

Podíváme se, díky skvělému dopravnímu systému i za hranice města a navštívíme Hamletův slavný hrad Kronborg, kde jsou na dohled švédské břehy a skvělé námořní muzeum, a po cestě zpět navštívíme unikátní galeriii moderního umění Louisiana, umístěnou pod širým nebem na břehu úžiny Øresund s mnoha expozicemi.

5. den

Dle letových řádů užijeme atmosféru města a v případě časové rezervy navštívíme největší akvarium v severní Evropě, Den Bla Planet, od kterého je na dohled i druhý největší pevný most na světě, spojující Dánsko a Švédsko přes Øresund; odlet domů.

Podmínky