ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Kuba na kole v pohodě

Viñales, Havana a Trinidad
dovolená na kole1-2 nenáročný / středně náročný★★ jsem ochoten cestovat skromněji

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Kuba

Tento zájezd pro vás připravíme na zakázku.

Na co se můžete těšit?

  • Cyklotoulky západní Kubou nalehko s podporou autobusu
  • Čtyři dny v pohádkové krajině údolí Viñales 
  • Koloniální Havana  a životem kypící Trinidad 
  • Koupání na vyhlášených plážích, tanec, hudba...a kolo
  • Aktivní dovolená v poklidném tempu
  • Ubytování v soukromí kubánských rodin

Popis

Zažijme Kubu karibsky uvolněně, avšak aktivně a plnohodnotně! Budeme mít dostatek času poznat všechna skrytá zákoutí Viñales - malebné, šťavnatě zelené nejkrásnější oblasti Kuby, smočit svá těla v průzračných teplých vodách Karibiku, obdivovat autentickou krásu bývalých koloniálních měst. Nebudeme nikam spěchat, přizpůsobíme se tempu Kubánců a necháme si dostatek času i na návštěvu proslulých barů, na tanec či ochutnávku místních specialit. Návštěva tabákové výrobny je na Kubě samozřejmostí. Cyklistický program probíhá kompaktně bez dlouhých autobusových přejezdů, některé etapy lze zkrátit, úplně vynechat nebo se svézt doprovodným busem.

Program

1. den

Letecky Praha–Havana; ubytování na dvě noci v hlavním městě Kuby.

2. den

Prohlídka Havany : hlavní město Karibiku nabité jedinečnou elektrizující atmosférou, koloniální paláce a pevnosti, Muzeum rumu, všudypřítomné pomníky kubánských revolucí, večerní proslulá promenáda Malecón, Floridita – oblíbený bar Ernesta Hemingwaye a kolébka nápoje daiquiri.

3. den

Přesun starými kubánskými bouráky (40 km) na západ od Havany do provincie Artemisa do městečka San Antonio de los Baños, nazývaného hlavní město kubánského humoru; sestavení kol, krátký cyklovýlet po městě a blízkém okolí; fakultativně návštěva Muzea humoru.

4. den

Na kole do biosférické rezervace Sierra del Rosario s pozoruhodnou bohémskou ekovesničkou Las Terrazas; koupání v osvěžujících kaskádách San Juan, ubytování v neobvyklých chatkách na muřích nožkách (62 km/ ↑ 350 m).

5.–6. den

Krajem cukrové třtiny a královských palem odlehlou silničkou lemující severní pobřeží ostrova do oblasti La Mulata a ubytování na dvě noci (65 km/ ↑ 850 m); další den celodenní výlet na kole a lodičkou na snový ostrůvek v Mexickém zálivu Cayo Levisa – celodenní koupání (28 km/ ↑ 300 m).

7.–10. den

Čtyři dny v úžasné krajině údolí Viñales a pohoří Guaniguanico – cyklovýlety pohádkovou krajinou kuželového krasu (světové centrum pěstování tabáku a výroby nejlepších doutníků): bizarní Mural de la Prehistoria, unikátní vápencové mogoty a malebný venkov, na kole na poloostrov Cayo Jutías; koupání v průzračných teplých vodách Mexického zálivu; návštěva tabákové farmy (290 km/ ↑ 3500 m/ 4 dny).

11.–13. den

Přesun z oblasti Viñales do Trinidadu a ubytování na tři noci v tomto proslulém koloniálním městě s množstvím památek, muzeí, jedinečnou atmosférou a nádhernou polohou na úpatí hor; koupání a šnorchlování na pláži Ancón s bílým pískem; na kole do bývalého centra pěstování cukrové třtiny ve Valle de los Indigenos a návštěva proslulého koloniálního cukrovaru včetně cukrové plantáže Manaca Iznaga (30 km).

14.–15. den

Poslední nákupy, zabalení kol a přesun na letiště do Havany, odlet a následující den přílet do Prahy.

Podmínky