ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Martinik, Guadeloupe a Francouzská Guayana

Karibské ráje
poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Na co se můžete těšit?

  • Krásné karibské pláže
  • Botanické zahrady i procházky deštnými lesy
  • Ochutnávka rumu 
  • Procházka kolem sopky na Guadeloupe 
  • Po stopách Motýlka na Francouzské Guyaně

Popis

Pod pojmem Karibik si jistě mnozí představí krásné pláže, drink pod slunečníkem, úžasné šnorchlování i pohodu a relax při místní hudbě, stálý úsměv místních. A tak to často opravdu bývá. Na Martiniku si prohlédneme známou botanickou zahradu, kde se projdeme po visutých lávkách a shora se rozhlédneme po krásách místní přírody. Na Guadeloupe poznáme krásy místních korálových útesů a ve Francouzské Guyaně si prohlédneme světový unikát – jediný francouzský kosmodrom na světě. A to vše v rytmu pohody a klidu. 

Program

1. -2. den

Letecky Praha – Guadeloupe; dopoledne volný program. Odpoledne výjezd na výběžek La pointe des Chateaux s krásnými výhledy, koupání s možností ochutnávky kokosového či mangového sorbetu nebo místního punče. Možnost vycházky (cca 15 minut) k velkému kříži na kraji skal, výhledy na obě strany ostrova Guadeloupe i na vzdálené ostrovy La Désirade a Terre de Bas. Cestou zastávka u hřbitova Cimetiere Morne.

3. den

Basse Terre – procházka hlavním městem. Katedrála Notre Dame de Guadeloupe, postavená z lávového kamene, místní tržnice Basse Terre, ochranná pevnost Fort Louis Delgres; odpoledne prohlídka muzea kakaa a čokolády Maison du cacao spojená s ochutnávkou a ukázkou výroby kakaa a zpracování bobů, procházka menší zahradou s ukázkou kakaovníků i jiné flory; večerní pozorování západu slunce na pláži Malendure s černým pískem, výhledy na Ilets Pigeon. 

4. den

Maison de la Foret – vnitrozemí ostrova; krátká procházka k menšímu vodopádu Aux Ecrevisses s možností koupání, krásná procházka džunglí v přírodní rezervaci. Návštěva muzea rumu Musee du Rhum v Sainte Rose se samoobslužnou ochutnávkou rumu; následně přejezd na krásnou pláž Grande Anse s možností koupání či posezení v některé z restaurací.  V případě času návštěva pevnosti Fort Delgres ve městě Basse Terre

5. den

Grande Terre – projížďka vnitrozemím k menší částí ostrova; oblastí Grand Fonds do města Le Moule; návštěva argeologického muzea Edgara Clerca, prohlídka vykopávek a petroglyfů. Návštěva destilerie La Damoiseau s ochutávkou rumu. Pokračování k zátoce La Porte d´Enfer, nebo-li ďáblova zátoka s hezkými výhledy na skaliska a divoké vlny, výjezd k vyhlídce na Pointe de la Grande Vigie; koupání na pláži Anse Bernard a pokračování přes nejkrásnější hřbitov Morne a l´Eau do hlavního města Pinte-a-Pitre, návštěva trhu s kořením na Place de la Victorie, katedrála. Ukázka zajímavosti na karibských ostrovech, hinduistického chrámu.

6. den

Parc Archéologique des Roches Gravées – krásný archeologický park s procházkou příjemnou zahradou; přejezd k vodopádu Chute du Carbet s možností procházek kolem či s kratší túrou k sopce La Soufriere (dle času); odpoledne návrat do přístavu a plavba na ostrov Martinik

7. den

Fort de France – hlavní město Martiniku, které leží na okraji překrásné zátoky; procházka v přístavu, park v srdci města a místo pro odpočinek místních La Savane obklopené restauracemi, kavárnami a butiky, socha císařovny Josefíny, vojenská základna Fort Saint Louis, katedrála svatého Ludvíka, knihovna Schoelcher, pojemnovaná po národním hrdinovi, jenž zde zrušil otroctví, budova knihovny patří k největším architektonickým skvostům na ostrově; budova martinické prefektury. Rocher du Diamant – projížďka jižní částí ostrova k památníku otroků Cap 110, monument věnovaný otrokům, dovezeným na ostrov pro práci na plantážích. Koupání na pláži s výhledem na uvedenou skálu, návštěva nejjižnějšího městečka Anse a L´Ane s obchůdky a restauracemi.

8. den

Sait Pierre – prohlídka města, které bylo zničeno v důsledku výbuchu sopky Mont Pelé v roce 1902; místní trh. Odjížďka do destilerie Depazs ochutnávkou. Sacré Coeur – výjezd k bazilice nad Fort de France; návštěva botanické zahrady Jardin de Balata a procházka po lávkách zavěšených do korun stromů. Case Pilote - nejkrásnější kostel na ostrově, městečko Le Carbet s možností návštěvy kulturního centra Paula Gaugina, pláž Anse Turin s možností koupání či posezení v místním baru. 

9. den

Cayenne – přelet do Francouzské Guyany; volno na plážích Martiniku či v hlavním městě Francouzské Guayany (dle letového řádu). 

10. den

Ďábelské ostrovy – celodenní putování po stopách Motýlka; katamaránem na malé vulkanické ostrovy, kde se nacházela trestanecká kolonie pro těžké zločince. Prohlídka zachovalých budov věznice, možnost nahlédnout do původních cel; prohlídka zbytků galejnických domků, které již pohlcuje džungle. Poté přeplutí na ostrov Svatého Josefa, kde jsou k vidění "samotky" pro vězně, hřbitov a bazén pro vězně, kde je možné se v závislosti na počasí vykoupat. 

11. den

Kaw – odpolední a noční návštěva přírodní rezervace Kaw, projížďka lodí po řece s pozorováním místní fauny a flóry, především kajmanů, po přestávce na kávu a občerstvení pokračování v noční prohlídce. Dopoledne možnost prohlídky Cayanne.

12. - 13. den

Kourou – dopolední návštěva jediného francouzského kosmodromu na světě, autobusová prohlídka začne na startovací plošině Soyuz, dále prohlídka spouštěcí plošiny Vega a Ariane a řídící centrum; večerní odlet a následující den přílet do Prahy. 

Podmínky