ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Malajsie a Singapur

Od mrakodrapů přes džungli až na pohodové pláže
poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Nejkrásnější místa poloostrovní Malajsie a Singapur. Vychutnejte si kontrasty starobylých koloniálních přístavů a moderních měst, deštných pralesů a historických památek i romantické pláže.

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Malajsie, Singapur

Na co se můžete těšit?

  • Multikulturní metropole Kuala Lumpur i pestrobarevný Penang
  • Zeleň čajových plantáží i bohatá fauna a flóra prastaré džungle
  • Klid a pohoda na plážích ostrova Langkawi
  • Zářící mrakodrapy a klidné zahrady v Singapuru

Popis

Malajsie. Singapur. Také cítíte tu exotiku? Vydejte se s námi k rovníku, na pestrou cestu nabitou zážitky... Vystoupáme do jeskynního chrámu Batu obydleného opicemi a se zatajeným dechem budeme vzhlížet k zářícím věžím malajských „dvojčat“ v Kuala Lumpuru. Z moderního velkoměsta pak unikneme do prastaré džungle národního parku Taman Negara, kde se projdeme tropickou vegetací, vykoupeme v divoké řece a navštívíme původní obyvatele orang asli. Mezi zářivě zelenými čajovými plantážemi v Cameron Highlands si mimo jiné vychutnáme místní vyhlášený čaj. V barevném George Townu, kde se mísí malajská, čínská, britská i indická kultura, nasajeme kosmopolitní atmosféru a nezapomeneme na místní vyhlášenou kuchyni. Po cestě plné intenzivních vjemů si odpočineme na plážích ostrova Langkawi. A kdo ještě nebude mít dost, nevynechá návštěvu „Lvího města“ Singapuru, kde se ve stínu mrakodrapů krčí stará koloniální zástavba...

Program

1.–2. den

Praha – Kuala Lumpur: přílet do Malajsie a první seznámení s hl. městem – procházka pod nasvíceným mrakodrapem Petronas Twin Towers.

3. den

Kuala Lumpur a okolí: koloniální památky u náměstí Nezávislosti a moderní Národní mešita; návštěva Královské selangorské cínovny; hinduistický chrám v jeskyních Batu.

4. den

Kuala Lumpur – NP Taman Negara: přesun mikrobusem a lodí do srdce nejznámějšího malajsijského národního parku – vůně a zvuky tropické přírody; procházka noční džunglí.

5. den

Taman Negara : pozorování bohatství fauny a flóry jednoho z nejstarších pralesů světa – procházka na vyhlídku na džungli vč. nejvyšší hory poloostrovní Malajsie, výlet člunem k vodopádům s možností koupání.

6. den

Taman Negara – Cameron Highlands: přejezd do půvabné horské oblasti se svěží, bohatou přírodou a příjemným klimatem – zastávka na ochutnávku čaje s výhledem na zářivě zelené plantáže.

7. den

Cameron Highlands – Penang: mechový les na úpatí horyGunung Brinchang, ovocné a květinové zahrady, návštěva továrny na zpracování čaje, motýlí dům; odpoledne přesun na ostrov Penang – křižovatku Asie s čínskými, indickými i koloniálními vlivy.

8. den

Penang: prohlídka George Townu  hl. města ostrova – britská pevnost Cornwallis, hodinová věž, nápadité pouliční malby, okázalý shromažďovací dům čínského klanu Khoo, bohatě zdobený jihoindický chrám, největší buddhistický chrámv Malajsii Kek Lok Si s výhledem na město.

9. den

Penang – Langkawi: ranní přesun do přístavu a trajekt na ostrov Langkawi – ubytování a odpočinek na plážích ostrova.

10. den

Langkawi: odpočinek na plážích smožností výletů – zavěšený most nad džunglí, vyhlídková plavba s pozorováním západu slunce aj.

11.–12. den

Langkawi Praha: dopoledne na pláži; odpoledne odlet do Prahy, přílet 12. den.

Prodloužení

SINGAPUR

12. den

Langkawi – Singapur: ranní přelet do Singapuru a prohlídka města – barevná čínská čtvrť a historická koloniální, zelená oáza uprostřed velkoměsta – botanické zahrady  proslulé svými orchidejemi; večerní vyhlídka na město ze střechy ikonického mrakodrapu Marina Bay Sands.

13.–14. den

Singapur – Praha: ranní procházka malajsko-arabskou čtvrtí se sultánskou mešitou, projižďka cyklorikšou, symbol města Merlion s výhledem na moderní Marina Bay, projížďka lodí po řece; večer transfer na letiště a odlet, přílet do Prahy 14. den.

Podmínky