ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Bali a Lombok všemi smysly

Fascinující cesta na Ostrov bohů
poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Na zájezdu zažijete nejen historické a přírodní krásy Bali a Lomboku, ale také život obyvatel geograficky blízkých, a přesto tak rozdílných ostrovů.

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Indonésie

Na co se můžete těšit?

  • Unikátní terasovitá rýžová políčka a zahrady koření v Ubudu
  • Fascinující tradiční kultura – chrámy, slavnosti, tance
  • Sopky, kráterová jezera a bujná příroda s bohatou flórou i faunou
  • Relax na příjemných plážích ostrova Lombok

Popis

Bali a Lombok – ostrovy geograficky velmi blízké, a přesto tak jiné. První je ostrůvkem hinduismu v okolním moři islámu, druhý pak místem s netradiční a zajímavou muslimskou kulturou. Na této cestě vám nabízíme poznat je ve všech podobách, prostě vnímat je opravdu všemi smysly. Na programu je samozřejmě tradiční poznávání historických a přírodních krás, ale především vám chceme ukázat zajímavý život obyvatel této oblasti... Všudypřítomná rýžová políčka, nádherné chrámy, nespočet fascinujících svátků a slavností, propracované taneční formy, majestátní sopky považované za sídla božstev – to vše a ještě mnohem více nabízí Bali, nazývané také Ostrov bohů. Vydejte se s námi za krásnou tropickou přírodou, zajímavou kulturou a přátelskými obyvateli tohoto věhlasného koutu světa. Projdeme se chrámy i zahradami s kořením, sasackými vesničkami či mezi rýžovými poli, okusíme chutné speciality, budeme obdivovat krásu místních tanců a poslouchat tóny gamelanové hudby. Vedle nabitého poznávacího programu bude dostatek času i na odpočinek, ať už pod rukama místních masážních mistrů či na písčitých plážích ostrova Lombok.

Program

1.–2. den

Praha – Denpasar – Ubud: letecky na Bali a přejezd do kulturního centra ostrova; odpočinek po dlouhé cestě.

3. den

Ubud: poklidný začátek dovolené, nenáročný program – návštěva královského paláce, pestrá směs zboží na místním tržišti; večer představení některého z balijských tanců.

4. den

Bali: celodenní okruh po ostrově – chrám posvátného pramene Pura Tirta Empul, nejposvátnější balijský chrám Besakih na úpatí sopky Gunung Agung, výhled na kráterové jezero Batur; zahrady s kořením a kávou – ochutnávka místních produktů.

5. den

Ubud: poznávání bohatých řemeslných tradic ostrova – návštěva vesnic s dílnami výrobců masek, kameníků, či šperkařů a zajímavého muzea masek a loutek.

6. den

Ubud: volný den s možností fakultativních programů – pro zájemce ranní výlet s výstupem na okraj sopky Gunung Batur (velmi brzké vstávání je v případě dobrého počasí odměněno nádherným výhledem); odpoledne možnost návštěvy Opičího lesa s hejny opic, využití rozsáhlé nabídky zdejších masážních salónů či návštěvy večerního představení některého dalšího tance.

7. den

Ubud: další tvář bohaté balijské kultury – výuka vaření balijských specialit s vysvětlením významu koření a surovin, vlastnoručně uvařený oběd; odpoledne výlet na jih – chrám Taman Ayun; scénický západ slunce u "chrámu na moři" Tanah Lot.

8. den

Ubud – Lovina: přesun přes oblast centrálních hor na sever do přímořského městečka – cestou zastávka u jezerního chrámu Ulun Danu Bratan a zajímavého vodopádu Git Git.

9. den

Lovina: fakultativně ranní výlet za pozorováním delfínů; městečko Singaraja a jeho zajímavosti – čínský chrám, unikátní lontarová knihovna (písemnictví na palmových listech); buddhistický chrám v kopcích nad Lovinou – tzv. malý Borobudur, termální prameny s možností koupání.

10. den

Lovina – Lombok: přejezd autobusem na východ Bali a dále lodí na ostrov Lombok s krásnými plážemi a majestátním panoramatem sopky Gunung Rinjani v pozadí; ubytování u pláže a relax.

11. den

Lombok: celodenní okruh po ostrově – vesničky Sasaků s typickými domy, dílny tradičního tkaní ikat a dalších řemeslníků; odpoledne možnost koupání na krásné pláži v Kutě (při dobrém počasí).

12. den

Lombok: celodenní výlet do oblasti Tetebatu na úpatí vulkánu Rinjani – políčka s tabákem a zeleninou, krásná úrodná krajina s mnoha potoky a říčkami, nenáročná procházka mezi rýžovými políčky místních zemědělců.

13.–14. den

Lombok: dvoudenní odpočinek na písčitých plážích – možnost koupání a vodních sportů či individuálního poznávání ostrova.

15.–16. den

Lombok – Praha: transfer na letiště v Denpasaru a odlet domů, přílet do ČR 16. den.

Podmínky