ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Sečuán a Kanton (nejen) pro gurmány

"Pikantní" provincie i rafinované "město pěti koz"
poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Poznejte zajímavosti Sečuánu a Kantonu a okolí a ochutnejte další dvě ze čtyř nejznámějších čínských kuchyní – pálivou sečuánskou a rafinovanou kantonskou.

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Čína

Na co se můžete těšit?

  • Opravdu Velký Buddha a opevněné věže "diaolou"
  • Panda velká a tradiční sečuánská vesnička
  • Ohnivý kotlík a lahodné knedlíčky "dim-sum"
  • Posezení v čajovně a 2. nejvyšší TV věž na světě

Popis

Ochutnali jste už pekingskou kachnu či šanghajské speciality? Ať už ano či ne, nabízíme vám možnost vyzkoušet na vlastní jazyk další dvě ze čtyř nejznámějších a nejcharakterističtějších čínských kuchyní. A nemusíte se bát, ne každý ohnivý kotlík musí být pekelně pálivý a pes je opravdu vybraná specialita, kterou vám běžně místo kuřete nenaservírují. Raději si zapamatujte jména jako siumai, cheungfan či hargow – s těmi se totiž setkáte v Kantonu a okolí daleko častěji. Stejně tak si zde spíš pochutnáte na rybách a plodech moře. Návštívíme i tržiště s kořením, zeleninou a jinými surovinami, ochutnáme rozličné pouliční dobrůtky. Povečeříme na návsi staré vesničky a posedíme v čajovně pod otevřeným nebem, abychom v klidu vstřebali vynikající jídlo i nezapomenutelné zážitky. Nevynecháme ani památky a přírodní zajímavosti, v čele s unikátní pandou velkou a moderní architekturou Kantonu.

Program

1.–2. den

Praha Chengdu (Čcheng-tu): odpoledne přílet do hl. města "nejpálivější" provincie, Sečuánu; večeře ve znamení chilli a sečuánského pepře – tofu poďobané staré dámy, lilek vonící jako ryba či restované fazolky čtyř ročních období, bůček vracený do hrnce a jiné lahůdky; večerní pásmotradičnísečuánské kultury včetně ukázky opery měnicích se tváří.

3. den

Chengdu – Shangli (Šang-li): výlet do města Leshan (Le-šan) – prohlídka rozsáhlého areálu Velkého Buddhy (největší zpodobnění sedícího Buddhy na světě – 71 m) v malebné krajině JZ Číny; odpoledne vesnička Shangli ležící na staré obchodní cestě Koní a čaje v šťavnaté vegetaci podhorské krajiny – most Dvou nesmrtelných; skvělá venkovskávečeře na návsi – místní specialita dandanmian (ručně dělané nudle s dušeným bůčkem) či nepřeberné varianty shaokao (na špejlích grilované maso, zelenina, houby a jiné dobrůtky).

4. den

Shangli  Chengdu: tradiční venkovská čínská snídaně a ranní atmosféra vesničky bez davů čínských turistů; přejezd zpět do Chengdu a návštěva chovné stanice unikátní pandy velké; prohlídka rozsáhlého buddhistického kláštera Wenshu (Wen-šu) s typickou venkovní čajovnou; večer místní specialita "ohnivý kotlík" – vkládání a vaření ruzných druhů masa, zeleniny, hub a tofu do kotlíku s polévkovým základem (lze částečně i nepálivý); procházka starými zrekonstruovanými uličkami města. 

5. den

Chengdu – Kanton: dopoledne přelet do hl. města jihočínské provincie Guangdong (Kuang-tung); síň předků rodu Chen (Čchen) vybudovaný v typickém jihočínském stylu s muzeem kantonského lidového umění, buddhistický klášter Hualin (Chua-lin) se síní 500 arhatů a pěší zóna Shangxiajiu (Šang-sia-ťiou); večeře ve stylu typické kantonské kuchyně – ryby, plody moře, hodně zeleniny, ale i ovoce vařené v lehkých jemných omáčkách (např. kuře na soli či s citronovou omáčkou) se zázvorem, česnekem a cibulkou.

6. den

Kanton: trh Qingping (Čching-pching) s produkty čínské medicíny, ostrov Shamian (Ša-mien) s koloniální architekturou, klášter Šesti banyánů s 57 m vysokou Květinovou pagodou; brzká večeře ve stylu "dim-sum" – slané i sladké taštičky a bochánky, masa, zeleniny i dortíčky servírované v malých napařováčcích610 m vysoká TV věž (2. nejvyšší na světě) – fakultativně možnost projížďky (20 min) po nejvýše položenévyhlídkové dráze na světě (455 m nad zemí).

7.–8. den

Kanton – Praha: celodenní výlet do oblasti Kaiping (Kchaj-pching) za diaolou (tiao-lou) – opevněné mnohapatrové věže proti banditům (asi 1800 v celé oblasti), návštěva nejzajímavějších vesniček a výstup na některou z věží; večeře ve stylu kantonských smažených, vařených či napařovaných knedlí a knedlíčkůrýžovýchnudlí a nudliček; pozdě večer odlet do ČR, přílet domů 8. den.

Podmínky