ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Duhovými horami do létajících skal

Rudou krajinou Marsu na zelenou planetu Pandora
poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Na této novince vás čekají dvě nádherné přírodní scenérie Číny, malebná starobylá městečka, buddhistické jeskynní chrámy, proslavená místní kuchyně a zajímavé národnostní menšiny.

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Čína

Na co se můžete těšit?

  • Nádherné Duhové hory a čínské Monument Valley
  • Buddhistické jeskyní chrámy na březích Žluté řeky
  • NP Zhangjiajie se "vznášejícími se" skalními věžemi
  • Nejkrásnější městečko v Číně a červený kamenný les

Popis

Pojeďte se nechat unést nádherou dvou nejkrásnějších přírodních scenérií Číny, dvěma zcela odlišnými typy krajin, které jakoby ani nepatřily na planetu Zemi. Holé až duhově barevné pískovcové hory severu připomínají spíše rudou planetu Mars, na druhé straně vás čeká šťavnatá subtropická zeleň, z níž vystupují až 300 m vysoké, jakoby se vznášející vápencové skalní věže, které inspirovaly krajinu planety Pandora ve filmu Avatar. Během cesty se budete moci také projít malebnými starobylými městečky, žasnout nad uměním starých stavitelů buddhistických jeskynních chrámů, ochutnat proslavenou místní kuchyní a setkat se zajímavými národnostními menšinami.

Program

1.–2. den

Praha – Peking – Xining (Si-ning): přílet do Pekingu a následně přelet do města Xining; dle času příletu prohlídka některého z buddhistických klášterů či Velké mešity.

3. den

Xining – Zhangye (Čang-jie): dopoledne přejezd rychlovlakem do kdysi jednoho z nejvýznamnějších obchodních center na Hedvábné cestě; odpoledne výlet s procházkou nádherným přírodním úkazem – tzv. Ledovým údolím Binggou (Ping-kou), menší variantou Monument Valley v USA; v podvečer procházka městem – Bubnová a Zvonová věž.

4. den

Duhové hory: prohlídka kláštera Velkého Buddhy (největší krytá socha ležícího Buddhy v Číně – 34,5 m); 33 m vysoká Dřevěná pagoda; odpolední výlet do jedinečného pohoří vymodelovaného z různobarevných vrstev rudého pískovce jako by připomínající planetu Mars – procházka horami a výstup na několik vyhlídek.

5. den

Zhangye – Lanzhou (Lan-čou): výlet do pohoří Mati (Ma-tchi) – pohoří Koňské podkovy s vysoko do skály vytesanými buddhistickými jeskyněmi až z 5. stol.; v podvečer přejezd rychlovlakem.

6. den

Lanzhou: celodenní výlet do jeskynních buddhistických chrámů Binglingsi (Ping-ling-s'), přináležejících k jeskyním Desetitisíců Buddhů a nádherně položených na březích Žluté řeky – přejezd lodí přes řeku.

7. den

Lanzhou – NP Zhangjiajie (Čang-ťia-ťie): transfer na letiště a přelet do jedné z nekrásnějších čínských scenérií, která posloužila také jako kulisa planety Pandora ve filmu Avatar; procházka městem s prohlídku krásně zrekonstruovaného buddhistického kláštera.

8. den

Tianmenshan (Tchien-men-šan): půldenní prohlídka první části parku, tzv. Nebeské brány se 131,5 m vysokým skalním oknem; výjezd téměř 7,5 km dlouhou lanovkou, procházka po 60 m dlouhém skleněném Nebeském chodníku a sjezd autobusem silnicí 99 zákrut.

9. den

NP Zhangjiajie: celodenní návštěva nár. parku evokujícího výjevy z tradičních čínských krajinomaleb – podivuhodná krajina až 350 m vysokých kamenných sloupů vystupujících ze subtropického lesa; výjezd či sjezd proskleným vyhlídkovým výtahem.

10. den

Zhangjiajie – Furong (Fu-žung): přejezd do Furongu neboli Ibiškového městečka, obývaného nár. menšinou Tujia (Tchu-ťia), jehož dominantu tvoří vodopád v centru města; cestou zastávka v Červeném kamenném lese – procházka ve 450 mil. let starých skalních útvarech z červeného vápence.

11. den

Furong – Fenghuang (Feng-chuang): přejezd do Fenghuangu neboli Města fénixů s návštěvou vesničky nár. menšiny Miao a 1146 m dlouhého visutého mostu 336 m nad údolím s nádhernými výhledy; malebné "vodní město" s 1300letou historií, nazývané Číňany též "nejkrásnější městečko v Číně“.

12. den

Fenghuang – Huaihua (Chuaj-chua) – Guiyang/Changsha (Kuej-jang/Čchang-ša): dopolední procházky uličkami starého města s možností nákupu tradičních suvenýrů a ochutnávek místních specialit; přejezd do Huaihua a dále rychlovlakem do Guiyangu nebo Changsha (Kuej-jang/Čchang-ša).

13.–14. den

Guiyang/Changsha – Šanghaj – Praha: dopolední přelet do Šanghaje – odpolední procházky po nábřeží Bund s výhledem na moderní čtvť Pudong (Pchu-tung), večerní obchodní ulice Nanking; odlet do ČR 14. den brzy ráno, přílet tentýž den večer.

Podmínky