ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Rajské Andamany

Pohádkové ostrovy uprostřed Indického oceánu
poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Indie

Na co se můžete těšit?

  • Jedno z nejkrásnějších šnorchlování na ostrově Havelock
  • Ostrůvek Ross coby památník zašlé slávy britského impéria
  • Pláž Rádhánagar pravidelně hodnocená jako jedna z nejkrásnějších na světě
  • Plavba lodí mezi ostrovy i cesta divokou tropickou přírodou napříč souostrovím
  • Písečná lavice spojující ostrovy Ross a Smith
  • Vápencové jeskyně na ostrově Bárátáng a mangrovové houštiny

Popis

Prožijte ten nejkrásnější sen na ostrovech rozesetých jako šňůra perel v hloubi Indického oceánu. Jedna z nejatraktivnějších tropických oblastí Asie zůstává stále neobjeveným klenotem, ačkoliv sněhobílé pláže Andamanského souostroví v ničem nezaostávají za svými známějšími sestrami na Maledivách, Filipínách či v Thajsku. Objevte magický podvodní svět při šnorchlování nad korálovými útesy, až vám ze záplavy pestrobarevných rybích těl budou oči přecházet. Kromě nekonečného, a přesto stále zábavného hledání „té nejlepší pláže na světě“ vám poodhalíme i vnitrozemí exotického souostroví s jeho neznámými a vlivům civilizace stále vzdorujícími domorodými kmeny. Tyrkysová modř krystalicky čistého moře vás doslova ohromí a při pohledu na nekonečnou vodní hladinu si marně budete klást otázku, kde končí moře a začíná nebe. Kde? Právě zde, na Andamanech!

Program

1.–2. den

Praha – Madrás: ranní přílet do jihoindické metropole a jednodenní logistická zastávka na indické pevnině; přesun do Mahábalípuramu , příjemné vesnice na břehu Indického oceánu – unikátní kamenné vozy a skalní reliéfy; Pobřežní chrám, chovná stanice krokodýlů; večeře v některé z rybích restaurací na pobřeží.

3. den

Madrás – Jižní Andaman: brzký ranní návrat na letiště a let do Port Blair, hl. města Andamanského souostroví; ubytování a odpolední výlet lodí na ostrůvek Ross – bývalé centrum britského impériana Andamanech;anglikánské kostely a administrativní budovy zarůstající kořeny mohutných stromů; návrat do Port Blair a návštěva neblaze proslulé věznice, dnes národního památníku boje za indickou svobodu.

4. den

Port Blair – o. Neil: dopolední přesun lodí na ostrov Neil – návštěva pláže Lakšmanpur, přírodní skalní brána vyhloubená přílivovými vlnami a půvabně ospalé městečko Bharatpur.

5. den

O.Neil: koupání a odpočinek na poklidných plážích ostrova s neskutečně překrásnou a dosud nedotčenou přírodou – ideální příležitost zdokonalit se v umění nedělat aspoň pro jednou opravdu vůbec nic; pro aktivní neposedy možnost šnorchlování či projížďky na kole po malých rybářských vesničkách a osadách.

6. den

O. Neil – o. Havelock: dopolední přesun lodí na ostrov Havelock – skutečný andamanský ráj; pláž Rádhánagar pravidelně označovaná za jednu z nejkrásnějších na světě.

7. den

O. Havelock: výlet lodí na pláž Elephanta, k níž dosud nevede silnice, ale jen stezka džunglí – tyrkysově zbarvená voda, sněhobílý písek, bohatý podvodní svět, korálové útesy přístupné rovnou z pláže – to vše představuje jedno z nejpůsobivějších šnorchlování, jež lze vůbec zažít.

8. den

O. Havelock: koupání a odpočinek na poklidných plážích ostrova – možnosti výletu lodí se šnorchlováním nad korálovými útesy hlouběji v moři, vodních sportů (kajak apod.), přístrojového potápění s instruktorem, projížďky na kole po ostrově, procházky džunglí.

9. den

O. Havelock – Severní Andaman: dopolední přesun lodí do města Rangat na Středním Andamanu a cesta pronajatou dopravou do Diglipuru na Severním Andamanu – ubytování v půvabném rezortu na pobřeží.

10. den

Sev. Andaman: celodenní výlet lodí na ostrůvky Ross a Smith, které za odlivu spojuje skvostná písečná lavice; večer pozorování hnízdění mořských želv.

11. den

Sev. Andaman – Stř. Andaman: dopoledne poslední lenošení na pláži poblíž rezortu, nebo pro zájemce možnost výstupu džunglí na nejvyšší horu Andaman – Saddle Peak (732 m n.m., 16 km, 5–6 hodin chůze), odkud se nabízí neuvěřitelný výhled na ostrov; odpoledne pozemní přesun pronajatou dopravou zpět do Rangatu.

12. den

Stř. AndamanJiž. Andaman: dopoledne návštěva vápencových jeskyní na ostrově Bárátáng s cca hodinovou plavbou lodí půvabnými mangrovovými houštinami a spletitými vodními kanály; odpoledne přejezd Středním i Jižním Andamanem přes kmenovou oblast domorodých Džáravů, kteří jsou pod zvýšenou ochranou indické vlády – nekonečná zeleň husté džungle, říčky a jezírka, nedotčená příroda andamanského ráje; ubytování v Port Blair a večerní rozloučení s Andamanskými ostrovy.

13.–14. den

Port Blair – Madrás – Praha: ráno let do Madrásu – během čekání na noční let domů lze podniknout prohlídku hl. města státu Tamilnádu s vynikajícími restauracemi a čilým pouličním ruchem; přílet do ČR 14. den.

Podmínky