ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Indonésie – velká cesta

Do země smaragdových ostrovů
poznávací zájezdy★★ jsem ochoten cestovat skromněji

Navštivte největší souostroví na světě! Na ostrovech Jáva, Sulawesi, Bali a Gili najdete jedinečné chrámy, zajímavá etnika, nádhernou přírodu i korálové ostrovy a bělostné pláže.

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Indonésie

Na co se můžete těšit?

  • Borobudur a Prambanan – monumentální chrámy na Jávě
  • Úchvatný východ slunce nad kráterem Bromo
  • Exotické tance na Bali i tradiční slavnosti Toradžů na Sulawesi
  • Relaxace na písčitých plážích souostroví Gili

Popis

Jáva, Sulawesi, Bali a Gili. Přijměte pozvání do Indonésie – největšího souostroví světa – a seznamte se s kulturní a náboženskou různorodostí jeho ostrovů. Poznejte monumentální chrámy Borobudur a Prambanan, animistickou kulturu Toradžů i nesčetné exotické taneční a divadelní formy. Okouzlí vás také nádherná, nesmírně pestrá a rozmanitá indonéská příroda. Zažijete východ slunce nad vulkánem Bromo, projdete se mezi rýžovými políčky. Poznáte unikátní tradiční kultury a ochutnáte místní skvělou kuchyni. Zájemci si mohou cestu prodloužit a odpočinout si na písčitých plážích jednoho z kouzelných ostrůvků Gili.

Program

1.–2. den

Praha – Yogyakarta: přílet do hl. m. bývalého jávského království, proslaveného výrobou batik.

3. den

Yogyakarta: návštěva sultánského paláce, prohlídka „vodního paláce“ Taman Sari; výlet do hinduistického chrámu Prambanan z 9. stol.; večer představení Rámájany.

4. den

Yogyakarta: východ slunce na buddhistickém chrámu Borobudur z přelomu 8. a 9. stol., menší chrámyMendut a Pawon; procházka po obchodní třídě Malioboro; večer fakultativně tradiční javánské loutkové divadlo.

5. den

Yogyakarta – jezero Sarangan: přejezd zajímavou krajinou centrální Jávy – cestou návštěva sultánského města Surakarta (Solo), scénický vodopád u Tawang Mangu.

6. den

Sarangan – Bromo: pokračování přejezdu do horské vulkanické oblasti NP Bromo.

7. den

NP Bromo – Bondowoso: úchvatná scenérie východu slunce nad vulkánem Bromo a činnou sopkou Gunung Semeru (3676 m) v pozadí – procházka po okraji vulkánu; přesun na dosah náhorní planiny Ijen.

8. den

Planina Ijen: výlet s výstupem k sirnému jezeru na hranu kráteru Kawah Ijen s úchvatnou scenérií – nosiči s koši a vozíky naplněnými sírou absolvují namáhavý výstup ze dna kráteru.

9. den

Bondowoso – Makassar: přejezd do města Surabaja a přelet na ostrov Sulawesi.

10. den

Makassar – Rantepao: celodenní přejezd krásnou tropickou krajinou do centra unikátní kulturní oblastietnika Toradžů  – Tana Toraja.

11. den

Rantepao: návštěva místního typického tržiště; možnost zúčastnit se tradiční pohřební slavnosti, při níž se obětují až desítky buvolů (nemusí se vždy konat).

12. den

Rantepao: pěší výlety po okolí – terasovitá rýžová políčka, pasoucí se vodní buvoli, tradiční stavení s typickými střechami.

13. den

Rantepao: výlet po vesničkách v okolí – Kete Kesu s tradičními domy ve tvaru buvolích rohů, Lemo s figurkami tau tau, Londa s tzv. zavěšenými hroby; noční autobus.

14. den

Makassar – Ubud: ranní příjezd, přelet do Denpasaru a přejezd do kulturního centra ostrova Bali – odpočinek s možností tradičních balijských masáží; fakultativně návštěva Opičího lesa.

15. den

Bali: celodenní okruh po ostrově – chrám posvátného pramene Pura Tirta Empul, největší balijský chrám Besakih rozkládající se na úpatí vulkánu Gunung Agung (3142 m); večer fakultativně představenítradičního balijského tance.

16. den

Bali: výlet do oblasti centrálních hor – jezerní chrám Danu Bratan zasvěcený Dewi Danu, bohyni vody, zastávka u rýžových políček (dle konkrétní sezóny); odpoledne prohlídka chrámu Taman Ayun – jeden z nejkrásnějších na Bali; scénický západ slunce nad „chrámem na moři“ Tanah Lot.

17.–18. den

Ubud – Praha: přesun do Denpasaru a odlet domů, přílet 18. den.

Prodloužení

OSTROV LOMBOK

17. den

Ubud – Lombok: přesun na ostrov s majestátním vrcholem sopky Gunung Rinjani (3726 m) – přejezd do hotelu u pláže a ubytování.

18.–19. den

Gili: dva dny na písečných plážích – odpočinek s možností koupání či individuálního poznávání ostrůvků.

20.–21. den

Lombok – Praha: přesun na letiště (Denpasar/Mataram) a odlet do ČR, přílet domů 21. den.

Podmínky