ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Prázdniny v Malajsii

Letní poznávání křižovatky Asie
poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Zájezd do Malajsie je skvělá volba pro letní dovolenou. Poznejte nádhernou přírodu i kulturu, fantastické jídlo, přátelské obyvatele i úžasné pláže!

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Malajsie

Na co se můžete těšit?

  • Rušné svítící velkoměsto i klidná pestrobarevná Melaka
  • Výpravy za poznáním fauny i flóry džungle
  • Plantáže jahod i čaje, kulinářské hody
  • Koupání a šnorchlování na Perhentianských ostrovech

Popis

Co víte o Malajsii? Pamětníkům se možná vybaví dobrodružný seriál s démonickým hrdinou Sandokanem, fanouškům motorismu spíš Velká cena Malajsie. Tato krásná země ale nabízí mnohem více... Nádherné přírodní a kulturní lokality, pestrý výběr fantastického jídla z různých koutů Asie, přátelské obvyvatele i úžasné pláže. A hlavně v kombinaci se stabilní bezpečnostní situací a velmi dobrou infrastrukturou představuje skvělé místo pro letní dovolenou. Vydejte se tedy s námi obdivovat svítící věže velkoměst, poslouchat noční zvuky prastaré džungle, ochutnat vyhlášený cameronský čaj přímo v čajové továrně a jahody rovnou z plantáže. Na několik dní si také si vydechnete na krásných plážích Perhentianských ostrovů, kde lze buď jen tak lenošit, nebo objevovat krásy podmořského světa, a poslední den před návratem strávíte obdivováním malebné koloniální architektury či nákupem exotických suvenýrů.

Program

1.–2.den

Praha – Kuala Lumpur: přílet do Malajsie a první seznámení s hl. městem – procházka pod nasvíceným mrakodrapem Petronas Twin Towers.

3. den

Kuala Lumpur: pamětihodnosti malajsijské metropole – etnické a koloniální památky, staré nádraží, Páteční mešita, Náměstí nezávislosti, pestrobarevné hinduistické jeskyněBatu obklopené houfy opic.

4. den

Kuala Lumpur – Cameron Highlands: přejezd do horské stanice (1300 m n.m.) s příjemným klimatem – zastávka u vodopádu Iskandar, odpolední posezení u čaje s výhledem na zářivě zelené plantáže.

5. den

Cameron Highlands: den mezi kopci porostlými čajovými plantážemi – exkurze do továrny na zpracování čaje, květinové a ovocné sady, motýlí dům; procházka unikátním mechovým lesem na úpatí hory Gunung Brinchang.

6. den

Cameron Highlands – Taman Negara: půldenní přejezd na hranici nejstaršího malajsijského národního parku – cesta lodí po řece do nitra parku, procházka noční džunglí s rangerem.

7. den

Taman Negara: pozorování bohatství fauny a flóry jednoho z nejstarších pralesů světa – procházka na vyhlídku na džungli vč. nejvyšší hory poloostrovní Malajsie, výlet člunem k vodopádům s možností koupání.

8. den

Taman Negara – Perhentianské ostrovy: půldenní přejezd do přístavu a transfer lodí na Perhentianské ostrovy – odpočinek na pláži s možností ochutnání čerstvých mořských plodů.

9.–11. den

Perhentianské ostrovy: třídenní odpočinek na plážích Perhentianských ostrovů – možnosti koupání, šnorchlování, potápění, výletů na okolní ostrovy či procházky džunglí.

12. den

Perhentianské ostrovy – Melaka: přejezd na pevninu, přelet do Melaky procházka po koloniálním centru.

13.–14. den

Melaka  – Praha: holandská radnice a rezidence guvernéra, pozůstatky kostela Sv. Pavla z r. 1521, sultánský palác, „malá Čína“ s chrámem Cheng Hoon Teng; volno na nákupy a večer přesun na letiště, přílet do ČR 14. den.

Podmínky