ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Senegal a Gambie

poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Gambie, Senegal

Na co se můžete těšit?

  • Koloniální Saint Louis a kosmopolitní Dakar
  • Senegalské Mrtvé moře
  • Wassau , kruhy ze stojících kamenů
  • Baobaby i tropický prales
  • Bělostné pláže a malebné vesnice

Popis

Vydejte se s námi na západní konec Afriky – do Senegalu. Vydáme se rozmanitou krajinou přes duny a pouště, lesem baobabů, vesnicemi s tradičními chýšemi a podél řeky Senegal. Nezapomeneme ani na koloniální minulost země, trhy s tradičními výrobky a na hlavní město země Dakar.

Poznáte s námi i sousední stát Gambii, zemi sice velmi malou, ale s množstvím přitažlivých míst a pamětihodností, která rozhodně stojí za návštěvu.

Samozřejmostí bude i odpočinek na bělostných plážích Atlantického oceánu.

Program

1.–3. den

Letecky Praha – Dakar; cesta do severního Senegalu podél pobřeží Atlantiku, Růžové jezero – senegalské „Mrtvé moře“, slané jezero oddělené pohybem dun od moře, jehož vody jsou zbarveny specifickým druhem řas, možnost koupání (budete nadnášeni podobně jako u Mrtvého moře), tradiční sběr soli; cestou písečné duny, lesy baobabů, vesnice s tradičními chýšemi, seznámení se s životem místních obyvatel; dále podél pobřeží na sever až do města Saint Louis , ležícího na ostrově v řece Senegal, který spojuje s pevninou most Faidherbe od Gustava Eiffela; večer báječný jazz v jedné z místních restaurací.

4. den

NP Djoudj – významná ornitologická rezervace na břehu řeky Senegal v pouštní oblasti (jediné zelené místo v této oblasti Sahelu), plavba na piroze, pozorování stovek druhů ptáků; prohlídka Saint Louis  – bohatá koloniální architektura, první místo v Africe osídlené Francouzi , projížďka kočárem, návštěva tržiště.

5. den

Lompoul – poušť s až desetimetrovými dunami; cestou město Touba  nejposvátnější místo Senegalu, monumentální mešita a mauzoleum Amadou Bamby (centrum islámského bratrstva muridů).

6. den

NP Saloum Delta – je tvořen dvěma řekami, které se vlévají do Atlantického oceánu, mangrovové bažiny, písečné ostrovy a stále se pohybující duny; projížďka po vodních kanálech; na moři je možné pozorovat manty, delfíny a další mořské živočichy; fakultativně výlet na moře s rybařením; možnost koupání.

7. den

Joal-Fadiouth – prohlídka městečka vzniklého spojením dvou vesnic: Joal leží na pevnině a Fadiouth na ostrově vytvořeném ze skořápek mušlí, vesnice propojuje dlouhý dřevěný most.

8. – 9. den

Petite Cote a město Saly – volno, odpočinek, relaxace a koupání v oblasti nejkrásnějších pláží Atlantiku.

10. – 12. den

Odjezd do Dakaru – prohlídka města - prezidentský palác, katedrála, Velká mešita, plavba na ostrov otroků Gorée, na kterém působily všechny koloniální mocnosti, Dům otroků (kde byli otroci shromažďováni a očekávali zde své nalodění) je svědectvím kruté minulosti, Dům moře (sbírky měkkýšů a ryb); poznání místní umělecké komunity. Poslední nákupy na vyhlášených městských trzích Kermel a Sandaga.

GAMBIE:

Přelet do Gambie – město Banjul; vesice Juffureh, odkud pocházel otrok Kunta Kinte z knihy Kořeny spisovatele Alexe Haleyho; bývalé francouzské obchodní centrum (shromaždiště otroků) Albreda na břehu řeky; Jamesův ostrov / Kunta Kinteho ostrov  s pevností.

13. – 14. den

Koloniální Georgetown / Janjanbureh; Wassau , kruhy ze stojících kamenů, jde pravděpodobně o cca 1 200 let staré pohřebiště; na pirogách do NP River Gambia, kde žije mnoho hrochů, paviáni, kočkodani, medojedi, servalové, kapustňáci senegalští, několik druhů antilop atd.; na říčních ostrovech je uzavřená rezervace zaměřená na šimpanze.

15. – 16. den

Návrat na pobřeží; rezervace Abuko s tzv. galeriovými lesy; koupání a relaxace u moře; fakultativně možnost návštěvy okolních přírodních rezervací např. Bijilito – malý deštný prales s primáty a s mnoha druhy ptáků atd.; letecky zpět do Prahy.

Podmínky