ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Hory a soutěsky Kréty

2-3 středně náročný / náročný

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Kréta, Řecko

Na co se můžete těšit?

  • Soutěsky Samaria, Aradhena, Imbros, Agia Irini
  • Přechod Lefká Ori
  • Koupání v křišťálově čistém moři
  • Lahůdky místní gastronomie
  • Ubytování pod stanem i pod střechou, místní doprava

Popis

Kréta je známá tím, že se tam narodil údajně sám Zeus, později svou mínojskou civilizací, která byla naráz pohřbena sopečným výbuchem dnešního Santorini, bezpočtem antických památek a koupáním na skvělých plážích v Egejském i Lybijském moři. Ovšem tento ostrov se pyšní i překrásnými horami a soutěskami, které nás zvou k projítí...

Jaro je nejideálnější období pro dobrodružné putování, protože ostrov ještě nezaplavily masy turistů, a tak patří především místním obyvatelům a milovníkům přírody. Na vrcholcích hor sice leží ještě zbytky sněhu, ale v moři se již dá koupat. S batohem na zádech a příležitostně s pomocí místní dopravy projdeme divokými kaňony i zapadlými horskými vískami napříč a podél nejzajímavější, jihozápadní části ostrova. Částečně budeme bydlet ve stanech na přechodu Bílých hor (Lefká Ori) a částečně v pohodlí hotýlků a pensionů domorodců při výletech do soutěsek na jihu ostrova.

Program

1.–2. den

Letecky Praha - Kréta, ubytování, večerní tavernička, přesun do podhůří a nástup do Bílých hor.

3.–7. den

Přechod natěžko částečně zasněženého a liduprázdného pohoří Lefká Ori (Bílé hory), v případě dostatku času výstup na nejvyšší vrchol Pachnés (2457 m) (rezervní 6. den), prostup soutěskou Agia Irini na jižní pobřeží.

8.–10. den

Odpočinek u moře v klidném rybářském městečku, výlet do nejdelší evropské soutěsky Samaria, možnost relaxačního výletu podél pobřeží.

11.–15. den

Soutěskami a po trasách známě trekové cesty E4 po jihozápadním pobřeží (soutěskyAradhena a Imbros), poslední večer v příjemné taverně v Hora Sfakion, letecky zpět do Prahy.

Podmínky