ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Stylově z Bangkoku do Singapuru

Po stopách kupců a objevitelů
poznávací zájezdy★★★★ chci cestovat komfortně

Poznejte usměvavé Thajsko, multikulturní Malajsii a pompézní Singapur z pohodlí stylových hotelů a unikátních ubytování.

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Malajsie, Singapur, Thajsko

Na co se můžete těšit?

  • Usměvavé Thajsko, multikulturní Malajsie a pompézní Singapur
  • Po historicky proslulé Železnici smrti přes řeku Kwai
  • Čajové plantáže a barevný Penang
  • Skvělá rozmanitá gastronomie a pohodlí stylových hotelů

Popis

Malajský poloostrov byl odedávna díky své poloze křižovatkou kultur, etnik a náboženství a ani dnes tomu není jinak. O relativně malé území se dělí buddhistické Thajsko, muslimská Malajsie s celou směsí etnik a náboženství a na jižním konci poloostrova ležící původně britský Singapur. Během naší cesty navštívíme životem kypící Bangkok, projdeme se starobylými uličkami ostrova Penang či pod zářícími mrakodrapy Singapuru i mezi čajovými plantážemi. Užijeme si pravou thajskou masáž či vyrazíme na vyhlídkové kolo Singapore Flyer – a všude budeme poznávat rozmanitost tohoto krásného koutu světa. Putování nám zpříjemní i fantastické jídlo – pýcha a radost místních obyvatel – a celou cestu si vychutnáme z pohodlí stylových hotelů a unikátních ubytování.

Program

1.–2. den

Praha – Bangkok: přílet do  hl. m. Thajska – "Města andělů" s mnoha buddhistickými chrámy; uvítací večeře na lodi na řece Chao Phraya, rušné dopravní tepně Bangkoku.

3. den

Bangkok:překrásně zdobený areál Královského paláce; perly thajského chrámového umění – Wat Phra Keo (smaragdový Buddha), Wat Po (45metrový ležící Buddha)či Wat Traimit (Buddha z ryzího zlata); odpočinkové odpoledne – vyhlášená thajská masáž, či pleťová maska v jednom z příjemných salonů; večeře zaměřená na thajské speciality.

4. den

Bangkok – Kanchanaburi: ranní "železniční trh" – stánky se zbožím rozložené přímo na kolejích; dále do Kanchanaburi – slavný most přes řeku Kwai (námět stejnojmenného filmu) a historická místa spjatá s 2. světovou válkou; ubytování ve stylových bungalovech u řeky Kwai a večeře s etnickým tanečním představením.

5. den

Kanchanaburi: projížďka zajímavou scenérií po proslulé Železnici smrti, jejíž stavba si vyžádala tisíce obětí z řad válečných zajatců; odpočinek v krásně tropické krajině u řeky.

6. den

Kanchanaburi – Bangkok – Kuala Lumpur: návrat do Bangkoku a přelet do Malajsie; přesun do centra města a večeře v observatoři televizní věže Menara KL s výhledem na noční velkoměsto včetně nasvícených dvojčat Petronas Twin Towers.

7. den

Kuala Lumpur: pamětihodnosti malajsijské metropole – etnické a koloniální památky, staré nádraží, Páteční mešita, Náměstí nezávislosti, pestrobarevné hinduistické jeskyně Batu obklopené houfy opic.

8. den

Kuala Lumpur – Cameron Highlands: půldenní přejezd do horské stanice (1300 m n.m.) s příjemným horským klimatem – všudypřítomné čajové plantáže a nádech někdejší koloniální atmosféry; odpolední posezení u čaje s výhledem na plantáž, k večeři místní specialita "steamboat" – kotlík uprostřed stolu, ve kterém se vaří houby, maso i zelenina.

9. den

Cameron Highlands – Penang: návštěva nejznámější čajové továrny s ochutnávkou na zářivě zelených čajových plantážích, procházka mechovým lesem na úpatí hory Gunung Brinchang (2032 m n.m.); přesun na ostrov Penang do George Townu – životem tepající kosmopolitní centrum s romanticky zašlými uličkami a mnoha chrámy; večerní procházka městem dýchajícím historií, kulturou a vůní kuchyní mnoha zdejších etnik.

10. den

Penang – Singapur: projižďka rikšou po pestrobarevném multikulturním Georgetownu , britská pevnost Cornwallis, shromažďovací dům klanu Khoo, pouliční malby a ochutnávky místní vyhlášené kuchyně, bohatě zdobený jihoindický chrám; odpoledne přejezd na letiště a odlet do Singapuru.

11.–12. den

Singapur – Praha: celodenní prohlídka fascinujícího velkoměsta – ranní pohled na ostrov z výšky vyhlídkového kola Singapore Flyer, britská správní čtvrť připomínající koloniální historii Singapuru, kontrast supermoderní čtvrti Marina Bay s barevnou čínskou čtvrtí, projížďka po řece, večerní výhled z monumentálního mrakodrapu Marina Bay Sands; rozlučková večeře a přejezd na letiště, přílet do ČR 12. den.

Podmínky