ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Čína Nefritového císaře

To nejlepší z Číny pohodlně a stylově
poznávací zájezdy★★★★ chci cestovat komfortně

Čína na komfortně a stylově pojaté variantě zájezdu. Nároční cestovatelé ocení možnost vychutnat si dovolenou z pohodlí stylových hotelů a vybraných restaurací.

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Čína

Na co se můžete těšit?

  • Císařské paláce, moderní mrakodrapy a tradiční zahrady
  • Stovky hliněných vojáků a "nekonečná" Dlouhá zeď
  • Pohádková krajina homolovitých kopečků a rýžové terasy
  • Stylové hotely, bankety, kulturní show i pouliční ochutnávky

Popis

Pojeďte si na vlastní oči porovnat minulost a současnost jedné z nejstarších civilizací světa na velmi komfortně a stylově pojaté variantě našeho nejoblíbenějšího zájezdu, kterou ocení zejména nároční cestovatelé. Setkat se s největšími nábožensko-filozofickými proudy Orientu, projet se čínským venkovem, ochutnat pravou pekingskou kachnu, shlédnout tradiční kungfu, zacvičit si v parku taj-či nebo se projet na kole po hradbách. Uvidíte moderní velkoměsta se širokými bulváry, "zakázané" císařské město i objev 20. století – přes dva tisíce let starou "hliněnou armádu" a samozřejmě nejvelkolepější stavbu světa – Dlouhou zeď. Navštívíme typickou čínskou zahradu, "vodní městečko" a necháme se ohromit supermoderní Šanghají. Zavítáme také do malebné krasové oblasti vápencových homolí a terasovitých rýžových polí. Putování nám zpříjemní i fantastické jídlo – pýcha a radost místních obyvatel a celou cestu si vychutnáme z pohodlí stylových hotelů a unikátních ubytování.

Program

1.–2. den

Praha – Peking: odpoledne přílet a ubytování vbutikovém hotelu v tradičním tzv. siheyuanu (s'-che-jüan) vestarých mizejících uličkách hl. m.; večeře na uvítanou – chlouba tradiční severočínské kuchyně pekingská kachna v jedné z vyhlášených tzv. "kachňáren".

3. den

Peking: celodenní výlet na jeden z přístupných úseků Dlouhé zdi – jedné z největších staveb lidstva nazývané také Velká čínská zeď, procházka po Zdi (výjezd lanovkou, dolů více možností); večeře ve stylu nejznámějších severočínských jídel v jejich skutečné podobě.

4. den

Peking: rozsáhlý areál Letního paláce  – letní sídlo čínských císařů v podhůří Západních hor na břehu jezera Kunming (Kchun-ming); projížďka tradiční čínskou rikšou starými pekingskými uličkami; večeře ve stylu císařského banketu o několika chodech v restauraci umístěné tradiční čínské zahradě.

5. den

Peking: ranní cvičení proslulého "bojového" umění Taijiquan (Tchaj-ťi-čchüan) v areálu Chrámu Nebes – místo, kam se chodili čínští císařové modlit za dobrou úrodu; procházka po Tian'anmen (Tchien-an-men) – největší náměstí světa a prohlídka tzv. Zakázaného města  – sídlo čínských císařů a největší palácový komplex na světě; představení čínského kung-fu; večer procházka po obchodní třídě Wangfujing (Wang-fu-ťing) s návštěvou večerního tržiště s roztodivnými exotickými specialitami (hadi, škorpióni, mořští koníci a další).

6. den

Peking – Xi'an (Si-an): dopoledne přelet do Xi'anu a ubytování v hotelu v samém srdci starého města; procházka po monumentálních 14 km dlouhých hradbáchpagoda Malé divoké husy v obklopení příjemného městského parku; večeře v podobě banketu ve stylu nejslavnější dynastieTchang – součástí je i výpravné kostýmované vystoupení zpěvů a tanců ze zlatého období Xi'anu.

7. den

Xi'an – Guilin (Kuej-lin) – Yangshuo (Jang-šuo): výlet s prohlídkou světoznámé Hliněné armády – posmrtná armádaprvního čínského císaře a jedinečné archeologické naleziště z konce 3. stol. př. Kr.; návštěva typicky netypické Velké mešity; večeře či pozdní oběd; přelet do Guilinu a přejezd do oblasti homolovitých kopečků – ubytování ve stylovém hotelu uprostřed pohádkové krajiny.

8. den

Yangshuo: centrum světoznámé oblasti vápencových mogotů – vyhlídková plavba na vorech po řece Li mezi homolemi nejzajímavějšími pasážemi řeky; odpoledne výlet krajinou rýžových polí k jednomu z místních kopců s neopakovatelným výhledem po malebné krajině na do nekonečna se táhnoucí homole; večeře ve stylu darů řeky; večer posezení v hotelu na terase s výhledem na homole.

9. den

Yangshuo – Longji (Lung-ťi) – Šanghaj: výlet na terasovitá rýžová políčka v oblasti zvané Dračí hřbetobývané zajímavými národnostními menšinami – výstup na panoramatickou vyhlídku na terasy; pozdní oběd v restauraci v obklopení teras; přejezd na letiště do Guilinu a odlet do Šanghaje – ubytování v hotelu s výhledem na výkladní skříň čínského ekonomického zázraku.

10. den

Šanghaj – Zhouzhuang (Čou-čuang): celodenní výlet do kanály protkaného "vodního" městečkaprojížďka v "gondole", procházka starými domy bohatých čínských obchodníků a možnost ochutnat skvělou místní specialitu – dlouho dušené sladké vepřové koleno; projížďka lodí po řece Huangpu (Chuang-pchu) s výhledem na staré i moderní panorama centra města; večeře v duchu tradiční šanghajské kuchyně v některé z vyhlášených restaurací.

11.–12. den

Šanghaj – Praha: mizející staré čínské město s tradiční zahradou Yuyuan (Jü-jüan); prohlídka supermoderní čtvrti Pudong (Pchu-tung) – vyhlídka ze 632 m vysoké Šanghajské věže (2. nejvyšší budova světa) a projížďka nejrychlejším (magnetickým) vlakem na světě (431 km/h); procházka po obchodní třídě Nanking a nábřeží Bund – centrum života smetánky 20. a 30. let 20. stol.; večeře s výhledem na noční zářící Šanghaj; transfer na letiště a odlet domů, přílet do ČR 12. den.

Podmínky