ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Za krásami Bornea

Divoká i křehká příroda mizejícího ráje
poznávací zájezdy★★ jsem ochoten cestovat skromněji

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Borneo, Malajsie

Na co se můžete těšit?

  • Slavné zářící kualalumpurské věže Petronas Twin Towers
  • Dlouhé domy a vesnický život domorodých etnik v džungli
  • Sarawak a Sabah – orangutani, nosaté opice i masožravé láčkovky
  • NP Gunung Mulu – nejdelší jeskynní systém světa

Popis

Borneo – název přímo vonící exotikou... Zveme vás na tropický ostrov plný divoké přírody a mnoha domorodých etnik, jež džungli považují za svůj domov. Naši cestu začneme v Sarawaku, oblíbené oblasti někdejších britských "bílých rádžů", kde najdeme mnoho druhů zvířat – např. vzácné orangutany a kahau nosaté. Navštívíme zde také tzv. dlouhé domy, kde pod jednou střechou bydlí celá vesnice. Přes největší jeskynní systém světa budeme pokračovat do Sabahu – "Země pod větry". Zde ve stínu nejvyšší hory Bornea budeme obdivovat divokou, ale i křehkou přírodu, stále více ohrožovanou činností člověka. Vydejte se s námi zachytit mizející zbytky ráje tohoto exotického koutu světa!

Program

1.–2. den

Praha – Kuala Lumpur: přílet a první seznámení s hl. m. Malajsie – večerní procházka pod Petronas Twin Towers (nejvyšší "dvojčata" světa, 452 m).

3. den

Kuala Lumpur – Kuching: hlavní zajímavosti malajsijské metropole a okolí – hinduistické jeskyně Batu obklopené houfy opic, etnické a koloniální památky – staré nádraží, náměstí Nezávislosti, životem pulzující čínská čtvrť; přelet na ostrov Borneo do oblasti Sarawaku.

4. den

NP Bako: výlet do vyhlášeného národního parku – vzácný kahau nosatý, masožravé rostliny, mangrovy a zajímavé skalní formace, nenáročné procházky ve zdejší zajímavé přírodě.

5. den

Kuching – Batang Ai: přejezd do vesnice etnika Ibanů – krajina pralesů, řek a políček, kávovníky a pepřovníky, palmové plantáže (požehnání i prokletí zdejších obyvatel); ubytování v tzv. dlouhém domě – seznámení s životem v domorodé vesnici a tradiční kuchyní.

6. den

Batang Ai: nenáročný výlet do džungle – ukázka tradičních loveckých technik (foukačky), životem kypící deštný prales, řeky s možností koupání.

7. den

Batang Ai – Kuching: návrat zpět do civilizace a procházka historickým centrem uvolněného "města koček" – spletité uličky a pestrá směs etnik, jídelničky s exotickými pokrmy.

8. den

Kuching – NP Mulu : přelet do národního parku s rozsáhlými jeskynními systémy návštěva jeskyní Lang Cave a Deer Cave, obrovská hejna netopýrů, krása deštného pralesa.

9. den

NP Mulu Kota Kinabalu: návštěva jeskyní Wind Cave a Clearwater Cave – část nejdelšího propojeného jeskynního systému světa, procházka v korunách stromů; přelet do města Kota Kinabalu – návštěva tzv. Filipínského trhu s fascinujícící nabídkou zdejších exotických produktů, úlovků a výpěstků.

10. den

NP Kinabalu : výlet do národního parku ležícího na úpatí stejnojmenné nejvyšší hory Malajsie a Bornea (4095 m) – horké prameny v Poringu, čajové plantáže, nenáročná procházka džunglí na úpatí hory.

11. den

NP Kota Kinabalu – Sukau: přejezd do městečka Sepilok – návštěva záchranného centra orangutanů; pokračování do Sukau v oblasti řeky Kinabatangan – večerní projížďka po řece známé hojným výskytem zvěře.

12. den

Sukau: výpravy po řece obklopené džunglí – oblast známá mnoha druhy primátů (giboni, makakové, orangutani), ptactva (zoborožci), plazů a populací ohrožených slonů; možnost procházky noční džunglí.

13.–14. den

Sukau – Praha: přejezd do Sandakanu – cestou návštěva plantáží obývaných kahau nosatými (endemitní druh opic žijící výhradně na Borneu); odlet přes Kuala Lumpur, přílet do ČR 14. den.

Podmínky