ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Norsko – losími a sobími stezkami do hor

poznávací zájezdyturistické zájezdy1-2 nenáročný / středně náročný★★ jsem ochoten cestovat skromněji

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Norsko

Na co se můžete těšit?

  • Pohodová i náročnější turistika
  • Norská národní túra
  • Pohoří Jotunheimen a do NP Rondane
  • Okolí řeky Sjoa
  • Ubytování v chatách se snídaní

Popis

Nejkrásnější přírodní kouty Norska jsou navlečené jako korále kolem nejvyššího pohoří celé Skandinávie. Zdejší Národní park Jotunheimen s mnoha více jak dvoutisícovýni štíty, ledovcová pole a jezera, divoké řeky, vodopády a hluboké borové lesy se těší na ty, kteří si za jejich krásou vyšlápnou při 3-7hodinových vycházkách a túrách. Podíváme se také do krásného lesnatého okolí divoké řeky Sjoa a na otevřenou krajinu u NP Rondane. Téměř celý program uskutečníme uprostřed panenské norské přírody téměř na konci civilizace, většinou bez davů turistů. Zavítáme i do proslulé oblasti fjordů.

Úspěšný, pohodový letecký zájezd pro široké spektrum klientů, mj. pro turisty zvyklé na pohyb a delší túry v horách, nebo pro ty, kdo rádi relaxují při klidnější chůzi více o samotě. Turistická náročnost zájezdu totiž nabízí možnost projít plánované trasy s průvodcem, nebo si udělat samostatný program bez průvodce s určením místa srazu a společným odjezdem autobusem na další program. 

V ceně je 6 snídaní (mimo 2. dne). Za příplatek je možné objednat si společné večeře. Ubytování je v pěkném hostelu ve dvoulůžkových pokojích a v chatách se dvěma pokoji.

Program

1. den

 V září přímý let z Prahy do Osla. Na odlet v červenci a srpnu vás odvezeme z Prahy svozem do Berlína. Pak přímý let. Přílet pozdě večer, poté cesta cca 4 hodiny na místo pobytu. Příjezd pozdě v noci.

2. den

Po dopoledním odpočinku se kolem poledne vydáme na vycházku do borových lesů u divoké ledovcové řeky Sjoa v údolí Sjodalen. Uvidíme mj. soutěsku Ridderspranget (Rytířský skok).

3. den

Dnes se vydáme na nedalekou vyhlídkovou horu Heidalsmuen (1 745 m). Z vrcholu se nám naskytne panoramatický pohled na pohoří Rondane, masivy Jotunheimenu a nejdelší norské údolí Gudbrandsdalen. Délka túry cca 7 hodin.

4. den

V rámci turisticky oddechového dne navštívíme v městečku Lom sloupový kostel a později snad nejznámější norský fjord Geirangerfjord. Fakultativně projížďka lodí po fjordu k vodopádům Sedm sester a Nápadník. Možnost nákupu suvenýrů, návštěvy informačního centra o fjordech. Cestou zpět zajedeme při dobrém počasí na vyhlídkovou horu Dalsnibba, trůnící 1 500 metrů nad fjordem. Návrat později večer.

5. den

V dnešním dni nás čeká tzv. norská národní túrapřechod hřebenem Bessegen nad ledovcovým jezerem Gjende. Tato celodenní túra v národním parku Jotunheimen je jedna z nejkrásnějších tras nejen v Norsku. Ráno doplujeme po jezeře Gjende na chatu Memurubu, odkud se vydáme zpět přes hřeben Besseggen. Po náročném výstupu na vrchol Vestfjellet budeme odměněni výhledy na vrcholy pohoří Jotunheimen, náhorní plošinu Valdresflya a na krásné ledovcové jezero Gjende. Sestup zpět končí u horské chaty Gjendesheim. Délka túry je asi 8 hodin.

6. den

Po předcházejícím náročném dni nás čeká výlet do národního parku Rondane a jeho okolí. Délku túry si zvolíte podle své výkonnosti.

7. den

S přírodou Norska se rozloučíme znovu v NP Jotunheimen, který je pokryt mnoha ledovci, nádhernými horskými jezery a divokými ledovcovými řekami. Délka túry asi 3 - 5 hodin. Program dne doplní průvodce podle počasí nebo přání účastníků. V případě odletu z jiného letiště, než Oslo možná změna na ubytování poslední noc blíže k letišti.

8. den

Během dopoledne odjezd na letiště Oslo, v červenci a srpnu odlet do Berlína a odvoz do Prahy (příjezd kolem půlnoci). V září odlet přímým letem do Prahy.

Pozn.: Změna časových údajů o odletech první a poslední den vyhrazena. Sled jednotlivých dní výše uvedeného programu může průvodce změnit, například na základě předpovědi počasí, vzhledem ke dni v týdnu, a z toho vyplývající otevírací doby obchodů, nebo podle předpokládaného počtu turistů v navštívených místech. V případě uzavřené skupiny a zájezdu na přání může být program doplněn o jiné túry v horských oblastech výše popsaných.

Podmínky