ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Pohodové Thajsko

Země úsměvů odpočinkově, autenticky a chutně
poznávací zájezdy★★★ chci cestovat pohodlně

Dovolená v nenáročném tempu kombinující poznání autentického thajského venkova, jeho kulturu a gastronomii s pobytem u krásného moře.

Litujeme, tento zájezd již není v nabídce

Zobrazit podobnou dovolenou: Thajsko

Na co se můžete těšit?

  • Kombinace poznání a moře – pohodový zájezd bez náročných přesunů
  • Pravý thajský venkov bez turistů, usměvaví obyvatelé a skvělá kuchyně
  • Projížďky divokými mangrovy, pozorování rybářů i vodních ptáků za rozbřesku
  • Vyhlášené thajské moře s mohutnými skalními útvary i krásnými plážemi

Popis

Rádi byste si na dovolené odpočinuli, ale neradi trávíte většinu času ležením u moře? Pak by tato cesta mohla být pro vás tou pravou. Hned po příletu do Thajska se seznámíme s krásnými mořskými scenériemi, krátce poté však zamíříme do oblastí blízkých, přesto však prakticky turismem nedotčených. Cesta nás povede k největšímu thajskému jezeru, kde si přivstaneme a budeme pozorovat tradiční rybářské řemeslo či buvoly prohánějící se v mokřadech. Vlastníma rukama si vyzkoušíme, jak se pěstuje rýže či jak se na venkově vaří. Přes vodopády a mangrovy se dostaneme až na jeden z thajských rájů – ostrov Ko Lanta, kde nás čeká zasloužená relaxace na pláži či výlety na okolní ostrovy.

Program

1.–2. den

Praha – Phuket: přílet do Thajska v odpoledních hodinách, přesun do hotelu v blízkosti moře a odpočinek.

3. den

Phuket – zátoka Phang Nga – Nakhon Si Thammarat: pohodový půldenní lodní výlet s obědem do zátoky s úžasnými výhledy – jeskyně a pověstné jihothajské vápencové útvary v moři, včetně proslaveného „ostrova Jamese Bonda“; odpoledne přejezd do Nakhon Si Thammarat.

4. den

Nakhon Si Thammarat – Khanom: vyjížďka do vod Thajského zálivu za pozorováním delfínů indočínských mezi roztodivnými skalními útvary, pro zájemce „rybí masáž“ pro regeneraci unavených chodidel, Wat Chedi Ai Khai – chrám Milionů kohoutů; návštěva nočních trhů s ochutnávkami místní kuchyně – sladké i slané placky roti, thajský čaj a mnohé další. 

5. den

Nakhon Si Thammarat – Pak Phanang: výlet do pobřežní oblasti – plantáže mangrovových palem s možností ochutnávky čerstvě zpracovaného palmového cukru, společné vaření ve venkovském domku – příprava jihothajského karí a řady dalších dobrot; rybářské vesničky na kůlech mezi mangrovy nepoznamenané turistickým ruchem.

6. den

Nakhon Si Thammarat – Phatthalung: prohlídka nejvýznamnějšího jihothajského chrámu Wat Phra Mahathat Woramahawihan; představení tradičního stínového loutkového divadla, zastávka v řemeslné vesnici – ukázka výroby praktických i ozdobných předmětů z rákosů; ubytování v rezortu na břehu jezera s výhledem na rybářské sítě.

7. den

Phatthalung: brzké vstávání a lodní vyjížďka – pozorování probouzejících se mokřadů Thale Noi porostlých rudými lotosy, magické pohledy na východ slunce a stovky obřích rybářských sítí, divocí buvolové a vodní ptactvo; výlet do okolních vesnic – návštěva malé rodinné farmy, ukázka pěstování rýže s možností vyzkoušet sázení/sklízení; projižďka na bambusovém voru po řece.

8. den

Phatthalung – Ko Lanta: přejezd na ostrov Ko Lanta – ubytování a volný program, odpočinek na pláži.

9.–12. den

Ko Lanta: volný program a relaxace na plážích ostrova s možností fakultativních aktivit –šnorchlování, půjčení kajaků, thajské masáže, výlety na okolní ostrovy aj.

13.–14. den

Ko Lanta – Praha: přesun trajektem a mikrobusem na mezinárodní letiště Phuket či Krabi; večerní odlet, přílet 14. den.

Podmínky