ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Dominikánská republika na kole

Cyklistika v tropickém ráji
dovolená na kole1-2 nenáročný / středně náročný★★ jsem ochoten cestovat skromněji

Termíny zájezdu

TermínPočet dníObj. číslo
20. 11. – 5. 12. 202416 dní21780402
9. 3. – 24. 3. 202416 dní21780401

Přímý let z Frankfurtu! Transfer z Prahy zajištěn. 

Na co se můžete těšit?

  • Pohodové cyklistické putování karibským ostrovem Hispaniola
  • Poloostrov Samaná a NP Los Haitises
  • Bílé pláže, koupání v moři, šnorchlování
  • Karibská hudba, výtečná kuchyně a pestrobarevné vesničky
  • Hotely v blízkosti moře, snídaně

Popis

Karibik je rájem všech dovolenkářů vyhledávajících příjemné tropické klima se spoustou vodních radovánek. Nás cyklisty však překvapí i po jiných stránkách. Stačí se trochu vzdálit od přeplněných plážových resortů a hned objevíme Karibik jiný - autentický, plný života a překrásné přírody. Pláže na ostrově Samaná patří k dosud neobjeveným pokladům, vodopády a křišťálové tůně v tropické džungli jsou příjemným zpestřením k téměř každodennímu koupání v teplém azurovém moři. Kolo nám bude skvělým společníkem při každodenních lenošivých etapách, které nás provedou mezi rybářskými vesničkami, malými ranči, kakaovými či kávovými plantážemi, divokými střípky džungle, hudbou drnčícími kiosky nabízejícími přeslazenou kávu, výtečný karibský rum či až mrazivě chlazené pivo El Presidente. Samozřejmě dojde i na koloniální památky z dob Kryštofa Kolumba, neboť ostrov Hispaniola byl první zastávkou jeho regaty při slavných objevitelských plavbách.

Program

1. den

Letecky do Punta Cana/ Santo Domingo; přejezd do hotelu v oblasti Bavaro a nocleh.

2. den

Dopoledne sestavení kol a rozjezdový cyklistický výlet na bílé pláže v okolí letoviska Bavaro se zastávkou na nejvýchodnějším cípu ostrova La Hispaniola Cabo Engaño; pro cyklistické nedočkavce delší etapa vnitrozemím se zastávkou na pláži Playa El Macao (38–64 km/ ↑ 100 m).

3. den

Transfer do vesničky El Cedro; na kole přes Playa Limón a kolem stejnojmenné laguny do Miches – malé rybářské osady na jižní břehu zátoky Bahía de Samaná (30 km/ ↑ 300 m); pro nadšence možnost výjezdu na vyhlídku Montaña Redonda (300 m), odkud se otevírá panoramatický výhled na okolní hory a moře.

4. den

Po asfaltové silnici s minimálním provozem pokračujeme do zapadlého městečka Sabana de la Mar; cestu vlnící se podél moře lemují rýžová políčka, palmové háje a četné vesničky, jejichž barevné comedores a z reproduktorů nepřetržitě hrající hlasitá merengue nás co chvíli nutí k zastavení; dojezd do NP Los Haitises; fakultativní výlet na kajaku nebo motorovou lodí mezi mangrovými háji – pozorování divokého vodního ptactva a návštěva jeskyní skrývající staleté taínské malby (53 km/ ↑ 400 m).

5. den

Ranní koupání v traventinových jezírkách hotelového komplexu Caño Hondo; na kole do přístavu v Sabana de la Mar, nalodění na malý trajekt a krátká plavba přes záliv Bahía de Samaná; oběd v přístavním městečku SantaBarbara a poté na kole vlnící se pobřežní úzkou asfaltkou až do vesničky El Rincón usazené v malebných tropických kulisách (45 km/ ↑ 400 m).

6. den

Malebná cyklistika v tropických kulisách poloostrova Samaná: zapadlé rybářské vesničky na pobřeží, plážové bary nabízející kulinářské speciality a míchané nápoje; ubytování na dvě noci na samém konci silnice v ospalé vesničce Las Galeras (36 km/ ↑ 650 m).

7. den

Snový volný den v oblasti Las Galeras: bílé pláže a kokosové palmy, plážové bary, fakultativně lodičkou za šnorchlováním nebo potápěním na blízké korálové útesy; možnost cyklistického výletu do zátoky La Boca del Diablo nebo na proslulou pláž Playa Rincón (0–50 km).

8. den

Po pobřežní silnici se vracíme zpět do velrybího města Santa Barbara; cestou možnost koupání na krásné pláži u vesnice Los Cacaos nebo fakultativně výlet lodičkou na turisticky proslulý ostrov Cayo Levantado (Bacardi Island); pro cyklistické nenasyty možnost zajížďky na ospalou pláž Playa El Valle; večerní procházka po přímořské promenádě (30 km/ ↑ 500 m).

9. den

Přejíždíme poloostrov Samaná a zvlněnou silničkou mezi kakaovými plantážemi míříme do kosmopolitní přímořské vísky Las Terranas s početnou francouzsko-italskou enklávou; cestou krátký výlet na koni (nebo pěšky) k padesátidvoumetrovému vodopádu El Limón (40 km/ ↑ 750 m).

10. den

Opouštíme přímořskou krajinu a noříme se do zemědělských oblastí v okolí řeky Río Nagua; projíždíme cestičkami mezi rýžovými nebo maniokovými políčky, pozorujeme bílé volavky, buvoly a venkovský život v barevných vesničkách (51 km/ ↑ 550 m).

11. den

Ráno začneme v rušném pobřežním městě Nagua; přejedeme ústí řeky Río Boba a stočíme se do vnitrozemí; krajinou dobře udržovaných farem pěstujících kávu, rýži a kakao, malých pueblos a dobytčích rančů míříme do okouzlujícího přímořského městečka Río San Juan v zálivu Bahía Blanca (61 km/ ↑ 700 m).

12. den

Závěrečná cyklistická etapa do přímořského letoviska Sosúa; variantně podél pobřeží nebo zemědělskou kopcovitou krajinou (80 km/ ↑ 1300 m).

13. den

Den určený k posledním plážovým radovánkám v oblasti Sosúa, cyklistickému okruhu do vnitrozemí či návštěvě města Puerto Plata (již bez kol) s typickou koloniální architekturou (0–50 km/ ↑ 0–700 m).

14. den

Zabalení kol a přejezd do hlavního města Santo Domingo: prohlídka hlavního města s historickým koloniálním centrem Zona Colonial - Kolumbův palác na Plaza Espaňa, nejstarší katedrála Santa María de la Encarnación, procházka ulicí Las Damas k pevnosti Ozama.

15.–16. den

Poslední nákupy a dle letového řádu přejezd na letiště a odlet.

Podmínky