ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Peru a Bolívie – země Slunce a zlata

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
29. 4. – 16. 5. 202418 dní27840401

POSLEDNÍ 2 VOLNÁ MÍSTA!

29. 4. – 19. 5. 202421 dní27840402

VARIANTA S PRODLOUŽENÍM DO AMAZONIE - MÍSTA NA VYŽÁDÁNÍ

14. 10. – 31. 10. 202418 dní27840403
14. 10. – 3. 11. 202421 dní27840404

VARIANTA S PRODLOUŽENÍM DO AMAZONIE - MÍSTA NA VYŽÁDÁNÍ

Na co se můžete těšit?

  • Machu Picchu  a posvátné údolí řeky Vilcanota
  • Jezero Titicaca a plovoucí ostrovy Uros
  • Copacabana – poutní místo Jižní Ameriky
  • Incké památky v okolí Cuzca

Popis

Naše barvité putování vede nejpozoruhodnějšími místy Peru a severu Bolívie. Zažijeme tajemnou atmosféru legendární incké citadely Machu Picchu a také západ slunce za hřebeny hor nad jezerem Titicaca. Cestou si na tři dny „odskočíme“ i do sousední Bolívie, kde navštívíme nejvýše položené hlavní město na světě La Paz a poutní místo Jižní Ameriky Copacabanu s její slavnostní atmosférou. Pro tuto sezonu opět přinášíme možnost obohacení klasického programu o fakultativní prodloužení. Jde o pobyt v amazonské džungli spojený s jednodenními výlety a poznáním způsobu života domorodých Peruánců.

Program

1.–2. den

Letecky Praha – Lima : prohlídka srdce starého města – Plaza Mayor s prezidentským palácem, populární a moderní čtvrť Miraflores, Park lásky u pobřeží Pacifiku; odpolední přejezd podél oceánu na jih do Pisca a na poloostrov Paracas.

3. den

Ostrovy Ballestas – lodní výlet s pozorováním kolonií lachtanů a tučňáků v přírodní rezervaci, národní park Paracas přitažlivý svou archeologickou historií; přejezd k planině Nazca – zastávka v pravé pouštní oáze Huacachina s krásnými výhledy na poušť a možností sjet duny na sandbordech, příp. fakultativně jízda terenními vozy či buginami v dunách.

4. den

Planina Nazca  – fakultativní letecká prohlídka obřích kreseb a linií, návštěva hřbitova Chauchillo s pozoruhodnými mumiemi; přejezd do města Arequipa.

5. den

Arequipa   – město ležící pod spící sopkou El Misti (5821 m): návštěva nejživější a největší tržnice v Peru s možností nákupů místního ovoce a zeleniny či skvělých čerstvých džusů; prohlídka historického centra města – klášter Santa Catalina, návštěva archeologického muzea s jedinečně zachovalou zmrzlou mumií „Juanitou“; fakultativní pěší výlet v okolí.

6. den

Výjezd na náhorní planinu s mnoha výhledy na sopku Misti a další vulkány a přejezd přes Mirador de los Volcanes ve výšce 4910 m n.m. – cestou pozorování četných stád lam; příjezd do Chivay – prohlídka města a možnost koupání v nedalekých termálních lázních; relaxační den zaměřený na pohodlnou aklimatizaci.

7. den

Colca nejhlubší kaňon světa: malebné údolí plné předinckých umělých teras uprostřed obrovských horských masivů, rozhledna Cruz del Condor – v případě příhodných podmínek pozorování volně žijících kondorů zblízka; vyhlídkový přejezd do Puna kolem jezera Lagunillas, ubytování.

8. den

Jezero Titicaca: lodní výlet na plovoucí rákosové ostrovy Uros – návštěva chrámu Inca Uyu s falickými symboly, zastávka u obřích hlav Inků; přejezd do Bolívie kolem jezera – cestou mnoho vyhlídek a možnost výstupu na poutní kopec Cerro Calvaria na pozorování západu slunce.

9. den

Copacabana – proslulé poutní místo Jižní Ameriky: prohlídka malebného městečka s katedrálou, lodní výlet po jezeře s návštěvou Isla de la Luna (ostrov Měsíc) a Isla del Sol (ostrov Slunce)včetně inckých chrámů, možný výstup na Orca del Inca na západ slunce.

10. den

Copacabana – dokončení prohlídky poloostrova; odjezd přes jezerní úžinu Tiquina do La Pazu – prohlídka náměstí s prezidentským palácem, stříbrné uličky Sagarnaga a tzv. „uličky čarodějnic"; nákup místních artesánií a výhledy na hlavní město Bolívie z kabiny lanovky.

11. den

Dokončení prohlídky La Pazu a přejezd do Tiwanacu  – návštěva slavné kolébky andských kultur; návrat do Puna.

12. den

Přejezd náhorní plošiny Altiplano z Puna do Cuzca – večerní procházka městem.

13. den

Cuzco a okolí: výlet po blízkých inckých památkách, incké stezky, možnost účasti na šamanském obřadu, skalní observatoř a svatyně Qenko a monumentální chrám Sascayhuaman tvořený gigantickými kamennými bloky; návrat do Cuzca a prohlídka města.

14. den

Posvátné údolí řeky Vilcanota: zastávky u pevnosti Puca Pucara a někdejších inckých lázní Tambo-Machay, incké město Pisaq s jedinečnou soustavou teras a chrámů – možnost cca 2hodinového přechodu přes celou lokalitu; návštěva vyhlášených trhů, Ollantaytambo s unikátní pevností uzavírající údolí; přejezd vláčkem do Machu Picchu-Pueblo.

15. den

Machu Picchu  – nejúchvatnější citadela říše Inků: můžete si vybrat ze dvou variant prohlídky - pohodlná návštěva areálu vesnice pro celou skupinu a pro zájemce fakultativně fyzicky náročný výstup na horu Machu Picchu Mountain (jako 2. vstup); návrat do Cuzca

16. den

Dokončení prohlídky Cuzca – romantické procházky, nákupy na indiánských trzích; nebo možnost fakultativních výletů – například do incké „zemědělské laboratoře“ Moray, na saliniště s těžbou soli v Salinas, nebo do Vinicunca Rainbow Mountain (Duhových hor).

17.–18. den

Rozloučení s městem, poslední nákupy; přelet do Limy, odlet do Evropy a následující den návrat do Prahy.

Prodloužení

AMAZONIE – ODPOČINEK V DŽUNGLI

17.–19. den

Přelet do Puerto Maldonado – městečka uprostřed džungle: 3x ubytování v komfortních bungalovech s plnou penzí v Ecoamazonia Lodge a výlety po řekách Madre de Dios či Gamita/Briolo, Monkey Island, observatoř v koruně stromu Shihuahuaco, pozorování divokých zvířat (opice, želvy, volavky, aligátoři), pěší výlety v džungli.

20.–21. den

Přelet do Limy a  letecky zpět do Prahy.

Podmínky