ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Elba – plavba na jachtě nejen za vínem 2017

poznávací zájezdy

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Itálie

Tento zájezd pro vás připravíme na zakázku.

Na co se můžete těšit?

  • Plavba na jachtě plná vína a skvělého jídla
  • Možnost potápění v jedné z nejzajímavějších lokalit středomoří
  • Jedinečná místní kultura
  • Výstup na nejvyšší vrchol Monte Capanne

Popis

Ostrov Elba patří k nejmalebnějším ostrovům Středozemního moře. Stálé teplé počasí je příznivé nejenom pro plachtění, ale také pro pěstování vína. Spousta zátok a malé vzdálenosti vám umožní vychutnat si dovolenou na jachtě v opravdu pohodovém tempu a mít dostatek času na degustaci skvělých místních vín a prozkoumávání vnitrozemí. Jedná se o nejlepší Středomořskou oblast pro potápění (desítky potopených bombardérů, vraků lodí, úžasné podmořské skalní scenérie, mořský život). Doporučujeme tuto lokalitu navštívit v kombinaci právě s potápěním, které realizováno fakultativní formou dle individuálního přání.

Program

1.–2. den

Odjezd večer z Prahy, noční přejezd do Piombina. Nalodění a vyplutí. Po asi dvouhodinové přeplavbě z italského Piombina nás vítá Elba. V přístavním městečku Rio Marina můžeme hned na úvod navštívit několik památek, poté zajít na skvělou kuchyni z mořských plodů v jedné z vyhlášených restaurací a pak se přemístit do domácí vinárničky u pobřeží. 

3. den

Kouzlo návštěvy zátoky Porto Azzuro zažijete opravdu jen z lodi. Specialitou Porto Azzurra je dílna na opracování kamenů, kde lze domluvit workshop (prstýnky, náramky, brože, náušnice).

4. den

Lido di Capoliveri - zavítali jsme do kouzelného místa jihovýchodní Elby, do města lahodného vína a atmosféry horského sedla vnitrozemí. Kotvíme v nádherné zátoce s bílou písčitou pláží s výhledem na elbskou vrchovinu. Od starověku zde byly vyhlášené vinice a zdejší víno bylo známé nejen na ostrově, ale i na italské pevnině. 

5. den

Vítá nás tyrkysová zátoka Marina di Campo s nejdelší písečnou pláží na ostrově. Oblast je specialitou potápěčů, místní vody Vám ukáží množství vraků, bohatého podmořského života nebo podvodní akvárium. Milovníci adrenalinových sportů mohou vyzkoušet kitesurfing, windsurfing či zapůjčit vodní skútr. Večeře v  rybářské restauraci.

6. den

Obeplouváme západní cíp ostrova. Zde máme možnost využít výstupu na nejvyšší horu Elby – Monte Capanne. Odměnou jsou pohledy na celou Elbu, Korsiku a přilehlé ostrovy. Cestu zpět nám zpříjemní unikátní lanovka jedoucí do horské vesnice Marciana, odkud autobusem zamíříme zpět do přístavu. Vystoupíme o několik zastávek dříve a navštívíme rodinnou vinici, která nám nabídne to nejlepší prosecco, co lze v celém Toskánsku sehnat.

7. den

Obeplouváme členité severní pobřeží Elby a okolo mysu Enfola. Kotvení v písečné úžině a oběd v gurmánské restauraci. Následně přeplavba do Portoferraia, města plného památek, napoleonských příběhů a největšího přístavu Elby. 

8.–9. den

Návrat do domovské maríny v Piombinu. Večeře v restauraci. Následující ráno odjezd do Prahy, příjezd ve večerních hodinách.

Podmínky