ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Národní parky Patagonie

Vylepšený program
poznávací zájezdyturistické zájezdy1-2 nenáročný / středně náročný★★★ chci cestovat pohodlně

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Argentina, Chile

Na co se můžete těšit?

  • Nejznámější patagonské národní parky
  • Fotogenické vrcholky Torres del Paine
  • Činné sopky, tučňáci a druhohorní araukárie
  • NP Los Glaciares s ledovcem Perito Moreno
  • Místní přelety místo dlouhých přejezdů

Popis

Tato již tradiční a oblíbená cesta klade důraz na poznávání jedinečné patagonské přírody formou rozumně pojaté pěší turistiky. Patagonské národní parky patří k přírodním pokladům naší planety. Uvidíme zasněžené vulkány zrcadlící se v jezerech, zástupy tučňáků i mohutné dvoukilometrové věže Paine. Trasa je postavena tak, že téměř vždy trávíme nejméně dva noclehy na jednom místě a delší přejezdy nahrazujeme místními přelety, abychom co nejlépe využili čas. Nově jsme program přeskládali tak, abychom nejprve absolvovali náročnější patagonskou část a na závěr si mohli vychutnat odpočinek v jezerní oblasti v okolí Pucónu, kde je i výrazně tepleji a dny lze strávit i odpočinkem spojeným s koupáním.

Program

1. - 2. den

Letecky Praha – Santiago de Chile; dále vnitrostátní přelet do městečka Puerto Natales nebo Puerto Natales

3. - 5. den

Přesun do Torres del Paine  – světově proslulý národní park: katamaránem přes jezero Pehoe, výlet k obřímu ledovci Grey – součásti Velkého jižního ledovce; celodenní túra do Francouzského údolí; túra k vyhlídce na tři slavné monumentální věže tvořící skalní katedrálu vysokou „čistých" 2000 m - celkem 2800 m, pozorování lam, Nordenskjöldova vyhlídka. Návrat do Puerto Natales.

6. - 7. den

Perito Moreno – celodenní výlet ke známému jezernímu ledovci, který pomalu ale jistě dobývá celé Lago Argentino. Nocleh v El Calafate a ráno přejezd do Punta Arenas.

8. den

Fuerte Bulnes – výlet k pevnosti na břehu Magalhaesova průlivu, na místo prvního evropského osídlení patagonské oblasti; lodní výlet na Isla Magdalena, ostrov s největší kolonií tučňáků magellanských.

9. - 10. den

NP Alerce Andino – vnitostátní přelet do Puerto Mont; pěší výlet pralesem starých stromů „alerce" (v překladu modřín) v okolí jezera Chapo.

11. den

Llanquihué – výlet k druhému největšímu chilskému jezeru pod elegantní vulkán Osorno, NP Vicente Pérez Rosales: krátký výlet k vodopádům na řece Petrohué, zastávka u jezera Todos Los Santos.

12. den

Jezerní oblast (divoký kraj se spoustou lesů, říček, vodopádů a zejména velkých ledovcových jezer, v nichž se zrcadlí mnoho převážně činných sopek); výlet v NP Huerquehué (soustava sedmi kaskádovitých jezer s vodopády, unikátní druhohorní araukáriové pralesy), fakultativní návštěva místních vyhlášených termálních lázní.

13. den

Pucón: v případě vhodných podmínek (počasí, seismická aktivita) fakultativní ledovcový výstup na činnou sopku Villarica (2800 m, 90 USD); následně odpočinkový den s možností pěší turistiky v okolí jezera; méně náročné alternativy: koupání, fakultativní možnost projížďky na kole nebo rafting (30 USD), podzemní lávová jeskyně pod Villaricou (70 USD).

14. den

Santiago de Chile – letecký přesun do hlavního města; prohlídka centra (Staré město, palác La Moneda, Muzeum předkolumbovských kultur, Cerro Santa Lucia); závěrečné večerní posezení v zábavní čtvrti Barrio Bellavista.

15. - 16. den

Letecky zpět do Prahy, případně pokračování navazujícím programem na Velikonočním ostrově.

Podmínky