ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Maroko – hory, kaňony a pouště

Novinka – více turistiky na nových místech
turistické zájezdy2 středně náročný program★★ jsem ochoten cestovat skromněji

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Maroko

Na co se můžete těšit?

  • Nejvyšší hora severní Afriky Džebel Toubkal 4167 m
  • Sahara - největší písečné duny Maroka
  • Impozantní kaňony Todra a Dadés
  • Pouštní masiv Dřebel Sahro
  • Královská města Rabat , Meknés , Marrákeš  

Popis

Zájezdy do této nádherné země právem zaujaly stálé místo v našem katalogu. Tento zachycuje nejen bohatou historii Maroka, ale zároveň v programu využívá možnosti turistiky, kterou nám nabízejí fascinující severoafrická horstva. Předkládáme vám intenzivní kombinovaný program, zahrnující nejvýznamnější královská, berberská a pouštní města, saharské duny, turistiku a treking ve Vysokém Atlasu a mnoho dalšího. Výstup na Džebel Toubkal se dá zaměnit za individuální lehčí pěší výlety. Na cestě se setkáme s exotickým islámským světem, kulturou původních Berberů a s pozůstatky římského osídlení. Projedeme a projdeme Maroko od Středního Atlasu přes Vysoký Atlas a Antiatlas až na Saharu, kde si uděláme příjemný výšlap na dunách. Nahlédneme do náhorních planin, propastí a divokých kaňonů a navštívíme berberské vesnice v horách. Projdeme se mezi cedry a pobíhajícími hejny makaků. Vystoupíme na Džebel Toubkal (4167 m), nejvyšší horu severní Afriky, a pokocháme se neopakovatelnou krásou Sahary v písečných dunách a oázách.

Program

1. – 2. den

Letecky Praha – Casablanka; transfer do Chefchaouenu města ležícího v malebném pohoří Ríf a proslulého na modro nabarvenými domy; cestou vyhlídka na královské městoRabat  - Salé; odpolední túra k malebným kaskádám Akchour (16 km/ ↑ 800 m/ ↓ 800 m/ 6 - 7 h)

3. den

Turistika v NP Talassemtane v pohoří Ríf – výstup na  Jebel El-Kelaa, kamenný oblouk tzv. Boží most klenoucí se nad Oued Farda.

4. den

Meknés  – hradby s monumentálními bránami, mauzoleum zakladatele města, teologická kolej ze 14. století; římské městoVolubilis, největší antická památka Maroka; Fés  - exkurze do středověku, největší marocká medíny, proslulé barvírny; fakultativně večerní ochutnávka marocké kuchyně.

5. den

Pěší výlet cedrovými lesy obývanými hejny makaků bezocasých, včetně nejstrašího cedrového stromu „Cedr Guardian“ (7 - 10 km/ ↑ 300 m/ ↓ 300 m/ 2,5 h); Azrou – město proslavené výrobky z cedrového dřeva, příjemný súk; dojezd do pouště, západ slunce a noc v dunách Erg Chebbi; fakultativně projížďka v dunách na velbloudech či terénními auty.

6. den

Džebel Sahro – túra pohoří vtěsnané mezi Vysoký Atlasea a údolí Dadés vzhledem připomínající westernový divoký západ, malebná skalní formace Bab n'Ali stolvých hor a soutěsky (13 – 15 km/ ↑ 500 m/ ↓ 500 m/ 5 h); impozantní přejezd po nové horské silnici, fotografické zastávky. 

7. – 8. den

Soutěsky Todra a Dadés – impozantními kaňony s mnohými bočními soutěskami a monumentálními sklaními stěnami, které jsou místy až 100 m vysoké, půldenní pěší výlety v obou soutěskách; fakultativně možnost přelézt jedinou marockou ferratu; noc u majestátní kasby Ait Benhaddou.

9. den

Přejezd Vysokého Atlasu nejvýše položeným silničním sedlem v MarokuTizi-n-Tichka (2 260 m), dojezd do horského střediska Oukaïmedenu (2 600 m); odpoledne středně náročná túra přes sedlo Tizi n' Ou Addi ( 2 841 m) s krásnými výhledy na vrcholky Vysokého Atlasu, až do vesnice Tacheddirt (13 km/ ↑ 300 m/ ↓ 600 m/ 4 - 5 h).

10. den

Sestup malebným údolím s terasovitými políčky do vesnice Ikkiss, kde si cestou budete připadat jako v „jihovýchodní Asii"; dále přes sedlo Tizi n'Aguersioual (2 043 m) do horského městečka Imlil, výchozího bodu pro nástup na Džabal Tubkal (12 - 15 km/ ↑ 300 m/ ↓ 800 m/ 4 - 5 h).

11. den

Džebel Toubkal (4 167 m), nejvyšší hora severní Afriky – dlouhý výstup na chatu Refugee Toubkal (3 207 m), výchozího místa ke zdolání vrcholu následující den (12 km/ ↑ 1500 m/ ↓ 50 m/ 7 h). 

12. den

Brzký ránní výstup na vrchol Toubkalu (4 167 m) – přímo k vrcholu, který je nejvyšší mezi deseti čtyřtisícovkami seřazenými na jednom hřebeni(3,5 km/ ↑ 990 m/ ↓ 30 m/ 2 – 3 h) a sestup zpět do Imlilu – náročný dlouhý sestup až do vesnice Imlil (15 km/ ↑ 50 m/ ↓ 2500 m/ 7 - 8 h).

13. den

Marrákeš  – prohlídka proslulé metropole na úpatí zasněženého Atlasu: monumentální brána Bab Agnaou, hrobky dynastie Saadů, královské zahrady z 12. století, palác Bahia či palác El Badi, medína se svými mnoha súky s jedinečnými rukodělnými výrobky, exteriéry mešity Kutubíja; podvečer ve víru společenského dění na náměstí mrtvých – Jemaa el-Fna se zaříkávači hadů, astrology, vypravěči příběhů, klauny a hlavně s kuchyněmi tisíce chutí a vůní pod širým nebem – ochutnávka místních specialit

14. den

Letecky zpět do Prahy.

2. den

Al Džadída  – staré portugalské město s působivou medínou; Casablanca a její slavná mešita Hassana II., procházka po městě architektonických skvostů z dob nadvlády Francouzů, královské město Rabat – hradbou obehnaná medína s bohatým tržištěm, opevněná čtvrť s výhledem na ústí řeky Bou Regreg do Atlantiku, Andaluské zahrady, Hasanova věž, Chellah: ruiny starého římského města Sala Colonia a jeho nekropole, mausoleum Mohammeda V.

Podmínky