ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Křižovatky Asie

Do megalopolí třetího tisíciletí
poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Zájezd kombinuje to nejlepší z asijských velkoměst – Singapuru, Kuala Lumpuru, Bangkoku a Hongkongu. Poznejte moderní architekturu i úžasné jídlo...

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Čína, Malajsie, Singapur, Thajsko

Na co se můžete těšit?

  • Velkolepé mrakodrapy i tiché chrámy na „Bahnitém soutoku“ Kuala Lumpur
  • Ekonomický zázrak „Lvího města“ Singapuru s britskou stopou
  • Oslnivé paláce i hříšný noční život „Města andělů“ Bangkoku
  • „Voňavý přístav“ Hongkong a jeho každovečerní Symfonie světel

Popis

Známé moudro praví, že do 19. století světu vládla Evropa, 20. století patřilo Americe, zatímco ve 21. století na výsluní vystoupí asijské velmoci. Pojeďme si to na vlastní oči ověřit do míst, kde před několika dekádami byly bažiny a rybářské osady, kdežto dnes tam můžeme obdivovat nejvyšší a nejmodernější mrakodrapy planety. Kuala Lumpur, Singapur, Bangkok, Hongkong – čtyři exotická velkoměsta, každé se svou zcela unikátní tváří, si během krátké doby užijeme naplno – s jejich rušnými ulicemi, tichými parky, fascinujícími vyhlídkovými terasami i vyhlášenou gastronomií.

Program

1.–2. den

Praha – Kuala Lumpur: přílet do Malajsie a první seznámení s hlavním městem – procházka pod nasvíceným mrakodrapem Petronas Twin Towers.

3. den

Kuala Lumpur – metropole na soutoku řek Gombak a Klang: bohatá směsice architektonických stylů v blízkosti náměstí Nezávislosti, stará Páteční mešita krčící se pod moderními mrakodrapy, ochutnávka unikátní malajsijské gastronomie – směs kuchyně původní, čínské a indické, pestrobarevný hinduistický chrám v jeskyních Batu; fakultativně večeře s výhledem na osvětlené velkoměsto v televizní věži Menara KL.

4. den

Kuala Lumpur – Singapur: ranní přelet do Singapuru a prohlídka města – historická koloniální oblast a barevná čínská čtvrť, zelená oáza uprostřed velkoměsta – botanické zahrady  proslulé svými orchidejemi, vyhlídka ze střechy unikátního mrakodrapu Marina Bay Sands namrakodrapy Singapuru.

5. den

Singapur – Bangkok: procházka malajsko-arabskou čtvrtí se sultánskou mešitou, obchodní čtvrť CBD a symbol města Merlion s výhledem na zátoku Marina Bay, zahrady Gardens by the Bay se svými „superstromy“; večer přelet do Thajska. 

6. den

Bangkok: prohlídka thajské metropole – Královský palác se sochou Smaragdového Buddhy, chrám Wat Pho s 45 m dlouhou sochou ležícího Buddhy; plavba k chrámu „ranních červánků“ Wat Arun – rušný život na řece Chao Phraya a přilehlých kanálech; večer možnost relaxace při tradiční thajské masáži.

7. den

BangkokMae Klong: odpočinek od ruchu velkoměsta – návštěva proslaveného „vlakového“ trhu v Mae Klongu, který protíná funkční železniční koridor; plovoucí trhy – obchodníci na loďkách prodávající vše od čerstvého ovoce a zeleniny až po oblečení a suvenýry; večer v Bangkoku – trhy s čerstvým jídlem připravovaným přímo na ulici, hříšné čtvrti se zářícími neony a bary žijícími až do ranních hodin.

8. den

Bangkok – Hongkong: přelet do Hongkongu – odpolední procházka s výhledem na panorama přístavu Victoria s chodníkem slávy, hudebně-světelná show Symfonie světel, vyhlášené noční trhy na Temple Street.

9. den

Hongkong: prohlídka bývalé britské kolonie – tichý Kowloon Park mezi mrakodrapy, plavba přívozem Star Ferry přes přístav Victoria Harbour, mrakodrapová zástavba a dvoupatrové tramvaje ostrova Hongkong, nákupní a business čtvrti Wan Chai a Causeway Bay; odpoledne výjezd lanovkou Peak Tram na horu Victoria Peak s nezapomenutelným výhledem na večerní Hongkong.

10.–11. den

Hongkong – Praha: půldenní výlet na Lantau, zalesněný a hornatý největší ostrov Hongkongu – cesta vlakem a lanovkou na pahorek Ngong Ping s buddhistickým klášterem Po Lin se 34 m vysokou bronzovou sochou Buddhy; odpoledne volno na poslední nákupy, večer odlet do Prahy, přílet 11. den.

Podmínky