ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Vietnam (nejen) pro gurmány

Za památkami a nejlepší kuchyní Vietnamu
poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Ochutnejte jednu z nejlepších kuchyní Asie! Svěží, plnou bylinek, čerstvého masa i mořských plodů. A samozřejmě přitom nevynecháme ani krásné zdejší památky.

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Vietnam

Na co se můžete těšit?

  • Malebné uličky staré Hanoje a pestrobarevného přístavu Hoi An
  • Svěží polévka pho, čerstvé závitky a skvělá „čokoládová“ káva
  • Majestátní hrobky a císařská kuchyně ve městě harmonie Hue
  • Vynikající jídlo v restauracích i u pouličních stánků

Popis

Pokud je pro vás vietnamská kuchyně synonymem pro bistra rychlého občerstvení, je nejvyšší čas změnit názor! Pravé vietnamské jídlo totiž chutná a voní jinak, než jsme zvyklí od nás. Vyznačuje se čerstvostí, svěží chutí místních bylinek a koření a použitím vynikajících surovin. Vydejte se s námi poznat nejvýznamější památky hlavního města Hanoje, starobylého přístavu Hoi An či císařského Hue, hlavně ale zajít do obyčejných restaurací a stánků, kde se stravují místní. Dát si nejen známou svěží polévku pho, ale třeba i přímo na hanojské ulici ochutnat vynikající špízy rovnou z roštu a spláchnout je sklenicí osvěžujícího piva bia hoi. Podívat se i tam, kde cesta jídla na stůl začíná – na tradiční tržnice mezi stánky nabízející ovoce, koření, čerstvou zeleninu a ryby, ale i do vesniček, kde se voňavé bylinky a tropické plody pěstují.

Program

1.–2. den

Praha – Hanoj: přílet, transfer do města a projížďka rikšami po starém centru kolem jezera Navráceného meče; k večeři proslulá polévka pho se širokými rýžovými nudlemi a plátky hovězího masa dochucená čerstvými bylinkami, limetkou a chilli

3. den

Hanoj: prohlídka města – Chrám písemnictví, Pagoda na jediném sloupu (symbol Hanoje), mauzoleum Ho Či Mina, návštěva místního trhu a ochutnávky pouliční kuchyně – čerstvé jarní závitky, grilované marinované vepřové bun cha, typická vietnamská "čokoládová" káva dochucená žloutkem či kondenzovaným mlékem.

4. den

Hanoj – Hue : ranní přelet do bývalého hlavního města, sídla posledních vietnamských císařů – plavba po Voňavé řece k chrámu Thien Mu, návštěva areálu císařského paláce; ochutnávky proslavené císařské kuchyně, např. banh bot loc– tapiokové knedlíčky plněné směsí mletého bůčku a krevet sypané smaženou cibulkou, banh khoai – pečené bochánky z manioku a kokosového mléka či polévka bun bo Hue s vývarem z vepřového a hovězího masa se skořicí, citronovou trávou a rybí omáčkou.

5. den

Hue Da Nang: rozsáhlé hrobky císařů dynastie Nguyen; přejezd přes Annamské pohoří do Da Nangu, k obědu „syčící placka“banh xeo z rýžové mouky s kurkumou plněná fazolovými klíčky a masem či krevetami balená do salátových listů; návštěva jeskynních chrámů v Mramorových horách; večer odpočinek u moře.

6. den

Da Nang – Hoi An : dopolední ukázka vaření vietnamské kuchyně na venkově mezi políčky se zeleninou; výlet do Hoi Anu a procházka barevnými uličkami starého města – japonský krytý most z 16. stol., ukázkové shromažďovací domy čínských kongregací, staré obchodnické domy; ochutnávka cao lau– nudlí, které díky místní vodě nikde nejsou tak dobré jako v Hoi Anu.

7.–8. den

Da Nang – My Son – Praha: prohlídka My Sonu – někdejší náboženské centrum království Čampa, jedinečný komplex pozůstatků hinduistických chrámů ze 4.–13. stol.; oběd či večeře na danangském jídelním trhu pod fascinujícím Dračím mostem; odlet domů přes některé z asijských letišť, 8. den přílet do Prahy. 

Podmínky