ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Cyklostezkami podél alpských řek

Podél řek a potoků do nitra alpských údolí
dovolená na kole1-2 nenáročný / středně náročný★★ jsem ochoten cestovat skromněji

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Rakousko

Na co se můžete těšit?

  • Hvězdicové cyklovýlety s podporou autobusu
  • Ubytování v penzionu s polopenzí
  • Lehké trasy lemované Alpami
  • Salcburské zámky
  • Bavorské perly - Berchtesgaden a Königsee

Popis

Neuvěřitelná kombinace lehkosti jízdy po údolních cyklostezkách s panoramaty velehor! Trasy inspirované Tauernskou cyklostezkou, zvou na vybrané cyklostezky údolími zařezávajícími se podél horských řek do nitra Nízkých a Vysokých Taur, Solné komory, Berchtengadenských Alp a Totes Gebirge. Projedeme se i po nově otevřených cyklostezkách. 

Program

1. den

Ranní přesun busem (Praha asi 5:45) do Solné komory. Na kolech od jezera Attersee po nové cyklostezce při bystřině Weissenbach k řece Traun a podél ní do císařských lázní Bad Ischl (31 km).

2. den

Po cyklostezce podél řeky Gasteiner Ache přes lázeňské středisko Bad Gastein s možnou zajížďkou k horské chatě či návštěvou lázní Bad Hofgastein (40/50/68 km).

3. den

Ze sedla nad Bad Dürnbergem sjezd do údolí řeky Berchtesgadener Ache a podél ní po cyklostezce do bavorského letoviska Berchtesgaden a k jezeru Königsee. Přes St. Leonhard na Tauernskou cyklostezku při řece Salzach a po ní do Halleinu (25/44 km); prodloužení po cyklostezce kolem zámků Anif, Hellbrunn, Emslieb, Fronburg, Freisaal k pevnosti Hohensalzburg. Centrem Salcburku po Tauernské cyklostezce do Halleinu (+22 km).

4. den

Z Forstau podél alpské bystřiny Forstaubach do panenského údolí Forstauwinkl, zpět po cyklostezce podél řeky Enns přes známá střediska Radstadt a Altenmarkt (44 km), případně do St. Martina (+16 km).

5. den

Národním parkem Vápencové Alpy po nové rovinaté cyklostezce po bývalé železnici Steyrtalradweg. Podél vodní nádrže a zámku Klaus a. d. Pyhrnbahn na úpatí Totes Gebirge přes Steinbach proslulý adventními tradicemi až k soutoku řek Steyr a Enns v historickém městě Steyr (48 km). Odjezd do ČR, příjezd do Prahy před půlnocí. 

Podmínky