ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Toskánsko – za vínem a gastronomií

poznávací zájezdy★★★★ chci cestovat komfortně

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Itálie

Na co se můžete těšit?

  • Vyhlášená toskánská gastronomie a vína Chianti
  • Ochutnávka pokrmů s lanýži, zvěřiny i vynikajích sýrů
  • Prohlídka renesanční Florencie  s výkladem průvodce
  • Ubytování ve stylovém hotelu v centru starého města

Popis

Toskánsko proslulo jako italský region vyhlášený nejen svým kulturním a historickým bohatstvím, ale především jedinečnou gastronomií a vínem. V Toskánsku najdeme velká historická města, středověké pevnosti, ale také mnoho malebných vesniček, olivových hájů, vinic a zelených pastvin. Zdejší pokrmy vycházejí z vesnické tradice a skládají se vždy z několika jednoduchých surovin, dohromady však tvoří lahodné jídlo, v němž se prolínají chutě a jež se výborně páruje s vínem. Mezi hlavní toskánské speciality patří Bistecca alla Fiorentina, opepřený a méně propečený biftek podávaný s lehkou přílohou. Dále ochutnáme pokrmy z lanýžů, zvěřinu, domácí sýry, olivový olej i čerstvě upečený bílý chléb. Pro milovníky kvalitního vína se tento region stává rájem díky více než tři tisíce let dlouhé tradici. Nejznámějším toskánským vínem je Chianti, lahodné červené víno plné chuti s lehkým nádechem třešní. Z vinařské oblasti Montepulciano pochází víno Nobile a z okolí Montalcina věhlasné Brunello, každý si v Toskánsku určitě pochutná!

Program

1. den

Letecky Praha – Pisa, po příletu následuje transfer do hotelu. Ubytování a večeře v restauraci u hotelu.

2. den

Snídaně v hotelu a poté odjezd na privátní exkurzy na lanýžovou farmu. Během návštěvy uvidíme hledání lanýžů pomocí speciálně vycvičeného psa, k obědu bude servírováno několik pokrmů s lanýži a následuje přejezd do vinárny na degustaci zdejšího vína. Návrat do Florencie a večeře v restauraci Ristorante del Pennello.

3. den

Snídaně v hotelu a dále dvě možné varianty programu: můžete si zvolit projížďku oblastí Chianti na Vespách, spojenou s návštěvou středověkého města San Gimignano, typickým toskánským obědem a návštěvou vinařství, druhou možnost představuje prohlídka středověkého města Rufina a pevnosti, typický toskánský oběd a návštěva dvou vinařství. Obě skupiny se sejdou po návratu z programu ve Florencii a následuje večeře v restauraci Baccarossa.

4. den

Po snídani v hotelu následuje komentovaná prohlídka Florencie  – toskánská metropole a město Michelangela a rodu Medicejských. Při prohlídce uvidíte Santa Maria Novella, dóm, Piazza della Signoria a Palazzo Vecchio a další zajímavosti. Oběd v restauraci, volné odpoledne na nákup suvenýrů či procházku městem, večer transfer do Pisy a odlet přímým letem do Prahy.

Podmínky