ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Laponský víkend v Krkonoších

Informační víkend k tématu backcountry lyžování
turistické zájezdylyžování a skialpinismus1-2 nenáročný / středně náročný★ zvládnu i noclehy pod stanem nebo náročné cestování

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Česko

Na co se můžete těšit?

  • Běžkařská turistika v centrálních Krkonoších
  • Večer virtuální přesun na běžkařské výpravy do Laponska
  • Možnost otestování jízdy v zápřahu s tažnými saněmi

Popis

Zveme vás na běžkování v Krkonoších s přenocováním v sympatické klubové chatě Petráška na hřebenech mezi Špindlem a Pecí ve výšce 1111 m. Víkend je ale především informačním setkáním pro zájemce o lyžařskou turistiku, o backcountry lyžování v terénu a o běžkařské zájezdy do severní Skandinávie. Dozvíte se mnoho zajímavých postřehů a rad o vhodných terénech v Česku i zahraničí, o potřebném vybavení včetně putování se zápřahem místo batohu a o zimním táboření. K dispozici budou na střídavé vyzkoušení podle velikosti skupiny jedny až dvoje tažné saně, tzv. pulky, které pro tyto výpravy doporučujeme.

Program

1. den:

Sraz v sobotu v 10:00 ve Špindlerově Mlýně, odkud se vydáme dle aktuálních podmínek buď po Krkonošské magistrále nahoru na Klínovou louku, nebo  autobusem na Špindlerovkou a hřebenovou trasou na chatu. Během večera si u praskajících kamen budeme představovat, že jsme daleko na severu a povídat si o běžkařských výpravách do Laponska.

2. den:

Výlet nalehko podle počasí a dohody, odpoledne sjedeme zpět do Špindlerova Mlýna.

Podmínky