ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Island – putování za polární září

poznávací zájezdyturistické zájezdy1 nenáročný program★★★ chci cestovat pohodlně

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Island

Na co se můžete těšit?

  • Islandský Zlatý trojúhelník
  • Přírodní scenerie nejslavnějších vodopádů Islandu
  • Ledovcové jezero Jökulsárlón
  • Geopark Reykjanes 

Popis

Island, země ohně a ledu. Aktivní sopky, mohutné gejzíry, temná lávová pole i pláže s černým pískem harmonicky vyvažují nádherné vodopády, ledovcová jezera a tiché zasněžené vrcholy. Během zájezdu projedeme v malé skupině nejen oblast Reykjanes, pověstný Zlatý trojúhelník v jihozápadní části ostrova, ale také nejkrásnější místa jižního pobřeží a poloostrov Snæfellsnes, který patří k perlám pobřeží západního. Během cesty si povíme leccos o geologii a kultuře Islandu i o severské mytologii. Termín je velmi příznivý pro pozorování polární záře, tak věříme, že budeme mít štěstí a aurora borealis prozáří naše večery svým mihotavým magickým svitem.

Program

1. den

Letecky Praha – Keflavík, noční přílet, ubytování.

2. den

Okruh přes jedinečnou geotermální oblast poloostrova, nazvanou Reykjanes, až po Krýsuvík, jezero Kleifarvatn, rybářská vesnice Grindavík, fakultativně návštěva 1,5 km dlouhého lávového tunelu Raufarhólshellir, přejezd kolem Modré laguny (fakultativně možnost koupání v unikátním termálním koupališti).

3. den

Reykjavík – centrum příjemného hlavního města, první část islandského „Zlatého trojúhelníku“Geysir (fumarolové pole s proslavenými gejzíry) a mohutný vodopád Gullfoss, přejezd dále do vnitrozemí podmanivě pustou krajinou podél ledovce Langjokull, katedrála ve Skalholt.

4. den

Stong – vykopávky a replika vikingského domu, vodopád Hiálparfoss. V závislosti na aktuálních klimatických podmínkách přejezd do Landmannalaugar, spojený s kratším pěším výletem, či výlet k Þórsmörk, cesta údolím pojmenovaném podle severského boha hromu Thora.

5. den

Přesun k úchvatnému ledovcovému jezeru Jökulsárlón, fakultativně asi hodinový výlet na obojživelných lodích; Skeiðará Bridge Monument. Přejezd k mohylovému poli z kamenů Laufskálavarða, návštěva národního parku Skaftafell s dominantním čedičovým vodopádem Svartifoss (také zvaný „černý vodopád“).

6. den

Procházka podél unikátní skalní formace Fjaðrárgljúfur; Vík – prohlídka nejjižnější vesnice Islandu, zastávka u útesů v Dyrhólaye, pláž s černým pískem Reynisfjara se skalními útvary a možnost pěšího výletu k mohyle, kde byl zabit druhý islandský osadník. Přejezd ke světoznámým vodopádům Skógafoss a Seljalandsfoss – pěší výlet, nebo možnost ochutnávky islandských piv v místní restauraci.

7. den

Druhá část „Zlatého trojúhelníku“ – Þingvellir  (nejstarší parlament světa pod širým nebem). Přejezd k druhému nejvyššímu vodopádu Islandu – Glymuru, pěší výlet údolím Glymur.

8. den

Celodenní výlet na poloostrov Snæfellsnes, Kirkjufell (nejfotogeničtější hora Islandu, oblíbená filmaři celého světa), nečinná sopka Snaefellsjökull, zastávka ve městě Stykkishólmur.

9. den

Vodopády Hraunfossar a Barnafoss, vytékající z lávového pole, dle aktuálních možností výlet k lávovým jeskyním. Návrat do Reykjavíku, závěrečné nákupy a volný program.

10. den

Letecky zpět z Keflavíku do Prahy.

Podmínky